Rutină de îngrijire cu produse TeaTree.ro

Rutină de îngrijire cu produse TeaTree.ro

Indiferent dacă mă urmăriți de pe la începuturile mele ca blogger sau că o faceți de puțin timp, cu siguranță știți un lucru despre mine. Este vorba despre faptul că am fost înzestrată de la mama natură cu un ten mixt cu tendință acneică. Acest fapt mi-a dat mari bătăi de cap de-a lungul timpului și-am tot căutat remedii în acest sens. Acum câțiva ani de zile am descoperit uleiul din arbore de ceai, bine-cunoscutul tea tree, care mi-a schimbat viața. Cu ajutorul acestuia am reușit să îmi curăț foarte bine tenul și apelez la el destul de des. De ceva timp am început să folosesc uleiul de arbore de ceai în rutina de îngrijire a întregului corp. În acest sens mă ajută produsele TeaTree.ro cu care am făcut cunoștință în iarnă.

teatree.ro

Ce este uleiul de arbore de ceai?

Despre uleiul din arbore de ceai v-am mai povestit și cu altă ocazie, însă propun să facem o scurtă recapitulare. Așa-numitul tea tree oil este esența arborelui de ceai australian care este obținută prin distilarea frunzelor de Melaleuca alternifolia. Sunt peste 200 de specii ale acestui arbore, însă doar una dintre ele posedă calități medicinale efective.

teatree.ro
Sursă foto: internet

Esența pură a arborelui de ceai este incoloră, ocazional are o nuanță de galben-pal și un miros înțepător. Aceasta este o substanță foarte complexă, ce are în compoziție cel puțin 48 de componente de natură organică.

Beneficiile uleiului de arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai este un puternic antimicrobian, antifungic, antiseptic, antiacneic, având foarte multe întrebuințări. Astfel, el poate fi folosit cu succes pentru tratarea:

  • rănilor superficiale;
  • arsurilor, inclusiv cele solare;
  • acneei;
  • ciupercii piciorului;
  • infecțiilor fungice minore;
  • candidozelor vaginale;
  • afecțiunilor tractului respirator, ș.a.m.d.

De câțiva ani de zile uleiul din arbore de ceai se folosește cu succes și în dermatocosmetică. TeaTree este unul dintre brand-urile în portofoliul căruia se regăsește o gamă foarte variată de astfel de produse. Știu că v-am făcut curioase despre rutina mea de îngrijire compusă din produse TeaTree cu ulei din arbore de ceai. Așa că propun ca în cele ce urmează să vă povestesc câte ceva despre fiecare produs în parte.

Antioxidant Metique | TeaTree.ro

Acest produs este, de fapt, un complex antioxidant cu o mulțime de beneficii pentru corp. Practic, acesta conține ulei din arbore de ceai în proporție de 4.99%, Aloe Vera, Vitaminele C și E și ulei din semințe de grefă. Mirosul acestui produs este unul foarte înțepător, specific uleiului din arbore de ceai, însă se evaporă la scurt timp după folosire. Recipientul este din sticlă și dispune de picurător, fapt care ușurează mult aplicarea acestuia.

teatree.roEu recunosc, am folosit acest antioxidant pentru a-mi trata o unghie ce părea afectată de un fel de ciupercă. Mi-a fost suficientă câte o aplicare pe zi timp de o săptămână pentru ca unghia să își revină în totalitate.

Ulei din arbore de ceai 100% natural | TeaTree.ro

Vă spun un secret, de acest produs am fost cea mai încântată datorită recipientului din sticlă cu aplicator roll-on. Faptul că este de dimensiuni mici mă ajută să-l port mereu în geantă și să-l folosesc ori de câte ori am nevoie.

teatree.roPe acesta îl păstrez strict pentru a-mi anihila acneea cu el, de îndată ce experimentez senzația de debut. Nu știu în cazul vostru cum este, însă pe mine mă frige local și încep să mă înroșesc. Așa că aplic uleiul de arbore de ceai exclusiv pe zona cu pricina și astfel scap de o grijă.

teatree.roÎn trecut am testat uleiul de arbore de ceai direct pe ten, în stare pură, și nu am avut nicio reacție adversă. Bineînțeles că nu vă recomand să procedați ca mine, dimpotrivă, este mai ok să-l folosiți diluat cu un alt ulei.

Balsam de buze cu ulei din arbore de ceai | Tea Tree.ro

Balsamul de buze cu ulei din arbore de ceai dispune de un recipient din plastic cu aplicator oblic, foarte util. Are același miros înțepător, o textură de gel transparent, nelipicios și care nu lasă peliculă.

teatree.roEu pe acesta nu îl folosesc numai pe buze. Îl păstrez în trusa de prim ajutor pentru a-l folosi în cazuri de maximă urgență, cum ar fi arsurile superficiale. Se întâmplă uneori ca, din neatenție, să-mi agresez mici porțiuni ale pielii mâinilor în timp ce gătesc. Și astfel, pentru a nu mi se forma o bășică cu lichid, aplic de îndată acest balsam cu ulei de arbore de ceai. Acesta are de asemeni și un efect calmant asupra zonei afectate. Iar folosit apoi cu regularitate, duce la accelerarea cicatricii respective.

Spumă pentru igienă intimă cu ulei din arbore de ceai | TeaTree.ro

De-a lungul timpului am folosit numeroase loțiuni pentru igienă intimă, însă niciuna cu ulei de arbore de ceai. Recipientul este destul de compact, confecționat din plastic și dispune de pompiță care ajută enorm la dozare. Din punctul meu de vedere, orice femeie ar trebui să aivă în casă o astfel de loțiune spre a o folosi la nevoie.

teatree.roDe regulă, consumul de antibiotice conduce la activarea Candidei, pe care o avem cu toții în organism în stare latentă. Dacă ați suferit vreodată din cauza ei, probabil că știți cum se manifestă. Ei bine, spuma pentru igienă intimă cu ulei din arbore de ceai accelerează negativizarea acesteia datorită efectului său antifungic.

Mirosul acestei spume pentru igienă intimă cu ulei din arbore de ceai este mult mai discret decât al celorlalte produse. De asemenea, concentrația de tea tree din compoziție este redusă semnificativ tocmai pentru a calma, nu a crea disconfort. Conține exact atât cât să vă puteți bucura de beneficiile sale, fără alte efecte adverse.

Cremă pentru igienă intimă SaluFem | TeaTree.ro

Rămânând în același registru, vreau să vă spun câteva cuvinte și despre crema pentru igienă intimă. Probabil că nu ați mai întâlnit un astfel de produs, însă în portofoliul TeaTree există. Că tot vorbeam despre problemele cu care se pot confrunta femeile în zona intimă, iată un produs complementar.

teatree.roCrema pentru igienă intimă SaluFem are ulei de arbore de ceai în proporție de 3%. Aceasta a fost concepută cu scopul de a ameliora senzațiile neplăcute din zona intimă și a calma pielea iritată. Mirosul acesteia este, de asemeni, unul foarte discret, are o consistență cremoasă și se absoarbe instantaneu.

Balsam de păr Nova TTO | TeaTree.ro

Balsamul de păr Nova TTO vine într-un generos ambalaj de 400 ml. Pe lângă uleiul din arbore de ceai, acesta mai are în compoziție și peppermint, ulei de avocado și ulei de macadamia. Consistența acestuia este cremoasă, ușor aerată și se distribuie perfect uniform pe păr.

teatree.roAcum câțiva ani de zile am mai folosit un șampon și un balsam cu ulei din arbore de ceai. Sincer, chiar îmi era dor de senzația de prospețime pe care o confereau părului meu. Așadar, balsamul de păr Nova TTO a venit la fix, mai ales că m-ajută să lungesc perioada dintre spălări. Deși în principiu este recomandat persoanelor cu părul cu tendință de îngrășare, eu mă simt foarte bine după ce-l folosesc. Părul meu se simte fresh după fiecare utilizare, de parcă i-ar conferi un boost de energie și vitalitate!

Săpun exfoliant cu ulei din arbore de ceai și glicerină | TeaTree.ro

Este un săpun solid care pe lângă conținutul de ulei din arbore de ceai și glicerină dispune și de mici asperități. Analizându-l cu atenție, am constatat că acele mici particule exfoliante nu sunt altceva decat bucățele de plante.

teatree.roMiroase foarte plăcut și recunosc că întind mâna către el ori de câte ori îmi doresc o exfoliere rapidă. Face suficient de multă spumă, curăță foarte bine pielea și o lasă fină, catifelată la atingere. Mi se pare ideal și pentru persoanele care se confruntă cu diverse iritații ale pielii. Folosirea cu regularitate a săpunului cu ulei din arbore de ceai ajută la accelerarea vindecării acestora.

Încheiere

Iată, deci, cât de folositor poate fi un produs aparent banal – uleiul din arbore de ceai. Deși îl folosesc deja de mult timp, încă mi se pare incredibil câte poate să prevină sau să trateze. Tocmai de aceea îl recomand cu încredere tuturor, ca fiind un produs care nu trebuie să lipsească din casă. La cât de multe întrebuințări are, ar fi și păcat să fie ignorat și să nu fie exploatat la maximum.

Voi în ce relație sunteți cu uleiul din arbore de ceai?



10 thoughts on “Rutină de îngrijire cu produse TeaTree.ro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.