Cinci remedii naturale pentru durerea în gât

Cinci remedii naturale pentru durerea în gât

Durerile în gât pot apărea pe tot parcursul anului, din diverse motive, însă cel mai adesea se întâlnesc în anotimpurile reci. În ceea ce mă privește, încă din copilărie am avut o sensibilitate pe sistemul respirator, iar toamna și iarna făceam des faringită și laringită. După cum probabil știți deja, simptomatologia cu care acestea vin ”la pachet” este foarte neplăcută. Cea mai frecventă și prima resimțită este durerea în gât, care poate fi combătută eficient încă de la primele semne ale acesteia. Vă propun astăzi să treceți în revistă cinci remedii naturale, la îndemâna oricui, pe care cu siguranță le aveți în casă.

Sursă foto: www.doctorulzilei.ro

Cauzele durerii în gât

Cu toți ne confruntăm cu ea, dar ne-am pus oare problema despre cauzele apariției durerii în gât? Iată care ar putea fi câteva dintre ele:

  • diverse alergii;
  • aerul uscat;
  • obstrucția căilor aeriene;
  • inflamații;
  • infecții virale sau bacteriene.

Acum că am lămurit și acest aspect, haideți să vedem care sunt cele cinci remedii naturiste la care puteți apela când vă confruntați cu durerea în gât.

1. Saramura

Binecunoscuta apă cu sare folosită ca gargară are efect antibactericid și nu doar că vă calmează durerea în gât, ci și descompune secrețiile de la nivelul acestuia. Dizolvați o jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă și repetați procedura de trei ori pe zi.

Sursă foto: www.observator.tv

2. Ceaiul de mușețel 

Sub formă de infuzie, se poate folosi în multiple scopuri medicale, având rezultate foarte bune și în calmarea durerilor în gât. Mușețelul are acțiune imunostimulatoare, ajutând organismul în lupta împotriva factorului care a cauzat durerea.

Sursă foto: www.daciaplant.ro

3. Mierea

Combate și împiedică răspândirea bacteriilor care stau la baza durerii în gât, ajutând și la calmarea tusei asociate acesteia. Mierea are efect de bandaj al mucoasei oro-faringiene prin acțiunea ei emolientă și hidratantă.

Srsă foto: www.alibaba.com

4. Uleiul esențial de mentă

Acesta nu numai că împrospătează respirația, dar are și proprietăți antimicrobiene și decongestionante. Astfel, reprezintă un bun remediu pentru calmarea durerii în gât și a tusei, ameliorând iritația și subțiind mucusul.

Sursă foto: ww.oleya.ro

5. Ceai de schinduf

Consumul acestuia ameliorează durerea în gât și tusea, ajutând la eradicarea bacteriilor care le-au cauzat. Iritațiile locale și inflamația dispar deoarece schinduful este un eficient antifungic.

Sursă foto: www.fares.ro

Acestea ar fi cele cinci remedii naturiste la care eu apelez de îndată ce simt disconfort la nivelul gâtului. Asta pentru că îmi place să tratez cauzele din pripă, nu să le las să se agraveze.

Desigur că dacă acestea nu par să funcționeze, merg la medic pentru un exudat faringian și tratament corespunzător. Însă prefer să nu-mi administrez de prima dată medicamente, ci să mă folosesc de remedii naturale la îndemână.

Voi cum reușiți să vă calmați durerea în gât și tusea? Ce alte remedii de genul acesta cunoașteți?



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.