Totul despre antrenamentul XBody | MaximBody Galați

Totul despre antrenamentul XBody | MaximBody Galați

Cred că fiecăruia dintre noi i s-a demonstrat de-a lungul timpului că nu putem întreprinde mai nimic cu o stare de sănătate precară. Sănătatea este un aspect care ține de noi înșine și pe care îl influențăm în mod direct prin acțiunile noastre. Menținerea unui stil de viață sănătos se produce cu pași mici dar siguri și începe în primă fază cu conștientizarea. Practic, înainte de toate trebuie să ne analizăm punctele tari și punctele slabe, ca mai apoi să le folosim pe primele pentru îmbunătățirea celorlalte. În cazul meu acest lucru s-a petrecut acum aproximativ cinci ani. Despre micile schimbări din viața mea care au devenit mai apoi obiceiuri v-am povestit aici.

Aproape de fiecare dată când vă vorbesc despre sănătate vă amintesc despre importanța mișcării fizice. Fie că alegeți să faceți jogging sau să mergeți la sală, 30 de minute de mișcare fizică pe zi sunt vitale. Printre beneficii se numără menținerea sănătății articulațiilor, îmbunătățirea circulației sanguine, arderea caloriilor și menținerea tonusului muscular. Totul este să identificați activitatea fizică preferată și să vă țineți de ea. Dacă nu prea ați fost prietene cu sportul, vă sugerez să începeți cu o alergare ușoară, care vă va regla ritmul cardiac. După ce vă veți ”intra în mână” din acest punct de vedere, veți putea întreprinde și alte activități fizice care solicită un efort fizic susținut.

Însă, după toată această lungă introducere, vreau să vă povestesc despre un antrenament cu care m-am familiarizat recent. După ce ani de zile m-am axat mai mult pe jogging, fitness și electrostimulare, de curând mi-am dorit să încerc XBody. Citisem și auzisem numai de bine despre acest tip de antrenament, așa că devenisem foarte curioasă să-l încerc. Dar haideți să vedeți și voi, în amănunt, despre ce este vorba mai exact.

Ce este XBody?

XBody este un aparat de înaltă performanță care se bazează pe tehnologia EMS (electrostimulare musculară). Acesta induce, printr-un dispozitiv special, impulsuri electrice prin intermediul unor electrozi aplicați pe piele, direct pe mușchii vizați. Impulsurile provoacă contracții musculare foarte asemănătoare cu cele naturale, dar de o intensitate ceva mai mare.

Aparatul XBody stimulează toate grupele musculare majore ale corpului într-un mod foarte eficient. Unul dintre avantajele acestuia este acela că activează 90% din sistemul muscular, atât la suprafață cât și în interior. Astfel, pe parcursul unei ședințe de 20 min de antrenament intens ardeți 500 de calorii, plus încă 2000 în următoarele 24-48h. După cum puteți vedea, o singură ședință de XBody are eficiența a 90-120 min de antrenament tradițional.

XBody MaximBodyAntrenamentele XBody nu se folosesc numai pentru întreținerea și tonifierea celor nouă mari grupe musculare. Acestea au rezultate foarte bune și în practica medicală pentru prevenirea unor afecțiuni ori pentru reabilitarea post-traumatism. De asemeni, XBody se folosește cu succes și pentru corectarea posturii sau pentru ameliorarea durerilor de spate.

Despre MaximBody

Așa cum am menționat anterior, principalul motiv pentru care am încercat antrenamentul XBody a fost curiozitatea. Cunoșteam detaliile privind eficiența acestuia și îmi doream să văd dacă realmente funcționează. Deși la nivel de Galați există mai multe săli de antrenamente XBody, am ales MaximBody deoarece mi-a inspirat încredere. Este o sală cochetă, curată, amplasată într-o zonă bună a orașului și cu personal prietenos și foarte bine pregătit.

Sala MaximBody este prima din țară care dispune de aparatul XBody Actiwave Wireless, fapt care face costumul mult mai comod. Pe lângă costumul propriu zis, vă este pus la dispoziție și un echipament confecționat din bumbac care să ajute la absorbția transpirației. Voi nu trebuie să vă aduceți decât o pereche de încălțăminte sport, de sală.

Pe tot parcursul antrenamentului sunteți supravegheate de un antrenor personal. Acesta vă ajută la îmbrăcarea costumului XBody, la reglarea impulsurilor electrice în funcție de anduranța voastră și la efectuarea corectă a exercițiilor. După finalizarea antrenamentului, aveți toate condițiile pentru a vă igieniza după ce ”ați scos untul” din voi în cele 20 min. Așadar, la MaximBody dispuneți de absolut tot confortul, așa încât să fiți mulțumite din toate punctele de vedere.

Experiența mea cu XBody

Spre rușinea mea, în ultimele două luni sedentarismul a cam pus puțin stăpânire pe mine. Din cauza stilului de viață destul de alert și a multiplelor task-uri de îndeplinit, abia dacă am mai avut timp de mine. Așa că mi-am tras un semnal de alarmă și am mers la sală să văd cum stau lucrurile și dacă mi-ar plăcea antrenamentul XBody. Ideea era că îmi doream să-mi recapăt tonusul muscular, însă timpul nu-mi mai permitea să alerg 5 km ca odinioară. Așa că am ales varianta mai scurtă, mai rapidă de ardere a caloriilor și de tonifiere a zonelor vizate.

XBody MaximBodyCostumul XBody nu este greu, nu este incomod absolut deloc, ba chiar nici nu am simțit că îl port pe mine. Cât privește impulsurile electrice, pare-se că am un grad de suportabilitate destul de mare. Din spusele domnului antrenor, pentru prima ședință de XBody din viața mea am lucrat cu intensități peste medie.

XBody MaximBodyDat fiind că nu mai facusem exerciții fizice de ceva timp, încălzirea a fost puțin mai grea, însă mi-am intrat repede în mână. A fost o experiență cu totul nouă, dar care mi-a dat un vibe foarte bun. Antrenamentul în sine nu este foarte ușor, dar nici foarte greu. Sunt practic exerciții de fitness dar care devin cumva mai dificil de executat sub influența impulsurilor electrice. Însă chiar nu este de speriat, cu ambiție și perseverență se pot atinge rezultate foarte bune.

XBody MaximBodySincer, nici nu am simțit când au zburat cele 20 min și mă bucur că am rezistat cu brio. Nu am simțit nevoia să fac pauze și chiar am reușit să stau și în poziția plank. Mă mir pentru că de câte ori încercasem nu reușisem să stau așa mai mult de 5 secunde. Pentru mine chiar este un progres, mi-am depășit zona de confort, dar mi-a plăcut foarte mult.

Beneficii XBody

Antrenamentele XBody vin la pachet cu o serie de beneficii pe care vi le detaliez mai jos:

  • arderea grăsimilor nedorite – XBody este un antrenament complet de consolidare a musculaturii ce ajută la pierderea în greutate prin modificarea metabolismului bazal;
  • creșterea masei musculare – este posibilă datorită poziționării electrozilor direct pe corp, pentru fiecare grupă majoră de mușchi;
  • echilibrarea sistemului muscular – electrozii lucrează musculatura simultan și facilitează uniformizarea masei musculare prin stimularea mușchilor subdezvoltați;
  • eliminarea presiunii pe articulații – impulsurile electrice lucrează direct în profunzimea mușchilor și nu exercită nicio presiune asupra articulațiilor;
  • eliminarea durerilor de spate – costumul XBody dispune de electrozi poziționați pe coloana vertebrală cu scopul de a o susține și de a întări mușchii posteriori ai trunchiului;
  • economisirea timpului – această resursă irecuperabilă este economisită prin faptul că XBody lucrează toate grupele de mușchi în doar 20 min.

Concluzii

Evident că antrenamentul s-a soldat cu o febră musculară de o profunzime nemai-întâlnită. Însă aceasta îmi demonstrează cam cât de intens au lucrat mușchii mei în cele 20 min. Și… Vă vine să credeți sau nu, chiar am mai dat o gaură la curea, deci arderea celor 500 de calorii într-o ședință nu e un mit. Adevărul este că eu slăbesc relativ ușor, însă antrenamentul XBody nu se compară cu nimic din ce-am mai încercat. Este cu adevărat eficient și voi continua să mă antrenez în acest fel. Simt că mă identific cu XBody, este ceea ce îmi place și ce îmi trebuie. Îmi plac antrenamentele alerte la finalul cărora să simt că am muncit cu adevărat, deci XBody e pentru mine.

Dacă nu ați încercat niciodată acest tip de antrenament, vă recomand cu toată încrederea să o faceți. În cazul în care sunteți gălățence de-ale mele, n-ar fi rău să le faceți o vizită celor de la MaximBody. Astfel veți putea vedea cu ochii voștri condițiile de acolo și vă veți convinge de aspectele despre care v-am povestit.

Dar acum, spuneți-mi, este cineva care deja s-a familiarizat cu XBody? Și vouă vă place la fel de mult?



12 thoughts on “Totul despre antrenamentul XBody | MaximBody Galați”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.