Dintotdeauna am conștientizat importanța sănătății în viața mea și am încercat să evit pe cât posibil riscul îmbolnăvirii. Este clar că nimănui nu îi place să fie bolnav, senzația de slăbiciune experimentată pe parcursul bolii fiind complet indezirabilă. În ceea ce mă privește pot spune că precauția aceasta a funcționat destul de bine până în prezent. Singurele care mi-au mai dat bătăi de cap au fost răcelile deoarece m-am născut cu o predispoziție la afecțiuni respiratorii. Însă chiar și-n acele momente caut mai întâi leacuri în natură, deoarece nu agreez tratamentul alopat. Prefer ceaiurile, tincturile, siropurile în detrimentul medicamentelor sub formă de comprimate. Astfel, căutând remedii naturiste pentru trusa mea de prim-ajutor am descoperit un site foarte pe gustul meu: Faunus Plant.
Despre Faunus Plant
Spun despre Faunus Plant că sunt foarte pe gustul meu deoarece au cam aceeași filosofie de viață ca mine. Aceștia consideră că natura a fost și rămâne sursa ce ne dăruiește necondiționat virtuțile sale terapeutice și că odată descoperite trebuie doar să știm pe care să le alegem. Din timpuri străvechi, omul a încercat să-și procure leacurile în mod natural. Selectând cu grijă fiecare frunză, floare, rădăcină sau mugure, le-a transformat în remedii benefice pentru corp, minte și suflet.
Familia Faunus Plant a dus mai departe întreaga muncă de selectare, colectare și prelucrare a plantelor medicinale și a ierburilor aromatice. Toată această muncă s-a concretizat în ceaiuri, siropuri, tincturi și unguente, destinate ameliorării și tratării unor variate afecțiuni. Procesul de fabricație al produselor Faunus Plant este conform cu legislația în vigoare și respectă standardele de igienă și siguranță alimentară HACCP.
Portofoliul Faunus Plant
Toate preparatele propuse de Faunus Plant reprezintă rezultatul propriilor experiențe derulate cu migală de-a lungul anilor. Cu pricepere și pasiune, aceștia au creat o bază de produse obținute din plante medicinale și ierburi aromatice. Astfel, în portofoliul acestora se regăsesc:
- ceaiuri – preparate după reţete proprii, originale, din plante cu un efect sinergic ridicat, recomandate pentru ameliorarea unor variate afecţiuni;
- tincturi – obţinute dintr-o singură plantă sau un amestec de plante, de tipul extractelor hidroalcoolice concentrate, macerate la rece, în serie;
- siropuri – realizate din plante cu principii active ridicate, îmbogăţite cu uleiuri esenţiale pentru o eficienţă mărită, recomandate întregii familii;
- unguente – remedii naturiste destinate în aplicările externe, îmbogăţite cu ceară de albine, rășină de brad și uleiuri esenţiale;
- balsamuri buze – pe bază de ulei de măsline, îmbogăţite cu uleiuri esenţiale, extracte de Gălbenele și vitamina E;
- uleiuri masaj – extracte uleioase din plante, îmbogăţite cu uleiuri esenţiale și vitamina E.
Recent am avut ocazia de a testa șapte produse Faunus Plant, câteva uleiuri pentru corp, balsam de buze și unguente.
Însă obiectul postării de astăzi îl fac patru unguente pe care oricine ar trebui să le aivă în trusa de prim-ajutor. Este voba despre unguentul de gălbenele, de cătină, de rostopască și spânz.
Unguent de gălbenele | Faunus Plant
Unguentul de gălbenele deja nu mai are nevoie de nicio prezentare, nu-i așa? În ceea ce mă privește, am luat contact cu el de la o vârstă fragedă, deoarece mama obișnuia să trateze aproape orice cu acesta. Și tradiția s-a păstrat de-a lungul timpului, iar acum nici mie nu îmi lipsește din casă.
Este un puternic cicatrizant și regenerator al pielii, îndicat în cazuri de arsuri, eczeme, furunculi, crăpături ale pielii, acnee și hemoroizi externi. Acest unguent de gălbenele produs 100% natural, obținut prin prelucrare manuală și nu conține parabeni sau alte substanțe cu potențial nociv.
Printre ingredientele acestui unguent se numără:
- gălbenele (Calendula officinalis);
- ulei de floarea-soarelui;
- ceară de albine;
- rășină de brad;
- ulei esențial de lavandă;
- vitamina E.
Se aplică local de 2-3 ori pe zi pe zonele vizate, recomandându-se testarea prealabilă a sensibilității pe o porțiune mică de piele. Este contraindicat în cazul în care vă știți cu alergie la unul dintre ingredientele acestuia.
Unguent de rostopască | Faunus Plant
Planta de rostopască îmi este cunoscută tot de prin copilărie, i-am reținut seva aceea galbe-portocalie care pătează. Din ce îmi amintesc, seva respectivă se folosea cu succes în tratarea negilor, prin aplicarea locală a acesteia.
Unguentul de față este unul cicatrizant, antifungic, recomandat în caz de negi, herpes, psoriazis, răni, bătături și chiar impetigo. Este produs 100% natural, obținut prin prelucrare manuală și nu conține parabeni sau alte substanțe cu potențial nociv.
Lista ingredientelor unguentului arată cam așa:
- rostopască (Chelidonium majus);
- ulei de floarea-soarelui;
- ceară de albine;
- rășină de brad;
- ulei esențial de busuioc;
- vitamina E.
Se aplică local de 2-3 ori pe zi pe zonele vizate, recomandându-se testarea prealabilă a sensibilității pe o porțiune mică de piele. Este contraindicat în cazul în care vă știți cu alergie la unul dintre ingredientele acestuia.
Unguent de cătină | Faunus Plant
Despre cătină știu că are multiple beneficii asupra organismului, în special sistemului imunitar atunci când este consumată intern. De altfel, singura modalitate în care am consumat cătina a fost sub formă de sirop. Dar haideți să vedem ce face în cazul pielii, mai exact când este folosită pentru uz extern.
Unguentul de cătină este cicatrizant, antiseptic și emolient (hidratant), fiind cel mai adesea folosit pentru eczeme, crăpături ale pielii, acnee, hemoroizi, psoriazis, arsuri. Este produs 100% natural, obținut prin prelucrare manuală și nu conține parabeni sau alte substanțe cu potențial nociv.
Ingrediente:
- cătină (Hippophae rhamnoides);
- ulei de floarea-soarelui;
- ceară de albine;
- rășină de brad;
- ulei esențial de lavandă;
- vitamina E.
Se aplică local de 2-3 ori pe zi pe zonele vizate, recomandându-se testarea prealabilă a sensibilității pe o porțiune mică de piele. Este contraindicat în cazul în care vă știți cu alergie la unul dintre ingredientele acestuia.
Unguent de spânz | Faunus Plant
Despre această plantă nu cunosc absolut nimic, însă după ce am citit despre ea, am fost tare curioasă să încerc acest unguent. Pare-se că spânzul este o plantă despre care se spune, printre altele, că ar fi anticancerigenă.
Acest unguent misterios este antiinflamator și antireumatic și e indicat pentru reumatism, artrită, nevralgie sciatică și inflamaţii articulare. Este produs 100% natural, obținut prin prelucrare manuală și nu conține parabeni sau alte substanțe cu potențial nociv.
Precis vă interesează lista de ingrediente a unguentului spânz:
- spânz (Helleborus purpurascens);
- ulei de floarea-soarelui;
- ceară de albine;
- rășină de brad;
- ulei esențial de mentă;
- vitamina E.
Se aplică local de 2-3 ori pe zi pe zonele vizate, recomandându-se testarea prealabilă a sensibilității pe o porțiune mică de piele. Este contraindicat în cazul în care vă știți cu alergie la unul dintre ingredientele acestuia.
Concluzii
Aceste patru unguente de la Faunus Plant mi-au întrecut cu totul așteptările din toate punctele de vedere. Probabil că v-ați aștepta ca unguentele 100% naturale să aivă mirosuri și texturi mai ciudățele, însă nu este și cazul acestora. Cele despre care v-am scris miros foarte plăcut și au texturi revoluționare! Sunt foarte emoliente, se absorb instantaneu în piele și nu lasă film gras la suprafața acesteia. Cel puțin în cazul meu așa este. Mă bucur mult că în sfârșit pot folosi unguente cu plăcere, fără să strâmb din nas ca odinioară.
Multe dintre remediile majorității afecțiunilor se pot trata cutanat cu astfel de unguente, de aceea e bine să le-aveți în casă. Mie nu-mi lipsesc din trusa de prim ajutor, mai ales că vă spuneam că înclin mai mult spre tratament naturist. Acum că le-am descoperit și că-mi plac, voi mai adăuga și alte astfel de unguente în trusa de prim-ajutor.
Vă sfătuiesc să aruncați o privire peste portofoliul de unguente Faunus Plant și să le comandați de acolo pe cele care vă interesează. Eu vi le recomand cu toată încrederea ca fiind cele mai calitative din câte am încercat până în prezent.
Acum spuneți-mi, voi ați încercat vreun produs Faunus Plant? Ce îmi mai puteți recomanda?
Eu am in casa doar unguentul de galbenele pe care pun mana ori de cate ori Dragos ia cate o cazatura sau eu ma umplu de cosuri. Acum, dupa ce am citit articolul tau o sa le cumpar si pe celelalte sa fie in casa.
unguentul cu galbenele si propolis e si la indemana mea mereu! imi plac mult unguentele lor antireumatice, chiar sunt bune!
dupa cum vad toate produsele contin ingrediente naturale,pe plac inimii mele,o sa le incerc si eu,multumim de recenzii!
Unguentul de gălbenele nu imi lipseste niciodată din casă și din trusa de vacanta, de celalalte nu stiam pana acum, dar le voi incerca.
Ceaiurile de la Faunus sunt cele mai bune. Am incercat si balsamul lor de buze si este perfect pentru iarna.
Am incercat si eu unguentele lor si chiar mi-au fost de mare folos.
Am vazut pe site multe unguente interesante. Mi-as dori sa incerc si eu cateva, printre care si cel de spanz.
Am si eu cateva unguente si cateva siropuri de la ei si chiar sunt foarte bune. Mai ales siropul de pin.
Uleiul relaxant pentru masaj l-as fi icnercat si eu 🙂
Am avut si eu mai de mult ceva produse de la ei si mi-au placut.
Mersi ptr detalii, mi am pus chestii in cos deja.