Articole de marochinărie Nomad Crafter

Articole de marochinărie Nomad Crafter

Încă de mică am fost pasionată de modă și îndeosebi am fost atrasă de încălțăminte și de accesorii. Pasiunea pentru marochinărie mi s-a conturat de la o vârstă fragedă. Astfel, în jurul vârstei de 14 ani aveam deja o colecție de încălțăminte, poșete, portofele și curele. Țineam cont de aspectul conform căruia geanta se asortează cu pantofii și aveam aproape numai seturi. Cât privește portofelele, aveam modele de diferite stiluri și dimensiuni, pe care le foloseam în funcție de mărimea genții pe care alegeam să o port. În ultimii ani mi-am mai schimbat cumva percepția față de portofele, din comoditate port câte unul până mă plictisesc. Așa s-a întâmplat recent când mi-am dat seama că ar fi cazul să-l înlocuiesc pe cel actual cu unul nou. Și, sincer, dorindu-mi ceva mai aparte, am căutat unul unicat, handmade, diferit. Dorința mi-a fost îndeplinită de către cei de la Nomad Crafter pe care i-am descoperit absolut întâmplător pe Facebook. Portofelul despre care vă vorbesc este realizat la comandă, iar ce a ieșit puteți vedea în imaginile de mai jos.

Despre Nomad Crafter

Numele acestui brand, Nomad Crafter, nu este deloc întâmplător, ba dimpotrivă. Știm de la orele de istorie că nomazii erau acele persoane nu aveau o așezare statornică, ci care se mutau dintr-un loc în altul, cel mai adesea în funcție de anotimp.

Nomad CrafterMeșterii din spatele brand-ului au ales acest nume din două motive. Primul – pentru că le place să călătorească și al doilea – pentru că le place să meșterească. Ce anume? Articole de marochinărie pentru dame și bărbați, lucrate manual, cu design-uri unice, diferite de tot ce ați mai văzut până acum.

Fiecare produs este lucrat manual, de la tăierea pielii, până la vopsit, cusut și finisat. Materialul din care sunt confecționate accesoriile este o piele naturală tăbăcită vegetal și nu cu crom ori cu alte chimcale. Toată materia primă este procurată de la tăbăcării din Italia – o țară cu tradiție în materie de piele tăbăcită vegetal.

Portofel Nomad Crafter

Deoarece sunt pe undeva fixistă și tipicară, îmi place ca bancnotele să stea drepte în portofel. De aceea cel mai adesea aleg portofele lungi, chiar dacă în cazul genților de dimensiuni medii pot fi puțin incomode. Oricum, deși nu am superstiții, țin cont de o chestiune legată de bani, mai exact de respectul pe care-l acord acestora. Se pare că bancnotele așezate ”cap la cap” atrag abundența în portofel! 😀 Dar haideți să vă arăt ce portofel mi-au realizat cei de la Nomad Crafter, conform cerințelor mele.

Nomad CrafterNu mi-am dorit foarte multe, am vrut să:

  • stea bancnotele drepte;
  • să aivă spațiu pentru cartea de identitate;
  • să aivă spațiu pentru carduri;
  • să aivă un imprimeu tradițional.

Părerea mea | Cum se prezintă

Așadar, iată ce a ieșit! Nu știu dacă este pe gustul vostru, însă mie îmi place la nebunie rezultatul muncii celor de la Nomad Crafter. Deși este destul de compact, este foarte încăpător și se închide cu două capse solide. Portofelul este lucrat cu foarte mare îndemânare, cusătura este foarte precisă, nici n-ați zice că este realizată de mână. Contrastul dintre nuanța portofelului și cea a aței este foarte ingenios, iar modelul (pare-mi-se de inspirație bucovineană) este senzațional. Per total, portofelul Nomad Crafter este o reușită! Iată cum se prezintă la interior.

Nomad CrafterConcluzii

După ce am descoperit pagina de Facebook Nomad Crafter, aproape zilnic arunc o privire pe aceasta ca să văd ce mai e nou. Atât de mult îmi plac creațiile meșterilor din spatele acestui brand, încât simt nevoia să fiu la curent cu toate modelele. Deja am mai pus ochii pe câteva portofele și mi-e greu să mă hotărăsc care-mi place mai mult. Toate sunt aparte, diferite, consider că Nomad Crafter chiar a adus o tușă unică accesoriilor sale. Eu le percep ca pe o împletire foarte reușită între clasic cu contemporan, care pe mine personal m-a prins.

Voi ce părere aveți? Apreciați accesoriile realizate handmade? V-ar încânta un astfel de portofel?



9 thoughts on “Articole de marochinărie Nomad Crafter”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.