Francess – eleganță și rafinament la îndemână

Francess – eleganță și rafinament la îndemână

Într-o lume în care reprezentanții sexului opus au împrumutat destul de multe lucruri din garderoba noastră, a femeilor, precum blugii superskinny sau cămășile roz cu floricele, încă ne putem bucura de un articol vestimentar pe care nu-l vor putea prelua niciodată. Cu siguranță știți despre care anume este vorba, rochia nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este, după părerea mea, piesa de rezistență a garderobei femeilor și cea care definește cel mai bine feminitatea. În ceea ce mă privește, întotdeauna am preferat rochiile din motivul că mă ajută să ”împac” atât partea de sus, cât și pe cea de jos a corpului. Și pentru că mă aflu în căutarea unor noi rochii, am nevoie de ajutorul vostru. pentru a alege una din colecția atelierului de creație vestimentară Francess.

Câteva cuvinte despre Francess

Așa cum menționam anterior, Francess este un atelier de creație vestimentară din Oradea, în spatele căruia se află o creatoare surprinzătoare. Asta deoarece pe cât de mult îi place să poarte ținute lejere de tip casual-sport, pe atât de mult adoră să realizeze rochii deosebite.

Din imaginația fără limite și din cele două mâini dibace ale Ștefaniei Pătcaș ies adevărate capodopere vestimentare. Aceasta creează modele deosebite de rochii, unele dintre ele chiar unicat, totul pentru ca voi să vă simțiți speciale. Materialele alese pentru confecționarea acestora sunt de calitate superioară, pe măsura evenimentelor la care vor fi etalate.

Portofoliul de rochii Francess acoperă în egală măsură nevoile oricărui tip de siluetă. Astfel, indiferent de forma corpului vostru, pe pagina de Facebook vă veți găsi rochia potrivită. Iar dacă locuiți în Oradea, vă puteți considera norocoase deoarece le puteți admira și proba în showroom-ul din Crisu Shopping Center.

De asemenea, în cazul în care vă atrage un anumit model de rochie, dar măsura voastră este indisponibilă, ea poate fi realizată made to measure. Dar mi se pare foarte bună această idee și pentru acelea dintre voi care sunteți cumva între numere. Astfel vă veți putea bucura de rochia dorită, fiind croită exact pe măsurile voastre.

Relația mea cu rochiile

Frumoasa mea relație cu rochiile a luat ființă în preajma majoratului, când s-a produs o transformare totală în look-ul meu. Dintr-o adolescentă băiețoasă brusc m-am transformat într-o domnișoară grațioasă, schimbare care a frapat pe toată lumea.

Din acel moment garderoba mea a suferit o schimbare radicală și s-a îmbogățit în rochii, fuste și topuri elegante. Începuse să îmi placă nespus de mult să fiu cât mai feminină, registru în care m-am menținut de-a lungul timpului.

Este adevărat că la un moment dat m-a cam ”furat” comoditatea stilului smart-casual pentru aproximativ 4-5 ani. Însă senzația pe care am trăit-o la 18 ani și-a făcut din nou simțită prezența în preajma vârstei de 30 de ani.

Așadar, din primăvara acestui an m-am regăsit din nou în căutarea unor articole vestimentare care să-mi confere eleganță și prestanță. Și, sinceră să fiu, cele mai potrivite pentru aceasta mi se par rochiile.

Cu siguranță ați observat și voi cum vă impune o anumită postură corporală purtarea unei rochii cu tocuri, spre exemplu. După părerea mea, aceasta este cea mai precisă exprimare a feminității și spre aceasta tind eu în prezent. Și pentru că nu prea am fost încântată de modele de rochii văzute în magazine, am început căutările online.

După îndelungi căutări, m-am oprit la creațiile Francess, dintre care am selectat cinci între care nu mă pot decide. Haideți să vi le și arăt și-apoi vă rog să-mi dați o sugestie, să-mi spuneți vouă care vă place cel mai mult.

Rochie bleu-ciel cu mâneci 3/4

Deși nu am fost niciodată atrasă de nuanțele reci, anul acesta am un crush pe bleu-ciel. Mi-aș dori să am cât mai multe articole vestimentare în această culoare, însă aș începe cu o rochie. Cea din imaginea de mai jos este exact pe stilul meu, are fix croiala pe care eu o port cel mai des.

Lungimea rochiei din imagine mi se pare potrivită, decentă și mânecile de asemenea. Gulerașul alb îmi inspiră drăgălășenie, feminitate și eleganță, dar totuși aș schimba ceva la acesta. Pentru că nu sunt fana pietricelelor, aș prefera ca gulerul să fie simplu, voi ce părere aveți?

Rochie albă cu volan

Deși îmi place mult albul, m-am cam ferit să-mi achiziționez articole vestimentare în această non-culoare. Motivul cu siguranță îl intuiți deja, este vorba despre faptul că se poate murdări destul de ușor. Dar această rochie îmi place la nebunie și pur și simplu mi-a luat ochii.

Modelul acestei rochii mi se pare simplu, dar de efect, fiind per total o alegere inspirată deoarece de regulă less is more. Singura modificare pe care totuși i-aș aduce-o ar fi detaliul din zona gâtului. Cred că mi-ar plăcea mai mult fără acela.

Rochie fucsia cu broderie

Fucsia mi-a plăcut tare mult odinioară, însă am ceva timp de când nu am mai purtat și nici achiziționat articole vestimentare în această culoare. Totuși, toamna aceasta mi-a trezit din nou interesul și-mi doresc să o port din nou.

Rochia din imaginea de mai sus îmi place din toate punctele de vedere: pentru lungime, pentru croială și pentru aplicația acesteia. Cordonul îmi pare că marchează foarte bine talia, iar broderia aleasă este de tot efectul. Un alt motiv pentru care mi-ar plăcea este acela că necesită extrem de puțină accesorizare, ceea ce e perfect.

Rochie galbenă cu brâu brodat

Galbenul este preferatul meu și cu toate acestea am foarte puțină îmbrăcăminte în această culoare. Am observat că este una dintre culorile acestui sezon, este practic un must-have al toamnei și iernii. Așadar, este imperios necesar să am cel puțin o rochie galbenă și iată ce model am găsit în colecția Francess:

Mi se pare absolut superbă, lungimea este decentă, iar mânecile cloche ale acesteia sunt din nou la mare căutare. Talia este foarte frumos evidențiată cu ajutorul brâului brodat, lucru care impune, de asemenea, puține accesorii.

Rochie bleu-ciel cu mâneci fluture

Mânecile de tip fluture mi-au plăcut dintotdeauna, mi se pare că îmi oferă un plus de grație, de eleganță. Când am în garderobă o astfel de rochie am tendința de a o purta foarte des, în defavoarea celorlalte. Am găsit un astfel de model și în colecția Francess, tot pe un bleu-ciel.

Despre lungimea acesteia cu siguranță v-ați dat deja seama că îmi place și probabil că ați intuit ce aș schimba totuși la ea. Este vorba despre detaliul din zona gâtului, pe care l-aș muta eventual în talie. Dar este strict o chestiune de preferințe, vouă este perfect în regulă să vă placă 100% așa cum este.

În încheiere

Îmi exprim încă o dată încântarea pentru îndemânarea cu care Ștefania Pătcaș creează rochii de zi, de ocazie și de gală. Nu cred că am mai văzut în altă parte modele precum ale sale, fapt care mă determină cu atât mai mult să le achiziționez. Purtând o creație Francess îmi dau seama cât voi fi de admirată pentru modelul ales, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Pentru că, de ce să nu recunoaștem, fiecare dintre noi își dorește articole vestimentare cât mai exclusiviste.

Pe mine nu prea mă mai ”prinde” curentul fast fashion, ba dimpotrivă, îmi dau seama că tind tot mai mult către slow fashion. Înclin să adaug garderobei mele mai puțină îmbrăcăminte, dar cât mai calitativă și mai stilată. Iar când vine vorba despre rochii, consider că Francess reprezintă o bună investiție, un raport calitate-preț excelent.

Acum că v-am povestit despre toate acestea, mă ajutați să mă opresc asupra uneia dintre rochiile de mai sus? Care v-a plăcut cel mai mult?16 thoughts on “Francess – eleganță și rafinament la îndemână”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.