Beneficiile consumului de ulei din ficat de cod Moller’s

Beneficiile consumului de ulei din ficat de cod Moller’s

Dacă ați întrebat vreodată pe cineva ce-și dorește, cu siguranță în 90% dintre cazuri răspunsul a fost același. Unul care poate părea clișeic, dar care este cât se poate de adevărat, de altfel. ”Sănătate, că-i mai bună decât toate” precis vă sună cunoscut și nu, nu este numai o zicală. De-a lungul timpului mi s-a demonstrat că nu pot întreprinde nimic cu o stare de sănătate precară. Și-am înțeles că este unul dintre acele lucruri imateriale, care nu se poate cumpăra. De aceea este bine să o menținem în parametri optimi, drept pentru care vă voi arăta o modalitate de a o face. Consumul de ulei din ficat de cod Moller’s are mai multe beneficii asupra organismului decât v-ați fi gândit. Însă haideți să le descoperim împreună, în cele ce urmează.

Moller'sExperiența mea cu suplimentele alimentare în general

În ceea ce mă privește, cel mai adesea prefer siropurile sau tabletele efervescente, în detrimentul capsulelor ori a comprimatelor. Tot din acest motiv, de-a lungul vieții mi-am administrat suplimente destul de rar, când efectiv simțeam că este nevoie. Nu vă sfătuiesc să faceți ca mine, pentru că nu este în regulă să așteptați să vă cedeze organismul. Imunitatea trebuie ținută sub control pe tot parcursul anului. Nu trebuie intervenit asupra acesteia doar în caz de îmbolnăvire.

Tocmai din cauza ignoranței mele privind suplimentele alimentare pentru întărirea sistemului imunitar, am pățit-o. În ultima jumătate a anului 2018 am fost mai mult bolnăvicioasă. Așa că mi-am tras un semnal de alarmă și mi-am spus că este cazul să iau problema imunitații scăzute în serios. Astfel am descoperit și apoi am ajuns să consum uleiul din ficat de cod de la Moller’s. Dacă ”mă citiți” de ceva vreme, știți deja că nu-mi plac chestiile uleioase, cu atât mai mult care să miroasă neplăcut a pește. Cum de am început, totuși să consum acest ulei? Aflați din rândurile de mai jos.

Beneficiile uleiului din ficat de cod

Istoria uleiului din ficat de cod datează acum câteva mii de ani în urmă, fiind considerat un dar al naturii. Pe atunci avea și alte întrebuințări în afară de a fi medicament pentru oameni și animale. Practic, se folosea la aproape orice, de la lămpile de iluminat, până la tratarea bărcilor și a corăbiilor împotriva înghețului.

În perioada 230-895 (d.Hr.) în nordul Norvegiei au fost găsite dovezi care atestau că acest ulei se folosea atât pentru consum, cât și pentru schimburi comerciale. Localnicii au descoperit că administrarea uleiului din ficat de cod îi ajută să depășească mai ușor asprele condiții meteorologice.

Totodată, au putut observa că previne rahitismul sau afecțiunile reumatismale, fiind un excelent remediu pentru sănătate. Însă prima atestare medicală a uleiului din ficat de cod ca tratament pentru rahitism are loc în Germania în 1789. Apoi, în 1824 același ulei este menționat într-o publicație germană ca remediu împotriva reumatismului.

Despre uleiul din ficat de cod Moller’s

Abia pe la mijlocul secolului al XIX-lea (1854) se pun bazele producției moderne de ulei din ficat de cod. Acest lucru a fost posibil datorită farmacistului norvegian Peter Joachim Moller. Acesta a putut observa faptul că locuitorii coastei de Vest a Norvegiei se îmbolnăveau foarte rar, în ciuda climei. El cunoștea aspectul conform căruia aceștia consumau cu regularitate ulei din ficat de cod, acesta fiind baza cercetărilor sale ulterioare.

Moller’s
sursă foto: Internet

Ce a urmărit Mollers? Să identifice metode de a produce ulei din ficat de cod cu gust mai bun și de o mai mare puritate. Desigur, totul la un preț accesibil. Astfel a patentat și dezvoltat metoda utilizării aburului pentru extragerea uleiului din ficat de cod proaspăt. Prin această metodă de extragere uleiul își păstrează intacte toate substanțele nutritive.

La început, toate beneficiile uleiului din ficat de cod au fost asociate cu conținutul de Vitamine A și D. Însă vizionarul Moller a pus în vedere un alt aspect. Anume, faptul că beneficii mult mai mari sunt datorate acizilor grași din compoziție, precum Omega 3.

Ce afecțiuni previne?

S-a dovedit că uleiul din ficat de cod joacă un rol important în:

  • evitarea bolilor de inimă și a aritmiilor, îmbunătățirea circulației cardiovasculare;
  • normalizarea nivelelor trigliceridelor, hipertensiunii și colesterolului;
  • menținerea sănățătii articulațiilor, efecte antiinflamatoare și de reducere a simptomelor de amorțeală și durere a încheieturilor;
  • starea de bine a creierului, combaterea depresiei, ADHD, etc;
  • buna funcționare a organismului și creșterea imunității și a vitalității.

Ulei din ficat de cod Moller’s Pure Mom&Baby

Uleiul din ficat de cod Moller’s Pure Mom&Baby este natural, pur și concentrat, putând fi administrat de la primele săptămâni de viață. Este produs din cod norvegian specia Skrei, furnizând aportul zilnic necesar de Omega 3 (DHA și EPA) și Vitaminele A și D.

Moller'sUleiul din ficat de cod Moller’s conține în special DHA. Este dovedit clinic că acesta contribuie la dezvoltarea cerebrală normală și a vederii. Vitamina D ajută la absorbția și utilizarea normală a calciului, contribuind astfel la menținerea unui sistem osos normal.

Apoi,

  • Vitamina A contribuie la funcționarea normală a inimii și a sistemului imunitar, la menținerea vederii normale și la menținerea sănătății pielii și a membranelor mucoase;
  • Vitamina D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la menținerea sănătății sistemului osos și a dinților.

Dozaj și administrare

  • sugari de până la 4 săptămâni:  2,5 ml, cu o creștere graduală la 5 ml pâna la vârsta de 6 luni;
  • copii de peste 6 luni și adulți: 5 ml/zi;
  • femei însărcinate sau care alăptează: 5 ml/zi, posibil doze mai mari, la recomandarea specialistului.

Ca idee, în imaginea de mai jos puteți vedea compoziția acestui ulei din ficat de cod per doză:

Moller’sProdusul din imagine nu are gust, astfel că poate fi administrat cu ușurință și copiilor. Astfel nu aveți riscul ca acesta să fie refuzat de către cei mici.

Ulei din ficat de cod Moller’s Omega 3

Uleiul din ficat de cod Moller’s Omega 3 este un supliment alimentar bogat în Omega 3 și Vitaminele A, D, E. Ca și în cazul celuilalt, și acesta este extras din cod norvegian și se poate administra inclusiv bebelușilor.

Moller’sConține, de asemeni, acizii grași naturali DHA și EPA, ajutând la buna funcționare a creierului și a inimii. Rolul vitaminelor din compoziție este următorul:

  • Vitamina A contribuie la funcționarea normală a inimii și a sistemului imunitar, la menținerea vederii normale și la menținerea sănătății pielii și a membranelor mucoase;
  • Vitamina D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la menținerea sănătății sistemului osos și a dinților;
  • Vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Dozaj și administrare

  • sugari de până la 4 săptămâni:  2,5 ml, cu o creștere graduală la 5 ml pâna la vârsta de 6 luni;
  • copii de peste 6 luni și adulți: 5 ml/zi;
  • femei însărcinate sau care alăptează: 5 ml/zi, posibil doze mai mari, la recomandarea specialistului.

Compoziția unei doze de 5 ml este următoarea:

Moller’sAcest sortiment de ulei din ficat de cod de la Moller’s are un gust plăcut de lămâie. Din acest motiv este foarte ușor de administrat, inclusiv copiilor.

În cazul ambelor uleiuri se recomandă ca după desigilare:

  • să se păstreze la frigider;
  • să se consume în maxim 3 luni.

Concluzii

Iată cât este de ușor să ne menținem imunitatea la cote ridicate, cu ajutorul acestui ulei din ficat de cod. Asta mai ales de când există pe piață variante fără gust sau cu gust plăcut de lămâie precum acestea. Este incredibil câte beneficii pentru organism se ascund într-o doză de 5 ml de ulei din ficat de cod.

M-am mirat de cât de ușor mi l-am administrat și de cât de bine l-am asimilat. Deja, de când îl consum mă simt mult mai bine, nu mai sunt bolnăvicioasă și lipsită de vlagă. Este realmente foarte folositor organismului, drept pentru care îl recomand tuturor cu toată încrederea. Despre unele lucruri nu aveți de unde să știți până nu le încercați. Este și cazul uleiului din ficat de cod. Dacă vă pasă de voi și de sănătatea voastră, țineți o cură cu ulei din ficat de cod de la Moller’s.

Mai este cineva care obișnuiește să consume ulei din ficat de cod? Cum vă simțiți după o astfel de cură?



17 thoughts on “Beneficiile consumului de ulei din ficat de cod Moller’s”

  • Uleiul de peste este foarte benefic organismului. Am luat si eu o data niste capsule cu ulei de peste și chiar ma gandeam sa le reiau pentru că atunci mi=au facut foarte bine. Multumesc și pentru informatile din acest articol

  • In general nu folosesc suplimente in nici o forma. Cel cu ulei fin ficat de cod pare interesant. De obicei ce e din peste e sănătos.

  • E prima data cand aud de ulei de ficat. Din cate vad are foarte multe beneficii, l-as incerca si eu.Imi place articoulu tau, e foarte bine documentat.

  • I-am dat si eu piticului acum ceva timp insa il refuza din cauza gustului. O sa merg la medic din nou pentru ca vreau sa incep iarasi sa ii dau, stiu ca are multe beneficii atat pentru copii cat si pentru adulti.

  • De fiecare dată când ajung la raionul cu suplimente îmi arunc privirea spre el fără să vreau. Nu iau nimic, mă simt bine în pielea mea. Am aflat multe despre el din articolul tau. În viitor, cine știe.. 😉

  • Nu am stiut de acest produs si pare f. bun. Pana de curand am fost impotriva suplimentelor alimentare. De un timp le iau regulat si observ diferenta.

  • Nu am auzit de acest ulei pana acum si nici nu stiam ca are atatea beneficii pentru sanatate, dar imi amintesc ca atunci cand eram mica ai mei imi dadeau capsule cu ulei de peste. Nu stiu ce peste era dar cred ca a functionat pentru ca iata-ma aici si la 40 de ani. O sa-l iau si eu mai ales ca nu prea mananc peste.

  • Nu am consumat pana acum un astfel de ulei. M-ai făcut sa-mi doresc sa încerc acest produs. Și imunitatea mea este scăzută și am și eu câteva probleme. Ma gândesc ca acest ulei ar fi potrivit

  • WOW!!! Cate lucruri interesante am aflat de la tine! Felicitari pentru articolul extrem de detaliat si pentru ca ne-ai recomandat și spus pe larg beneficiile acestor produse!

  • Am luat eu unu fermentat, ne- tratat termic si fara pasteurizare si fara „chimicale” aromatizatoare si cu perioada de garantie dupa deschidere 30 zile, adicalea cel mai „less chemicals” de pe piatza. Dar nu am consumat niciunul pt ca gustul asta de peste nu ne place, am turnat 25 euro in chiuveta :D.
    Pediatrul ne-a recomandat ca alternativa ficat de cod si suplimente de vitamina D sa luam niste conserve, si sa consumam ca nordicii. Practic uleiul de ficat de cod se face din …ficat. Asa ca iau 20-30 cutii de ficat de cod toamna, si fac 1-2 feluri pe saptamana unde combin cu ficatul de cod, fix ca pe ton.

    Nu am racit niciodata de 8 ani, nu am luat nimic din farmacie. Nu stiu daca asta e cauza, sunt multe alte mici schimbari pe care le-am adus in viata noastra, in urma analizei doctorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.