Transpirația – o grijă în minus

Transpirația – o grijă în minus

Transpirația reprezintă un proces fiziologic absolut normal cu care se confruntă fiecare persoană, pe tot parcursul vieții. Aceasta permite termoreglarea organismului, manifestându-se printr-o secreție a glandelor sudoripare, care poate fi mai mult sau mai puțin abundentă. Prin intermediul transpirației organismul se adaptează la temperaturile ridicate prin pierderea unei cantități de căldură.

Transpirația
Sursă foto: internet

Fiecare persoană are în jur de 4 milioane de glande sudoripare, femeia având mai multe decât bărbatul. Cu toate acestea, pare-se că cele ale bărbatului produc mai multă transpirație.

Despre factorii ce produc transpirația și mirosul neplăcut al acesteia vă voi povesti în cele ce urmează. De asemeni, am pentru voi și un remediu împotriva acesteia, mulțumită căruia veți avea o grijă în minus.

Factori ce produc transpirația

Nu doar căldura ambientală excesivă poate provoca transpirația, deși acesta ar fi principalul factor. Efortul fizic produce și el o creștere a temperaturii corpului, stimulând implicit și activitatea glandelor sudoripare.

Transpirația
Sursă foto: internet

De asemeni, transpirația se declanșează și în cazul unor stări de stres, teamă, frică sau anxietate. Nu trebuie neglijat nici aspectul consumului alimentelor picante, pentru că și acesta joacă un rol în creșterea cantității de transpirație.

Despre mirosul neplăcut al transpirației

Glandele sudoripare de pe suprafața corpului produc o transpirație fără miros. Motivul pentru care în cazul unor persoane aceasta începe să miroasă urât este de cele mai multe ori igiena precară.

Mirosul specific al corpului fiecăruia dintre noi este dat de glandele apocrine (ale axilei și ale zonei intime). Secreția acestora este un amestec de acizi grași și proteine, însă amestecată cu bacteriile de la suprafața pielii poate cauza mirosul neplăcut.

Așadar, igiena zilnică și folosirea unui antiperspirant sunt esențiale fiecăruia dintre noi, indiferent de activitățile pe care le întreprindem.

În căutarea unui antiperspirant… altfel!

Mai departe vreau să vă povestesc câte ceva despre un produs de-a dreptul revoluționar. Când vine vorba despre antiperspirante, pot spune că le-am încercat pe toate, începând cu cele solide, până la cele sub formă de cremă. Toate au funcționat într-o măsură mai mică sau mai mare, însă majoritatea necesitau aplicare zilnică.

Nu că mi-ar fi greu să folosesc zilnic un antiperspirant, însă uneori se întâmpla ca în grabă să uit să o fac. Norocul meu este că nu am așa mari probleme cu transpirația. Însă deseori m-am întrebat cum ar fi dac-ar exista un altfel de antiperspirant. Ceva pe care să-l aplic o singură dată și care să aivă efect vreo săptămână, spre exemplu.

Nu a mai trecut mult timp și-am descoperit acel produs pe care mi-l imaginam. Se numește Perspirex și dărâmă orice mit cu privire la genul acesta de antiperspirante.

Perspirex – un produs revoluționar

Perspirex este un brand de antiperspirante de înaltă performanță care oferă protecţie superioară și de lungă durată dovedită clinic. Sunt concepute îndeosebi pentru persoanele cu nevoi deosebite de control al transpirației, putând să pună capăt oricărei probleme de genul. Antiperspirantele sunt unisex, fără parfum și oferă până la cinci zile de protecție împotriva transpirației și a mirosurilor neplăcute.

Sunt disponibile trei game, Comfort, Strong și Original, eu avându-l în uz la momentul actual pe cel de-al treilea.

Transpirația PerspirexRecipientul este mic, destul de compact și dispune de aplicator roll-on, care îl face foarte ușor de utilizat. Fiind de dimensiuni mici, poate fi strecurat cu ușurință în geantă, pentru a-l avea tot timpul la îndemână. 1-2 aplicări ”du-te-vino” sunt suficiente pentru a experimenta eficacitatea acestuia, pe o perioadă de 3-5 zile.

Transpirație Perspirex

Aplicare 

Înainte de folosirea acestui antiperspirant, asigurați-vă că axila este curată, fără leziuni și că NU este proaspăt epilată. Se recomandă aplicarea antiperspirantului Perspirex seara, când glandele sudoripare sunt mai puțin active.

După aplicare, permiteți produsului să se usuce în totalitate. Dimineața spălați-vă local cu apă și săpun și bucurați-vă de efectul acestuia pentru 3-5 zile de la aplicare. Nu reaplicați antiperspirantul zilnic, deoarece acesta are efect chiar și după duș.

Experiența de testare

Știu că sunt multe persoane sceptice când vine vorba despre antiperspirantele de genul acesta. Majoritatea se gândesc că nu este sănătos să folosești produse care ar bloca eliminarea transpirației în exterior. Însă Perspirex a realizat o formulă cu totul specială, care nu modifică pH-ul pielii și care previne iritațiile locale.

În cazul meu efectul antiperspirantului Perspirex durează 3 zile, după care de regulă simt nevoia să-l reaplic. Ce mi se pare foarte fain este că funcționează chiar și în timpul unor antrenamente intensive la sală! Fac duș după fiecare antrenament și cu toate acestea nu simt nevoia să-l reaplic, își face în continuare efectul.

Concluzii

Într-adevăr, mi s-a întâmplat o dată să omit că sunt proaspăt epilată, l-am folosit și nu a fost în regulă. Am experimentat câteva minute de disconfort local și de atunci am grijă să-l folosesc cumva în ziua din mijloc.

În rest, dacă țin cont de acest mic aspect, totul este în regulă și am un aliat de nădejde împotriva transpirației. Intenționez să-l încerc și pe tălpi de îndată ce se încălzește afară, deoarece am o reală problemă la acest capitol. Asta dacă nu cumva îmi voi achiziționa între timp și loțiunea Perspirex pentru mâini și picioare.

Vă recomand și vouă să încercați această gamă revoluționară de antiperspirante, în cazul în care n-ați făcut-o deja. Chiar așa, este cineva care deja a făcut cunoștință cu acest antiperspirant? S-a ridicat la înălțimea așteptărilor voastre?

 

 

 15 thoughts on “Transpirația – o grijă în minus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.