Porolissum Food – gustări sănătoase din inima naturii

Porolissum Food – gustări sănătoase din inima naturii

Anul acesta se împlinesc șase ani de când am pornit pe calea spre un stil de viață sănătos și mă bucur tare mult că am luat-o în această direcție. În articolul meu numit ”10 alegeri care mi-au îmbunătățit vizibil calitatea vieții” vă povesteam și despre schimbările pe care le-am adoptat în alimentație. Vă spuneam atunci că am renunțat la chips-uri și snacks-uri și că le-am înlocuit cu alte gustări ceva mai sănătoase, precum fructele uscate. Ei bine, despre asta vă voi vorbi și astăzi, mai exact despre câteva gustări sănătoase de la Porolissum Food. Dar, probabil că vă întrebați cine este acest brand și cum a luat ființă, nu-i așa? Haideți să aflăm mai multe despre ei!

Despre Porolissum Food

Porolissum Food este un brand românesc originar din frumoasa zonă a Transilvaniei, bazat pe producția de fructe și ciuperci organice, locale, deshidratate. Fabrica Porolissum folosește cele mai noi echipamente de deshidratare pentru procesarea fructelor din vechile soiuri de mere, prune, nuci, fructe de câmp și ciuperci de pădure, toate CERTIFICATE ORGANIC.

Numele brand-ului nu a fost ales deloc întâmplător. Acesta se datorează vecinătății fermelor cu tabăra romană Porolissum, o regiune agricolă curată și bine conservată.

La consumatorul final ajung fructe uscate de calitate și ciuperci exclusive, uscate sub 60 de grade Celsius, fără conservanți, coloranți sau sulfuri.

Misiunea Porolissum Food este aceea de a promova produse alimentare românești, ecologice și sănătoase peste tot în lume. Aceasta deoarece cu toții ar trebui să avem acces la o gamă largă de produse 100% naturale, spre a ne îmbunătăți calitatea vieții.

Și pentru a vă convinge și pe voi să integrați în alimentația voastră fructe uscate, mi-am propus să trec în revistă câteva beneficii ale acestora.

Beneficiile fructelor uscate

În jurul fructelor uscate s-a creat un mit conform căruia acestea s-ar consuma mai mult în anotimpurile reci, respectiv toamna și iarna. Nimic mai neadevărat, ele pot fi consumate cu succes pe tot parcursul anului, fiind o importantă sursă de fibre, vitamine și minerale.

Consumul de fructe uscate ajută la fortifierea sistemului imunitar, furnizându-ne importanți nutrienți pentru organism. Bineînțeles, asta numai dacă acestea nu conțin sulfiți sau alte substanțe iritante pentru sistemul digestiv.

Sulfiții sunt conservanții cei mai nocivi dintre toți câți există, motivul pentru care sunt folosiți fiind acela că fac fructele să fie mai grele. Practic, nu numai că sulfiții ”trag” la cântar, dar sunt și foarte toxici pentru organismul uman. De altfel, de aici și diferența remarcabilă de preț între sortimentele de fructe uscate disponibile pe piața de profil.

Fructele uscate reprezintă o sursă importantă de energie datorită conţinutului de zaharoză, fructoză şi glucoză naturală. Cu toate acestea, pentru că sunt bogate în calorii, carbohidraţi şi glucide, trebuie consumate cu prudenţă de către:

  • persoanele care se luptă cu kilogramele în plus;
  • persoanele care suferă de diabet.

Atenție: nu confundaţi fructele uscate cu cele confiate, este o diferență majoră între ele! Cele uscate se obţin prin deshidratare, iar cele confiate prin îmbibare cu soluţie de glucoză sau cu melasă.

Porolissum Food practică uscarea – una dintre cele mai vechi metode de conservare a fructelor şi legumelor. Pe vremuri, ele se uscau la soare şi procesul dura câteva zile. În zilele noastre, acestea sunt deshidratate mult mai repede, prin procese industriale și pot fi cumpărate ca atare, ambalate în cantități mici.

Experiența mea cu Porolissum Food

În ceea ce mă privește, am luat contact cu Porolissum Food pentru prima dată în cadrul unui eveniment de la Brăila. Îmi amintesc că la deschiderea unui magazin exclusivist de îmbrăcăminte am primit fiecare câte un goodie bag. Pe lângă produsele de înfrumusețare din acea sacoșică am găsit și un ”dulce” marca Porolissum Food care m-a cucerit prin autenticitatea gustului. Încă de atunci am știut că vreau să mai încerc și alte produse din portofoliul acestora și așa am ajuns să încerc încă trei. Este vorba despre rondelele uscate de măr, coacăzele negre și ceaiul din fructe uscate.

Dar haideți să vă povestesc câte ceva despre fiecare produs în parte, pentru că precis sunteți curioase. Adevărul este că arată prea bine ca să nu vă tenteze. 😀

Rondele uscate de măr Porolissum Food

Am început cu rondelele uscate de măr deoarece se află în topul preferințelor mele. De-a lungul timpului am tot consumat astfel de rondele de la alte brand-uri, însă niciunele nu se compară cu acestea. Sunt singurele rondele uscate de măr care păstrează întru-totul aroma și dulceața mărului. Recunosc că nu sunt o împătimită a acestor fructe în stare crudă, însă rondele uscate de măr de la Porolissum Food aș putea consuma zilnic! Ba chiar, cred că a devenit ”dulcele” meu preferat și m-aș bucura să le am mereu în poșetă spre a le consuma între mese!

Și nu este numai despre gust, acestea aduc organismului și o serie de beneficii:

  • sunt o bogată sursă de fibre și potasiu;
  • sunt sărace în grăsimi;
  • sunt bogate în carbohidrați;
  • au nivel ridicat de fibre dietetice;
  • ajută la buna funcționare a tranzitului intestinal.

Așadar, iată de ce ar trebui să introduceți rondelele uscate de măr în alimentația voastră, fără dar și poate.

Coacăze negre Porolissum Food

Fructele de pădure mi-au plăcut dintotdeauna, indiferent că sunt în stare crudă sau uscate precum acestea. Gustul lor unic, dulce-acrișor, reprezintă o reală încântare pentru mine de fiecare dată când le consum. Îmi plac în orice combinație, însă cel mai adesea le amestec în bolul cu cereale cu iaurt pe care îl servesc dimineața. Astfel, îmi echilibrează perfect nevoile nutriționale din ziua respectivă.

La rândul lor, coacăzele negre au un rol important pentru organism:

  • au conținut caloric redus;
  • sunt bogate în carbohidrați, proteine, fibre, vitamine, minerale, acizi organici, ș.a.;
  • ajută la menținerea greutății corporale;
  • reglează tranzitul intestinal;
  • îmbunătățesc circulația cardio-vasculară;
  • sunt imunostimulatoare;
  • tratează cu succes afecțiunile renale;
  • previn îmbătrânirea celulară.

Iată, deci, câte beneficii se ascund în aceste fructe atât de mici, așa că nu există vreun motiv pentru a nu le consuma.

Ceai din fructe uscate Porolissum Food

Până odinioară nu eram o așa mare consumatoare de ceai, însă cu timpul am devenit. I-am înțeles rolul în cadrul unei alimentații sănătoase, așa că i-am făcut loc în viața mea. Este adevărat, însă, că nu consum chiar orice tip de ceai, preferatele mele fiind ceaiul verde și cel din fructe uscate. Ce voiam să vă zic este că nu cred că am băut ceai din fructe uscate mai bun decât cel de la Porolissum Food. Practic, este cel mai gustos dintre toate câte am încercat și este singurul pe care nu am simțit nevoia să-l îndulcesc. Nu, nici măcar cu miere de albine, ba chiar m-a străfulgerat gândul că i-aș strica gustul lui atât de delicios și de aparte.

Consumul de ceai din fructe uscate nu este doar un moft, o fiță. Are și acesta la rândul lui un rost bine stabilit, mai exact:

  • este o sursă importantă de vitamine intacte;
  • este imunostimulator;
  • are rol revigorant, de tonic general;
  • este un important regenerator celular, luptând eficient împotriva îmbătrânirii.

Iată cea mai bună variantă de preparare a unui astfel de ceai:

  • lăsați fructele uscate la hidratat, peste noapte, într-un vas cu apă;
  • dimineața fierbeți apa cu fructele pentru maxim 10 minute;
  • strecurați și consumați ”licoarea” în maxim 2h de la preparare (altfel începe să fermenteze).

Aceasta este, de altfel, și varianta de preparare pe care eu o prefer, pentru a mă bucura de toate beneficiile acestui ceai. Eu îl consum fie rece, fie la temperatura camerei, neîndulcit – așa cum specificam mai sus.

În încheiere

Îmi exprim încă o dată entuziasmul pentru aceste trei produse Porolissum Food, încurajându-vă și pe voi să le încercați. Le puteți comanda fie pe pagina lor de Facebook, prin intermediul unui mesaj privat, fie de pe eMag. Curând ele vor fi disponibile pentru cumpărare și pe site-ul lor oficial, aveți numai puțină răbdare.

Pe mine m-au convins de calitatea acestora și de toate beneficiile cu care vin ”la pachet”, astfel că voi continua să le consum. Reprezintă, fără îndoială, tipul de gustare dintre mese pe care eu îl prefer în defavoarea oricărui alt ”dulce”.

Vă încurajez și pe voi să faceți schimbări în alimentație, începând cu pași mici dar siguri. O primă schimbare ar putea fi chiar consumul de fructe uscate marca Porolissum Food, susținând astfel și antreprenoriatul local. 🙂

Totuși, cine a încercat deja produsele Porolissum Food? Pe o scară de la 1 la 10 cam cât de tare v-au plăcut sau cam cât de tare vă tentează?



13 thoughts on “Porolissum Food – gustări sănătoase din inima naturii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.