Shea Moisture – gamă pentru păr puternic și hidratat

Shea Moisture – gamă pentru păr puternic și hidratat

Una dintre etichetele mele ca persoană și ca blogger este aceea de #haircareaddict și pe bună dreptate. Îngrijirea părului mă preocupă încă din preadolescență și mereu îmi place să testez noi și noi produse în acest sens. Voi știți bine acest lucru, de aceea știu că o bună parte dintre voi mă urmăresc pentru a se pune la curent cu noutățile din domeniu. Și pentru că nu vreau să vă dezamăgesc, iată-mă astăzi povestindu-vă despre o nouă gamă testată recent de mine. Este vorba despre Shea Moisture disponibilă în țara noastră prin intermediul celor de la AfroCare România.

Câteva cuvinte despre AfroCare România

Înainte de a intra direct în miezul problemei, zic să vă spun câteva cuvinte și despre site-ul de unde am comandat produsele despre care urmează să citiți.

Poate că ați mai auzit despre acest site sau poate că nu, însă analogia pe care-mi place să o fac este cu cea a unui mall cu produse pentru îngrijirea părului. Pentru că da, AfroCare România cam asta este. Un mare magazin online sub a cărui aripă găsiți o mulțime de brand-uri de produse de haircare, majoritatea profesionale.

Partea și mai bună este că până să apară ei, o bună parte dintre brand-uri ne erau inaccesibile nouă, europenilor. Așa că grație echipei din spatele AfroCare România ne putem răsfăța părul cu produse de peste ocean.

Interfața site-ului este foarte ușoară, așa că oricine se poate descurca pe ea fără probleme. Puteți naviga cu cea mai mare ușurință printre categorii și comanda produsele care vă sunt necesare. Mai mult decât atât, produsele sunt organizate pe brand-uri, tocmai ca să nu căutați o veșnicie ceea ce vă interesează în mod particular.

Shea Moisture – gamă pentru păr puternic și hidratat

Probabil că multe dintre voi deja au făcut asocierea între denumirea site-ului – AfroCare – și părul foarte creț, afro. Și cu siguranță vă și întrebați ce treabă am eu cu produsele de genul acesta, dacă părul meu este drept de la mama natură. Ei bine, după ce am studiat temeinic produsele gamei Shea Moisture, am remarcat un lucru. Acela că sunt câteva produse care se potrivesc de minune și celorlalte tipuri de păr, nu doar celui creț. Două astfel de produse sunt chiar cele din imaginea de mai jos, un șampon și un balsam.

Ambele produse nu au sulfați în compoziție și sunt prietenoase cu părul vopsit. Dar mai multe despre fiecare produs în parte puteți citi parcurgând în continuare acest articol.

Șampon Strengthen & Restore | Shea Moisture 

Așa cum îi spune și denumirea, acest șampon se dorește a fi unul care să-i redea părului puterea și vigoarea naturală. Își propune să curețe părul și în același timp să-l hidrateze în profunzime, bazându-se pe o serie de ingrediente-cheie:

  • ulei de ricin jamaican – stopează căderea părului și întărește rădăcina acestuia;
  • unt de Shea – hidratează părul uscat de la rădăcină până la vârfuri și îi coferă strălucire;
  • ulei esențial de mentă – îmbunătățește circulația sanguină a scalpului și stimulează greșterea părului;
  • oțet de mere – luptă împotriva mătreții, reechilibrează pH-ul scalpului și redă strălucirea părului.

Acest șampon are o textură uleioasă, ușor fluidă și o vâscozitate acceptabilă. Mirosul este unul plăcut, deosebit și se menține în firul de păr chiar și 1-2 zile după spălare. La contactul cu părul ud face o spumă densă care curăță foarte bine scalpul și se clătește cu ușurință din păr, lăsându-l incredibil de hidratat. După fiecare spălare îmi simt părul mai viguros și mai hidratat, ba chiar, de multe ori nu am mai simțit nevoia aplicării balsamului. Per total îmi place foarte mult și sunt mulțumită de performanțele acestuia, cu toate că poate părea ciudățel prin prisma culorii pe care o are.

Balsam Curl & Shine | Shea Moisture

La bază, acest balsam ar fi destinat definirii buclelor și conferirii strălucirii părului, însă eu sunt de o altă părere. După cum știți, eu am părul drept de la mama natură, iar folosirea acestui balsam nu mi l-a încrețit/ondulat. Opinia mea este că acest balsam menține părul așa cum este: dacă este creț, îi definește buclele, iar dacă este drept, îl menține ca atare. Ingredientele care stau la baza acestui balsam pentru păr sunt următoarele:

  • extract din nucă de cocos – ajută la descurcarea părului, menținându-i aspectul sănătos și prevenind ruperea acestuia;
  • trandafir chinezesc – hidratează scalpul, îndepărtează și previne apariția mătreții, previne căderea părului și stimulează creșterea acestuia;
  • ulei de Neem – întărește rădăcina părului, ajută la menținerea unui păr strălucitor și sănătos;
  • proteine din mătase – acționează ca un scut împotriva poluării, hidratează părul și îi conferă elasticitate și strălucire.

Balsamul dispune de o pompiță de dozare a produsului despre care, drept să vă spun, nu am fost foarte încântată. Ea funcționează cum trebuie, dar mi-ar fi plăcut să scoată mai mult produs o dată. Așa, ca să vă faceți o idee, ca să îmi ajungă eu pun cam 10 pompițe de balsam de păr la fiecare spălare.

Textura acestuia este una comună, nu foarte grasă, dar emolientă pe păr și se clătește cu ușurință, de asemenea. În cazul meu nu am observat prea mari diferențe după folosire, îmi pare un balsam obișnuit. În schimb, am sesizat că ajută la o pieptănare mai ușoară a acestuia. Cumva îl văd potrivit pentru persoanele care nu au prea mari probleme cu părul, care n-au nevoie de o super-hidratare. Cât privește mirosul, nu prea a fost pe gustul meu, nu aș ști să-l definesc prea bine, e un miros de ingrediente ”brute”.  În cazul în care vă întrebați, nu l-aș mai recumpăra pe viitor, dar aș încerca și-un alt basam din portofoliul acestora.

În încheiere

Dintre cele două produse Shea Moisture testate cel mai mult mi-a plăcut șamponul. Cu siguranță îl voi recumpăra pe viitor, deoarece este cumva aparte, nu am mai folosit nimic similar în toți acești ani. Este una dintre cele mai bune formule de șampoane încercate de mine până în prezent. Și n-aș schimba nimic la ea, poate doar culoarea aș face-o ceva mai prietenoasă, mai atrăgătoare, deși m-am obișnuit cu ea.

Cât privește balsamul, cred că mi-ar fi plăcut să fie puțin mai altfel. Să fi fost ceva mai fin, mai cremos, mai hidratant și cu un miros mai plăcut. Dar, desigur, este chestiune de preferințe și ce nu mi se potrivește mie, vouă vă poate merge de minune și viceversa.

Una peste alta, părerea mea este că trebuie încercate amândouă. Trebuie să vedeți cum se simte părul după folosirea unor produse care au liste de ingrediente curate.

Acestea fiind spuse, sunt curioasă: ați încercat vreun produs Shea Moisture sau ați plasat vreo comandă pe site-ul AfroCare?



32 thoughts on “Shea Moisture – gamă pentru păr puternic și hidratat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.