Rekze 63 – Șampon împotriva căderii părului

Rekze 63 – Șampon împotriva căderii părului

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă deopotrivă atât femeile, cât și bărbații. În ultima perioadă am auzit tot mai multe persoane plângându-se de această problemă majoră. Asta pentru că o dată cu căderea părului și implicit rarefierea acestuia, se diminuează tot mai mult și încrederea în sine. Am întâmpinat și eu această neplăcere de foarte multe ori de-a lungul timpului și-am încercat diverse produse dedicate acesteia. Cel mai recent produs folosit de mine care m-a ajutat în acest sens a fost șamponul Rekze 63, despre care vă voi povesti astăzi. Dar, mai întâi de toate, propun să tratăm subiectul căderii părului puțin mai amănunțit, ca să-i înțelegem cauza.

Despre căderea părului

Căderea părului este un proces absolut normal de reînnoire a acestuia, prin înlocuirea firelor îmbătrânite cu altele noi care cresc din aceiași foliculi. Dar dacă se depășesc 50-100 de fire pe zi și dacă nu poate fi vorba despre un aspect genetic sau de îngrijire necorespunzătoare, intră în discuție starea organismului. Cu alte cuvinte, căderea părului poate fi cauzată și de diferite afecțiuni ori carențe de vitamine și/sau minerale.

Afecțiuni ce pot determina căderea părului

Așa cum menționam anterior, căderea părului poate reprezenta un semnal de alarmă trimis de către organism cu privire la afecțiuni precum:

 • stresul – este cea mai întâlnită cauză, căderea părului instalându-se la 2-3 luni după neplăcerea prin care s-a trecut;
 • dereglările hormonale – precum cele din timpul sarcinii, nașterii, premenopauzei sau menopauzei, inclusiv cele asociate afecțiunilor tiroidiene;
 • sindromul ovarelor polichistice – poate determina fie căderea părului, fie pilozitate în zone nedorite;
 • diverse infecții – precum impetigo sau sifilis;
 • diverse boli de piele – ca eczemele, dermatita seboreică sau psoriazisul;
 • unele afecțiuni autoimune – cum ar fi lupus eritematos sistemic sau Basedow Graves.
Sursă foto: www.revistateo.ro
Sursă foto: www.revistateo.ro

Carențe ce cauzează căderea părului

 • lipsa proteinelor din alimentație – cele mai bogate alimente fiind pieptul de pui, ouăle, tonul, soia și nucile;
 • deficitul de Zinc – se găsește în carnea roșie, fasole, ouă, caise, piersici și grâu încolțit;
 • carența de Fier – se poate dobândi consumând ficat de pasăre, carne roșie și gălbenuș de ou, de exemplu;
 • lipsa Vit B12 – care poate fi luată din lactate fermentate, ouă sau carne.

Alți factori ce pot determina căderea părului

 • moștenirea genetică – în cazul în care se sesizează o cădere treptată a părului, încă de pe la 20-30 de ani;
 • factorii de mediu – poluarea mediului înconjurător dar și clorul din piscine pot declanșa căderea părului;
 • îngrijirea necorespunzătoare e părului – agresarea acestuia prin folosirea îndelungă a aparatelor de coafare sau strangerea acestuia cu elastic;
 • vârsta – se observă o rarefiere a firelor de păr odată cu înaintarea în vârstă.

Acum să revenim la produsul despre care vă spuneam încă de la începutul articolului. Dacă totuși se întâmplă să vă confruntați cu căderea părului, iar cauza acesteia nu este una genetică, produsele Rekze sunt ceea ce aveți nevoie. Eu am folosit șamponul 63 și o mostră de balsam 43 și vreau să vă arăt cum vă pot ajuta cele două.

Rekze 63

Șampon Rekze 63 

Șamponul Rekze 63 a fost conceput spre a putea fi folosit atât de către femei, cât și de către bărbați. Prin faptul că este un puternic inhibator DHT (hormon responsabil de deteriorarea foliculului), acesta ajută la stoparea căderii părului și la stimularea creșterii acestuia.

Rekze 63 a fost creat pe baza unei tehnologii avansate care stimulează îngroșarea firului de păr, acționând asupra întregului scalp. Este cel mai complex șampon de pe piață, combinând 63 de ingrediente recunoscute atât pentru stoparea căderii părului, cât și pentru stimularea creșterii acestuia.

Formula acestui șampon nu conține sulfat de sodiu și lauret sulfat de sodiu care ar fi făcut părul să devină casant. Dimpotrivă, Rekze 63 conține singurul Licopen Patentat și Certificat Organic din lume.

Ingrediente de top

Ingredientele de top din compoziția șamponului Rekze 63 sunt următoarele:

 • cafeină – stimulează rădăcina părului și prelungește ciclul de creștere al acestuia;
 • licopen – obținut din roșii organice, bogat în antioxidanți;
 • salvie – curăță eficient porii și scalpul, având efect stimulator asupra foliculilor;
 • extract de fruct Kigelia Africana – un antioxidant eficient care previne deteriorarea părului, hidratează scalpul uscat;
 • extract de Serenoa serrulata – împiedică părul să cadă și stimulează creșterea sănătoasă a acestuia;
 • ulei de Emu – regenerează eficient părul în partea frontală;
 • taurină – inhibă fibroza și procesul de calcificare care survine în urma unor inflamații netratate;
 • biotină – conferă părului rezistență și îi accelerează creșterea;
 • climbazol – antifungic ce tratează infecțiile fungice ale scalpului;
 • extracte de celule din fructul Malus domestica – hrănesc și susțin foliculii de păr pentru a-i încuraja creșterea și a-i menține sănătatea.

Rekze 63

Cum se prezintă

Ambalajul acestui șampon este unul minimalist și cu un design aparte. Este printre puținele șampoane care vin ambalate în cutie din carton și care sunt poziționate cu orificiul de eliberare al produsului în jos. Și forma recipientului este una anatomică, ce ușurează mult folosirea acestuia.

Șamponul în sine are o consistență foarte bună, fină și miroase deosebit, miros care persistă în păr câteva zile bune. Face suficientă spumă, se clătește cu ușurință din păr și îl lasă suplu și plin de volum și de vitalitate.

Experiența mea

Căderea părului nu îmi este deloc străină, m-am confruntat cu acest neplăcut fenomen de multe ori de-a lungul vieții. Însă cel mai crunt episod a fost în iarna lui 2018 cât efectiv m-am văzut nevoită să-mi scurtez mult părul. Într-un final am reușit să scap din acel cerc vicios, iar părul meu a început să-și revină pentru o bună perioadă. Numai că la începutul acestei primăveri, ce să vedeți? Am pățit-o din nou, nu la fel de grav ca înainte, dar pentru că știam prin ce am trecut am luat măsuri repede. De data aceasta salvarea mea a constat în șamponul Rekze 63 care face subiectul acestui articol.

Specialiștii Rekze spun că schimbări majore se vor vedea după 28 de zile de utilizare (ciclul complet de reînnoire a părului). Însă, fără absolut nicio exagerare, am sesizat o îmbunătățire încă de la prima spălare. Eu am obiceiul de a scutura în cadă prosopul cu care îmi tamponez părul în vederea uscării acestuia. Și astfel îmi pot da seama cu ușurință și cu precizie care este statusul părului meu. Astfel, ce am putut remarca încă de la prima spălare cu Rekze 63 este că firele de păr căzute s-au înjumătățit ca număr. Apoi, continuând să-l folosesc, abia dacă mi-au mai cazut 2-3-5 fire de păr în timpul spălării, drept pentru care îl recomand cu maximă încredere!

Balsam Rekze 43

Deși nu am încercat produsul în variantă full size, ci doar o mostră, îmi doresc să vă spun câteva cuvinte și despre acesta. Așa cum probabil bine ați intuit, balsamul Rekze 43 reprezintă un complex de 43 de ingrediente active. Ca și în cazul șamponului, și acestea sunt recunoscute pentru stimularea creșterii părului și pentru reducerea căderii acestuia.

Rekze 43

Ingrediente

Pe lângă ingredientele conținute de șampon, balsamului Rekze 43 are în plus:

 • Arginine HCI – funcționează în principal ca agent de condiționare, încetinind căderea părului;
 • extractul de scoarță de Cinnamomum zeylanicum – ajută la tratarea unor probleme ale părului prin prevenirea infecțiilor fungice sau bacteriene ale scalpului;
 • extractul din frunze de Ginkgo Biloba – acest compus poate reduce substanțial subțierea firului de păr și căderea acestuia;
 • glycin – ajută la netezirea părului și îmbunătățește aspectul acestuia;
 • keratina – contribuie la îmbunătățirea elasticității părului, reparându-i structura prin umplerea lacunelor din cuticulele de păr fisurate, uscate sau degradate.

Experiența mea

În alte cazuri poate ar fi nepotrivit să vorbesc despre eficacitatea unui produs după folosirea unei singure mostre. Însă nu este și cazul acestui produs, a cărui randament se poate vedea încă de la prima folosire.

Balsamul are o consistență groasă, are o foarte bună aderență pe păr, se întinde uniform și se clătește ușor. După îndepărtarea acestuia părul se simte ca după un boost de hidratare, arată ca după cel mai sofisticat tratament efectuat la salon. Îi lasă o suplețe și o finețe pe care rar mi-a fost dat să o văd la un balsam de păr, de aceea și pe acesta îl recomand cu toată încrederea! Vai, și cum miroase și acesta! M-a cucerit, efectiv, și clar l-aș vrea și în format mare.

Categoric, pe lângă toate beneficiile pe care aceste două produse Rekze le aduc părului, punctul lor forte este mirosul. Nu seamănă cu nimic din ce am mai încercat și tare mă bucur că le-am descoperit și că am avut ocazia de a le folosi. Clar, trebuie încercate, nu numai dacă vă confruntați cu căderea părului, ci și dacă vă doriți regenerarea acestuia. În ceea ce mă privește, vor rămâne pe lista mea de cumpărături de aici înainte.

De curiozitate, cine a mai încercat șamponul sau balsamul de la Rekze? Ați fost la fel de încântate de ele ca și mine?

 15 thoughts on “Rekze 63 – Șampon împotriva căderii părului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.