Igienă orală cu produse Curaprox

Igienă orală cu produse Curaprox

Igiena orală ar trebui să fie acea activitate cu care să ne începem și cu care să ne încheiem fiecare zi din viața noastră. Asta deoarece o igienă orală corespunzătoare ne ajută să ne menținem sănătatea danturii și a cavității bucale. Minim două minute de periaj dentar previn apariția cariilor, a bolilor paradontale și a respirației urât mirositoare. În ceea ce mă privește, am început să acord o mai mare atenție danturii mele pe la începutul acestui an. În sensul acesta, merg cu regularitate la stomatolog pentru diverse intervenții, însă am făcut schimbări și la capitolul pastei de dinți. Recent au intrat în rutina mea de îngrijire dentară câteva noi paste de dinți Curaprox și-aș vrea să vă povestesc câte ceva despre ele. Dar înainte de aceasta, propun să bifăm cei mai importanți pași ai unei igiene orale corespunzătoare.

Curaprox

Pașii unei igiene orale corecte

 1. Periajul dentar – este cel mai important deoarece un periaj corect, efectuat cu regularitate, ajută la îndepărtarea eficientă a plăcii dentare, prevenind astfel apariția cariilor și a bolilor parodontale;
 2. Alegerea pastei de dinți – se face la recomandarea medicului stomatolog, deoarece pe piață sunt disponibile mai multe tipuri, cum ar fi pentru prevenirea cariilor/îndepărtarea petelor/dinți sensibili, ș.a.m.d.
 3. Alegerea periuței de dinți – este recomandată cea cu peri mai moi (pentru a nu provoca leziuni gingiei) și cu cap mic (deoarece poate ajunge chiar și în locurile mai greu accesibile).

Acum că am trecut în revistă foarte pe scurt aceste aspecte propun să ne focusăm puțin atenția și asupra brand-ului Curaprox.

Despre Curaprox

Curaprox este un brand elvețian de produse pentru igiena dentară care își dorește să transforme rutina periajului zilnic într-un moment de exaltare juvenilă. Noua gamă de paste de dinți Curaprox este intitulată BE YOU și vine în șase nuanțe exuberante, văratice.

CuraproxFiecare dintre ele are câte o aromă unică, aparte, delicioasă, chiar mai seducătoare decât feromonii unui parfum. Iată cum periajul cu aceste paste de dinți nu numai că vă mențin dantura sănătoasă și strălucitoare, ci vă dau și o foarte bună stare de spirit.

Curaprox înseamnă prevenție și igienă orală la superlativ, formule elaborate, efect blând de albire enzimatică și prospețime de lungă durată.

Beneficiile pastelor de dinți din gama BE YOU

Iată, deci, ce aduce nou gama de paste de dinți BE YOU în igiena dentară:

 • protecție împotriva cariilor și a sensibilității dentare;
 • reducerea plăcii dentare;
 • prevenirea apariției aftelor;
 • protecția și îngrijirea gingiilor;
 • albirea delicată a dinților;
 • sprijinirea fluxului de salivă.

Ambalajele pastelor de dinți BE YOU sunt de senzație, faptul că sunt mate le face să pară luxuriante. Știți că pe mine deseori mă câștigă ambalajele produselor, chiar dacă nu e tocmai în regulă acest lucru. Însă mie un ambalaj de calitate îmi inspiră respectul brand-ului față de consumatorul final.

Curaprox

Ingredientele pastelor de dinți BE YOU:

 • 950 ppm fluorură rapidă – previne cariile dentare;
 • Hidroxiapatită – remineralizează dinții, sigilează canaliculii dentari și reduce sensibilitatea la durere în cazul rădăcinilor dentare expuse;
 • Glucozoxidază – susține procesului enzimatic natural care elimină bacteriile, armonizează flora orală și stimulează secreța salivară;
 • Xilitol – are proprietăți antibacteriene și întărește smalțul dentar;
 • extracte de echinacea, gheara diavolului și portocală amară – au efect antiinflamator, bactericid, calmant și regenerant după tratamente sau intervenții chirurgicale;
 • Pantenolul (provitamina B5) – conservă umiditatea mucoasei din cavitatea bucală, generează noi membrane celulare (vindecă țesuturile) și reduce inflamațiile.

Iată și ce NU conțin:

 • SLS (agent de spumare foarte agresiv);
 • Triclosan;
 • microplastic;
 • ingrediente care contravin stilului de viață VEGAN.

Și pentru că sunt convinsă că pe măsură ce ați citit ați devenit tot mai curioase, zic să vă povestesc experiența mea de testare.

Pasta de dinți BE YOU Daydreamer | Curaprox

Daydreamer este o combinație de mure și lemn dulce, are o nuanță faină de bleu și un gust delicios, fructat. Pe undeva se simte și puțin mentol, dar destul de discret. Combinația aceasta mi se pare foarte interesantă și îmi place la nebunie. Chiar că îmi dă o stare de bine atunci când o folosesc.

Consistența acesteia este foarte bună, se prezintă sub formă de gel, face suficientă spumă și curăță dinții foarte bine. Fără nicio exagerare, pasta de dinți BE YOU DayDreamer m-a convins de la prima utilizare. Asta deoarece am experimentat o senzație rar întâlnită, după periaj. Dinții mei efectiv scârțâiau de curățenie și arătau vizibil mai albi. Cu siguranță la mijloc este vorba și de un efect optic de reflectare a luminii.

CuraproxPeriuța de dinți cu care a venit ”la pachet” mi s-a părut în primă instanță puțin cam soft pentru gustul meu. Eram învățată să folosesc periuțe de dinți de tip medium, însă mi-am intrat repede în mână. M-am obișnuit cu ea și chiar îmi place, o folosesc în continuare mai ales că nu-mi agresează deloc gingiile.

Gustul acestei paste de dinți se păstrează ore bune, așa încât halena neplăcută de dimineață este acum doar o amintire. Astfel, nu mai sunt nevoită să apelez la guma de mestecat ori la bomboanele mentolate pentru a-mi împrospăta respirația.

Pasta de dinți BE YOU Pure Happiness | Curaprox

Pure Happiness este un cocktail delicios de piersică și caisă care m-a trimis cumva cu gândul direct la mare. Este o combinație foarte reușită, la care eu nu m-aș fi gândit niciodată. Și în cazul acesteia se simte o urmă de mentol care vine în completarea gustului fabulos al acestei paste de dinți.

Cât privește consistența acesteia, este aceeași ca a celeilalte paste de dinți, având însă două diferențe. Aceasta este de culoare oranj deschis și prezintă particule mentolate vizibile în structura sa.

CuraproxDupă periajul cu această pastă de dinți am experimentat aceeași senzație genială de curățenie și de prospețime. Periuța de dinți din dotare este la fel de soft, însă am înțeles rolul ei și continui să o folosesc deoarece îmi face foarte bine.

Și în cazul acesteia gustul plăcut de fructe se păstrează câteva ore de la utilizare și mai este ceva! Într-o oarecare măsură aș zice că reușește să îmi potolească pofta de a mânca ceva dulce. Deci, tare sau ce?

Variantele travel size își așteaptă cuminți rândul, însă cel mai probabil vor fi folosite în călătorii. Și dintre toate cred că voi începe cu aceea pe care scrie gin, pentru că am o mare curiozitate. Vreau să aflu dacă are gustul pe care îl bănuiesc, dar oricum vă voi ține la curent prin intermediul unui later edit.

În încheiere

Pastele de dinți Curaprox mi se par foarte calitative și consider că sunt ceea ce am eu nevoie la momentul actual. Pe undeva, eram cam plictisită de pastele de dinți obișnuite, devenite cumva mainstream. Cele din gama BE YOU nu numai că-mi oferă îngrijirea necesară, dar simt că îmi umblă și la psihic. Simpla lor folosire mă face să încep ziua cu zâmbetul pe buze, ceea ce este mare lucru.

De când le-am introdus în igiena orală îmi simt dinții mult mai curați și îi văd mult mai albi. Plus că am scăpat și de aciditatea stomacală pentru că nu mai mestec gumă la fel de des ca înainte. Asta pentru că am scăpat de respirația urât mirositoare care mă mai ”bântuia” în special dimineața, chiar dacă serveam micul dejun. Și apropo, vi s-a întâmplat să aveți o senzație de greață în timpul periajului cu pastele de dinți obișnuite? Mie da, dar a dispărut și această neplăcere de când am ales să le folosesc pe acestea.

Cuvintele sunt puține pentru a descrie tot ceea ce aduce cu sine folosirea pastelor de dinți BE YOU de la Curaprox. Așa că mai bine vă las și vouă link-ul către magazinul online de unde le puteți achiziționa, pentru a vă bucura de toate beneficiile acestora.

Și totuși, este cineva care deja le-a folosit, care este familiarizat cu ele? Cum vi s-au părut?21 thoughts on “Igienă orală cu produse Curaprox”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.