Trei modele de blugi must have anul acesta

Trei modele de blugi must have anul acesta

Dacă ar fi să numesc un articol vestimentar care cu siguranță nu lipsește din garderoba niciunei femei, acela ar fi blugul. Indiferent cât de atrase am fi de îmbrăcămintea feminină, avem deseori momente în care ne simțim mai bine în blugi. Alegerea este, de altfel, plauzibilă dat fiind faptul că sunt unii dintre cei mai comozi pantaloni. Blugii pot fi integrați în o mulțime de ținute precum office, casual sau street-style, devenind astfel indispensabili. Și pentru că știu cât de mult vă plac, m-am gândit să vă arăt ce modele de blugi se poartă anul acesta. Doar că, înainte de toate, zic să facem o incursiune în timp până la geneza acestora.

Cum au apărut blugii?

Deși pare greu de crezut, geneza blugilor datează în Europa secolului al XVI-lea, în urmă cu 500 de ani. Pescarii genovezi din acea perioadă purtau pantaloni confecționați dintr-un material gros și foarte rezistent numit ”jean”. Mai târziu, pe la jumătatea secolului al XIX-lea americanii au împrumutat denumirea și-au transformat-o în ”blue jeans” pentru a denumi blugii.

Inițial blugii croiți relativ simplu erau folosiți pe post de salopete de către minerii plecați în marea goană după aur. Apoi, un croitor în colaborare cu un antreprenor adaugă blugilor nituri metalice în zona buzunarelor transformându-i astfel în ”pantaloni de stradă”.

blugi
Sursa foto: internet

Prin anii ’30 apare prima linie de blugi dedicată în exclusivitate femeilor, punându-se accent pe evidențierea formelor. Moda hippie a transformat oficial blugii într-un articol vestimentar versatil, care se opune conformismului.

De-a lungul timpului blugii au suferit numeroase transformări atât din punct de vedere al croielii, cât și al aspectului final. Astfel, au apărut blugi evazați, skinny sau drepți, pictați manual sau cu anumite porțiuni ripped.

Modele de blugi must have în 2019

Încă din iarnă am sesizat o revenire a tendințelor modei anilor 2000, inclusiv la capitolul blugilor. Dacă în ultimii ani s-a mers mai mult pe blugii pană sau super-skinny, iată că în prezent lucrurile s-au mai schimbat. Pentru a afla care sunt cele trei modele de blugi must have în 2019, parcurgeți acest articol în continuare. Nu de alta, dar am descoperit un site cu blugi cool la prețuri foarte accesibile, ElisFashion.ro, pe care merită să aruncați o privire.

1. Blugi cu vipușcă

Vipușca este acea bandă laterală într-o culoare diferită de cea a blugilor, confecționată dintr-un alt material. Vipușca este, de regulă, într-o nuanță contrastantă blugilor, conferindu-le eleganță sau aspect sport. Asta, bineînțeles, în funcție de materialul din care e confecționată. De asemenea, și printul acesteia îi poate încadra într-un stil sau altul.

blugi elisfashion.roDe pe site mi-au atras atenția aceștia cu model snake print pe laterale, deoarece ”m-a prins” tare acest imprimeu. Probabil că știți deja că se poartă foarte mult anul acesta, pe aproape orice tip de articol vestimentar. Îmi vin în minte o mulțime de idei de outfit-uri care să aivă ca piesă centrală acești blugi.

2. Blugi drepți cu talie înaltă

Un alt model de blugi care revine în vogă este cel drept cu talie înaltă, de inspirație vintage. Aceștia pot fi simpli sau destroyed pe a-locuri, bineînțeles după preferințele fiecăreia.

blugi elisfashion.roDacă este să vă vorbesc despre preferințele mele, atunci categoric aș merge pe o pereche precum cea din imagine. Asta pentru că am făcut o pasiune pentru blugii cu astfel de porțiuni ”distruse”, mi se par foarte faini. Mă văd purtându-i în special cu tricouri lejere din bumbac și cu teneși albi în picioare.

3. Blugi cu detalii la glezne

Anul acesta se poartă blugii cu diverse detalii în zona gleznelor precum fundițe, noduri, șlițuri sau aplicații. Majoritar, modelul acesta de blugi are lungimea 7/8, cu vedere la gleznă. În ceea ce mă privește, pe mine trend-ul acesta m-a nimerit pe deplin.

blugi elisfashion.ro

Dintre toate perechile de blugi de genul acesta de pe site mi-a rămas gândul la aceștia și cred că îi voi comanda. Franjurii aceia de la gambe mi se pare că le dau unicitate, nu am mai văzut nimic asemănător. Voi ce părere aveți? Vă plac?

Așadar, la capitolul blugi, moda acestui an este foarte permisivă, piața abundă în modele pentru toate gusturile. Pe site-ul ElisFashion.ro găsiți o întreagă varietate de blugi, puteți arunca o privire aici. Au zeci de modele, cu ținte, cu diverse aplicații, cu toate tipurile de talie și dacă vă reprezintă cei simpli, superskinny, găsiți și din aceia, pe mai multe nuanțe chiar. Prețurile sunt mai mult decât accesibile, din câte am observat sunt chiar mai ieftini decât la mall. Eu categoric voi plasa o comandă și vă voi arăta ce perechi de blugi am adăugat garderobei mele.

Voi aveți vreo comandă la activ pe acest site? Care dintre cele trei modele must have vă place cel mai mult?



25 thoughts on “Trei modele de blugi must have anul acesta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.