Bioderma Atoderm – Îngrijirea pielii atopice

Bioderma Atoderm – Îngrijirea pielii atopice

Pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc, ce poate măsura până la 2 m și cântări până la 4,5 kg. Este, practic, învelișul nostru exterior care ne protejează de factori externi precum leziuni, bacterii și/sau viruși, etc. Pe lângă acestea, pielea mai are și alte roluri precum reglarea temperaturii corporale și eliminarea toxinelor prin intermediul transpirației. Pielea are o structură complexă, ea fiind alcătuită din trei straturi, respectiv epidermul, dermul și hipodermul. Stratul exterior al epidermului se regenerează prin înnoirea sa la fiecare 28 de zile. Toate bune și frumoase în cazul persoanelor cu piele normală, numai că există și cazuri particulare, de persoane cu piele atopică. Însă industria dermatocosmeticelor a evoluat așa încât la momentul actual există remedii și pentru aceasta. Este vorba, spre exemplu despre gama Bioderma Atoderm.

Bioderma AtodermDar ce este, mai exact, pielea atopică? Haideți să descoperim împreună particularitatea acesteia.

Despre pielea atopică

Particularitatea pielii atopice o reprezintă deficitul de ceramide din compoziția acesteia, lucru care atrage după sine deshidratarea. Ceramidele sunt responsabile de reținerea apei în piele, iar în lipsa lor apare uscarea excesivă a acesteia. Din această cauză epidermul persoanelor cu piele atopică necesită o hidratare mai intensă.

Practic, cheia pielii atopice o reprezintă hidratarea, atât internă cât și externă, atât din alimentație, cât și din aplicarea unor loțiuni locale. Astfel, pentru menținerea nivelului optim de hidratare al pielii atopice se recomandă aplicarea unei astfel de loțiuni de două ori pe zi.

De reținut este faptul că dermatita atopică nu este o boală contagioasă și ține în mare parte de moștenirea genetică a fiecărui individ. Respectând un ritual de îngrijire corespunzător nevoilor sale, orice persoană cu piele atopică poate duce o viață absolut normală.

Kit de îngrijire Bioderma Atoderm

Brand-ul Bioderma deja nu mai are nevoie de nicio prezentare, este acest titan în industria dermatocosmetică. Dacă mă urmăriți, cu siguranță știți că nu este prima dată când vă povestesc despre produsele acestora. Am încercat o mare parte dintre ele și am fost încântată de fiecare.

M-am bucurat tare mult atunci când am văzut că acesta se preocupă de rezolvarea problemelor tuturor tipurilor de piele. Cu atât mai mult cu cât au creat o gamă special destinată persoanelor cu piele atopică, pe care am avut ocazia să o încerc.

Kit-ul pentru îngrijirea pielii atopice, Bioderma Atoderm, este compus din două produse, un gel spumant și un balsam de corp, ambele intensiv hidratante.

Gel spumant intensiv hidratant Bioderma Atoderm

Gelul spumant intensiv hidratant Bioderma Atoderm este conceput cu agenți de purificare și vitamina PP. Acestea au rolul de a combate proliferarea microorganismelor iritante care cauzează uscarea pielii. În același timp, gelul intensiv hidratant calmează senzația de disconfort și contribuie la consolidarea biologică a barierei pielii.

Bioderma AtodermGelul spumant intensiv hidratant Bioderma Atoderm are o nuanță albastră și este inodor. Faptul că nu miroase este confirmarea lipsei alcoolului și a parfumului din compoziție, ceea ce îl face ideal pentru pielea atopică, cu ”probleme”. În contact cu pielea umedă face o spumă foarte densă care curăță foarte bine, senzația de după folosire fiind una reconfortantă.

Balsam intensiv hidratant pentru corp Bioderma Atoderm

Balsamul intensiv hidratant pentru corp Bioderma Atoderm are în compoziție un ingredient activ cu efect calmant numit PEA. Datorită acestuia este stopată senzația neplăcută de mâncărime, inflamația calmându-se instantaneu. De asemenea, în acest produs se regăsește și complexul brevetat Skin Barrier Therapy care limitează adeziunea și proliferarea Stafilococului Auriu. Restaurarea durabilă a barierei pielii este asigurată de complexul exclusiv Lipigenium, care suplimentează acizii graşi esenţiali şi biolipidele prezente în mod natural în piele.

Bioderma AtodermAcest balsam este inodor, are o consistență bună, groasă, foarte emolientă și se absoarbe instantaneu în piele. Nu lasă peliculă grasă la suprafața acesteia și hidratează epidermul în profunzime. Senzația de hidratare se menține chiar până la următorul duș, lucru nu foarte întâlnit la un produs de skincare.

Experiența mea cu Bioderma Atoderm

Înainte să folosesc cele două produse despre care v-am scris mai sus am încercat și uleiul pentru duș și balsamul de buze din gama Bioderma Atoderm. Mi-au plăcut foarte mult și, sinceră să fiu, chiar îmi doream să mai încerc și alte produse aparținând acestei game.

Kit-ul pentru îngriirea pielii atopice a venit la momentul oportun în viața mea. Asta deoarece iarna trecută m-am confruntat cu – poate – cea mai uscată piele din toată viața mea, îndeosebi pe ten. Indiferent ce produse aș fi folosit, pielea îmi era plină de cojițe albe , semn că avea nevoie de ceva produse speciale.

Combinarea celor două produse, a gelului de spălare și a balsamului hidratant, a fost cea mai bună alegere, rezultatele fiind vizibile încă de la prima utilizare. Mi-am facut curaj și le-am folosit și pe față, lucru pe care nu îl regret nicio secundă, dimpotrivă.

În combinație cu un burete konjac gelul de spălare mi-a lăsat tenul curat și fin ca de bebeluș. Balsamul hidratant a venit în completare, pentru a-mi conferi hidratarea externă de care aveam atâta nevoie.

Ce vă mai pot spune este că cele două produse sunt foarte spornice. Deși le folosesc aproape zilnic din iarnă, încă mai am cam un sfert din fiecare, ceea ce nu poate decât să mă bucure.

Așadar, persoanelor care se știu cu pielea uscată, indiferent că este vorba de față sau de corp, le recomand folosirea produselor Bioderma Atoderm. Vă promit solemn că nu veți fi dezamăgite de ele nici măcar o secundă, dimpotrivă, îmi veți fi recunoscătoare. La fel de recunoscătoare cum le sunt și eu, la rândul meu, celor de la Bioderma pentru că au creat Atoderm.

Acestea fiind spuse, sunt curioasă dacă voi ați încercat vreun produs Bioderma Atoderm și cam cât de bine ați rezonat.

 



19 thoughts on “Bioderma Atoderm – Îngrijirea pielii atopice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.