Conurile auriculare – metodă non-invazivă, nedureroasă

Conurile auriculare – metodă non-invazivă, nedureroasă

Corpul omenesc are, prin natura lui, mecanisme de apărare împotriva agenților externi, pentru aproape fiecare organ în parte. Fac aici referire la cele externe, precum organele ORL. Ochii au lacrimile, nasul are secreția nazală sau chiar acel păr, iar urechile au cerumenul. Cerumenul este substanța secretată de canalul auditiv extern, rolul acestuia fiind cel de a proteja urechea. Ceara aceasta are în compoziție o substanță antibacteriană cu un pH benefic pentru tegument. Aceasta are capacitatea de a reține corpii străini care pătrund în ureche, dar ce facem când se acumulează prea multă? Metode de îndepărtare sunt destul de multe, însă astăzi vă propun una foarte eficientă, non-invazivă și nedureroasă – conurile auriculare.

În ceea ce mă privește, cred că singura metodă de curățare a urechilor pe care am încercat-o până acum au fost bețișoarele. Asta poate și pentru că nu mi-au lipsit niciodată din casă, mi-au fost tot timpul la îndemână. Numai că la un moment dat am simțit că acest tip de curățare nu mai este eficientă. Mai ales că în perioadele dintre anotimpuri urechile mele secretă mai mult cerumen decât de obicei. Cumva îmi era teamă să merg la ORL-ist să-mi facă spălături, să-mi scoată posibilele dopuri din urechi. Așa că am căutat alternative și astfel am ajuns la conurile auriculare.

Conurile auriculare – experiență de testare

Sinceră să fiu, am descoperit conurile auriculare vizionând un clip random pe YouTube, în care cineva le testa. În acel moment mi s-a aprins beculețul și mi-am spus că trebuie să le încerc și eu. Am dat o căutare pe internet și am văzut că se găsesc în aproape orice farmacie (fizică sau online). Inițial, am vrut să le comand de pe Farmacia Tei unde costau 6 lei + 10 lei transportul. Însă m-am răzgândit și le-am cumpărat direct din Sensiblu cu 10 lei.

Conuri auriculareProcedeul de utilizare a conurilor auriculare este foarte simplu, însă părerea mea este că necesită ajutor și supraveghere. Practic, poziția în care trebuie să vă așezați este cu capul culcat pe o parte (ca în timpul somnului). Apoi, persoana care vă ajută trebuie să aprindă conul și să îl bage în ureche, după care să-i supravegheze arderea. Când conul mai are 1 cm până la semnul de pe acesta, conul se îndepărtează și se stinge într-un pahar cu apă.

Eu am simțit nevoia să-mi poziționez singură conul în cavitatea auriculară și să-l țin cu mâna pe parcursul arderii. Arderea conului are loc în aproximativ 5 minute, timp în care veți auzi un fâșâit foarte suportabil în ureche.

Rezultate

După îndepărtarea conului pur și simplu am auzit mai bine, mai clar, și n-am mai simțit disconfort la nivelul urechii. Nici măcar la intrarea în canalul auditiv extern nu mai aveam deloc ceară. Eu îmi simțeam mai tot timpul urechile umede, ca să zic așa, și aveam tendința de a mă curăța zilnic. Numai că bețișoarele acestea de bumbac nu fac decât să împingă cerumenul și mai tare pe canalul auricular. Curățarea cu ele este superficială, e doar o falsă impresie și nu se compară cu această metodă despre care vă povestesc.

Nu-mi dădeam seama, însă aveam urechile semi-înfundate, iar acum experimentez o eliberare, o degajare a canalului auditiv. Pentru mine, această metodă funcționează foarte bine, drept pentru care voi continua să o folosesc în fiecare lună. Cred că o dată pe lună este suficient.

Conuri auriculareBucata de con care rămâne nearsă este cea care colectează tot cerumenul din canalul auditiv extern. Dacă aveți curiozitatea de a vedea cam ce și cam cât a colectat, o puteți tăia cu foarfecul. E posibil să rămâneți la fel de surprinși ca și mine. Și ca să vă convingeți că tot ce se află în acea bucată de con este colectat din urechea voastră, vă recomand un lucru. Conurile acestea au la capăt o bucată de cauciuc moale, pentru a face utilizarea plăcută și nedureroasă. Puteți să îndepărtați cauciucul respectiv și să vă uitați în interiorul lui – veți putea observa că este absolut gol. Deci, tot ce veți găsi în interior după ardere este ceea ce conul a absorbit din urechea voastră.

Concluzii

Nu știu cum de nu am descoperit această metodă mai devreme, sincer! Dar mai bine mai târziu decât niciodată, nu-i așa? Din punctul meu de vedere, o astfel de descoperire este foarte asemănătoare cu ceva care-ți schimbă viața sau măcar obiceiurile. Știu că mă comport de parcă am descoperit America, însă chiar sunt wow și merită încercate! Vi le recomand din tot sufletul, le puteți folosi inclusiv la copii. De altfel, sunt conuri auriculare pentru adulți și pentru copii, cele pentru ei fiind ceva mai micuțe. Chiar este cea mai safe, non-invazivă și nedureroasă metodă de curățare a urechilor ever!

Spuneți-mi în comentarii, este cineva care le-a încercat? Cum vi se par?



12 thoughts on “Conurile auriculare – metodă non-invazivă, nedureroasă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.