Aerobico – Importanța echipamentului sportiv

Aerobico – Importanța echipamentului sportiv

Când vine vorba despre noțiunea de ”stil de viață sănătos” multe persoane își dau ochii peste cap. Cumva li se pare clișeic și automat o asociază cu ceva greu de materializat. De fapt, a avea un stil de viață sănătos este mai ușor decât ați crede și nu se întâmplă brusc. Nici nu ar fi în regulă să se petreacă așa, ci cu pași mici dar siguri. Care ar fi pașii de urmat și ce rol are Aerobico în această chestiune vă voi detalia mai jos.

Calea spre un stil de viață sănătos

Calea spre un stil de viață sănătos începe cu ambiția, voința și determinarea subiectului în cauză. Cele menționate anterior sunt imperios necesare și dependente una de cealaltă, deoarece nu e un drum ușor, dar nici imposibil. În primul rând este necesar să conștientizați locul unde vă aflați, pentru a stabili strategia de urmat.

Spre exemplu, în cazul meu factorul declanșator a fost îmbolnăvirea unei persoane dragi mie. Afecțiunea de care suferea se datora în principal alimentației haotice, stresului și sedentarismului. Atunci mi-am tras un semnal de alarmă și mi-am dat seama că ar trebui să fac niște schimbări în viața mea. Eu am preferat să le numesc alegeri, iar despre cele 10 alegeri care mi-am îmbunătățit calitatea vieții v-am povestit aici. Schimbările sau alegerile respective au vizat alimentația și mișcarea fizică, aspecte pe care eu le consider esențiale. Dar propun să le iau pe rând și să vă spun cum văd eu lucrurile.

Alimentația

Indiferent că aveți câteva kg în plus sau nu, vă recomand să aruncați o privire de ansamblu asupra alimentației voastre. Puneți în balanță atât alimentele sănătoase, cât și pe cele de tip junk food pe care obișnuiți să le consumați. Dacă balanța înclină mai mult spre cele sănătoase, atunci sunteți pe drumul cel bun. Dar dacă este invers, poate vreți să regândiți problema. Luați în calcul cum vă poate afecta consumul alimentelor junk food pe termen lung și decideți dacă merită sau nu.

Presupunând că vă doriți să renunțați la alimentele care pot dăuna sănătății într-un fel sau altul, rețineți un aspect. Acestea nu trebuie eliminate brusc din alimentație, ci consumate ocazional și numai cât vă încape în căușul palmei. Renunțarea bruscă la alimente care odinioară vă hrăneau deopotrivă trupul și mintea poate crea o senzație asemănătoare sevrajului. Vă veți gândi numai la ele și la un moment dat veți claca, consumând mai mult decât este cazul. Eu recomand ca o dată pe lună să-i dați corpului și în special minții ce-și dorește. Faceți un așa-numit #foodporn, dar fără excese, ci atât cât să fiți satisfăcuți din punct de vedere culinar.

Trucurile mele

Alt aspect pe care vreau să-l punctez se referă la alimentele care ne fac să ne simțim rău fizic. Spre exemplu, eu am observat că mă balonează băuturile acidulate, fructele și legumele mâncate după anumite ore, etc. Și tocmai pentru că îmi doresc să fiu ok din punct de vedere fizic am grijă să le evit. Consum fructe/legume proaspete numai dimineața și nu mai beau deloc băuturi acidulate, ci doar apă plată.

De asemeni, ce m-a făcut pe mine să mă simt mult mai bine fizic a fost evitarea meselor după ora 19. Seara organismul intră în relaxare și încetinește digestia, de aceea resimțim senzația aceea de ”stomac greu”. Așadar, pentru a nu-i îngreuna munca se recomandă consumul de alimente până în ora 19. Și, bineînțeles, ultima masă din zi să fie una cât mai ușoară, pentru a fi digerată repede și bine.

Ar mai fi multe de spus, dar la capitolul alimentație vă pot recomanda două cărți ale unui nutriționist celebru. Despre ce cărți este vorba puteți afla accesând două articole de-ale mele, pe acesta și pe acesta.

Mișcarea fizică

Dacă nu prea ați făcut mișcare fizică, nici măcar pe la orele de educație fizică din școală, vi se poate părea greu să vă apucați acum. Am trăit și eu exact aceeași senzație la început. Nu puteam alerga nici măcar 100 m pentru că nu-mi puteam controla respirația și sfârșeam prin a gâfâi grav. Numai că îmi propusesem să mă apuc serios de sport și nu era loc de dat înapoi. Mai ales că-mi doream să și slăbesc câteva kg și altă metodă mai rapidă de ardere a caloriilor nu știam.

Trucurile mele

Astfel, mi-am făcut un plan de jogging și m-am ținut de el. Am început să alerg într-o primăvară și preferam s-o fac seara, după asfințit. Am ales acest moment al zilei deoarece temperatura de afară este potrivită, nici nu transpir excesiv, nici nu răcesc.

AerobicoÎn ce consta planul de jogging? În a-mi demonstra în fiecare zi că-mi pot depăși limitele. În prima zi mi-am propus să alerg 500 m, dar am reușit să parcurg 800m. A doua zi mi-am propus să alerg 800m, dar am parcurs 1000m. Și am tot repetat figura, crescând distanța cu câte 200-300m în fiecare zi, până când am reușit să parcurg 5km fără oprire. Asta s-a întâmplat în mai puțin de 3 săptămâni, ceea ce a fost mare lucru pentru mine. Apoi am continuat așa și rareori am depășit distanța de 5km deoarece am considerat că este suficient pentru mine.

Importanța mișcării fizice

Multă lume asociază mișcarea fizică cu mersul la sală, însă există și alte modalități de a face sport. Puteți fie să alergați în parc sau pe stadion, fie să faceți exerciții fizice în intimitatea căminului vostru. Ori puteți profita de locurile special amenajate din parcuri, dotate cu aparatură asemănătoare celei din sălile de forță. Eu am făcut acest lucru și chiar m-a ajutat foarte mult. Este foarte plăcut să lucrez la aparate și totodată să respir aer curat și să-mi bată vântul prin plete. Și totodată este și cea mai puțin costisitoare metodă de a face mișcare fizică. Practic, nu mă costă nimic decât puțin timp.

Importanța echipamentului sportiv

Indiferent de varianta pe care o alegeți, totul se va desfășura în condiții optime dacă dispuneți de un echipament corespunzător. Inițial, cu toții începem mișcarea fizică îmbrăcându-ne cu ce avem prin garderobă, respectiv un colant și un tricou. Cât despre încălțăminte, avem impresia că se pretează oricare dintre perechile de adidași sau de teneși. Dar în timp observăm că parcă nu ne oferă confortul la care ne-am fi așteptat și nici randamentul scontat, nu-i așa? Este normal să experimentăm o astfel de senzație, deoarece nu folosim un echipament special creat în acest sens.

În primul rând, încălțămintea special concepută pentru alergare este imperios necesară. Talpa acesteia ne conferă flexibilitatea de care avem nevoie, astfel ne putem mișca în voie fără nicio reținere. Apoi, echipamentul compus din colanți și maieu sau bustieră este ideal pentru a ne simți confortabil în timpul antrenamentului. Aceste două articole trebuie să fie confecționate din materiale de calitate pentru a nu ”ține” și a nu ne strânge. Totodată, materialul trebuie să fie capabil de a absorbi transpirația, fără ca aceasta să fie resimțită de către purtător.

Aerobico

Vă pot face o recomandare din experiența mea personală, și anume site-ul Aerobico. Acesta dispune de o gamă foarte variată de îmbrăcăminte sport ideală pentru fitness, aerobic, pilates, yoga, jogging, ș.a. Toate articolele comercializate pe site sunt produse în SUA, au o calitate superioară și sunt foarte comode.

În prezent, echipamentul pe care îl îmbrac cel mai des este cel pe care-l puteți vedea în imaginile de mai jos. Este format din colanți lungi și maieu decupat la spate.

Aerobico

Colanți Aerobico

Colanții sunt cu talie super-înaltă, arată genial și când sunt purtați cu bustieră, sunt elastici și comozi. Este singura pereche de colanți din garderoba mea care rămâne fixată pe corp pe tot parcursul antrenamentului. Restul colanților pe care îi am fie mi se ridică pe glezne, fie mi se trag de pe fese. Este neplăcut să întrerup exercițiile sau alergarea pentru a-mi rearanja colanții, de aceea îi port în 99% din cazuri pe aceștia. Am observat că absorb foarte bine transpirația și că se usucă foarte repede, lăsând pielea să respire.

AerobicoPe vremea când alergam în colanți de bumbac era tare neplăcută senzația de umezeală de pe parcursul traseului. Plus că erau și foarte vizibile zonele unde transpiram în mod excesiv, respectiv zona inghinală și cea lombară. Cam jenant, dacă mă întrebați pe mine, drept pentru care mă bucur că i-am descoperit pe aceștia.

Dacă vă doriți acești colanți atent lucrați, din 92% Airjet Texturized Nylon și 8% Spandex, de aici îi puteți comanda.

Maieu Aerobico

Maieul este de tip tank top, decupat la spate și este foarte elastic, ușor modelator dar fără a fi incomod. Este singurul maieu din colecția mea de articole sport care îmi place cum arată când este purtat fără sutien/bustieră. Susține foarte bine pieptul pe tot parcursul antrenamentului, astfel că eventualele dureri de sâni sunt eliminate din discuție.

AerobicoSe fixează foarte bine pe corp, nu este incomod, nu mă strânge, nu mă ”ține”, este perfect pentru mine. Și acesta absoarbe transpirația și-o elimină spre exterior, uscându-se instantaneu și menținând constantă temperatura corpului.

Ce spuneți de un maieu cu 92% Naylon Sorbtek și 8% Spandex? Așa-i că v-ar surâde și vouă să-l aveți în garderobă? De aici îl puteți achiziționa pentru a vă bucura din plin de beneficiile sale.

Concluzii

Echipamentul Aerobico este de-a dreptul genial! Nu creează efect de seră asupra corpului și este de un real folos în antrenamentele de orice tip! Este singurul echipament cu care nu am experimentat senzația neplăcută de haine ude în timpul activităților fizice. Cu un așa echipament îmi este mai mare dragul să fac sport!

Apropo, echipamentul despre care v-am povestit are deja câteva spălări la activ și arată ca nou! Nu și-a modificat dimensiunile și/sau forma și nici nu s-a scămoșat. Deci reprezintă o investiție excelentă și de durată, pe care vă recomand cu incredere să o faceți. Pentru mine, în acest moment site-ul Aerobico este No1 la capitolul echipament sportiv pentru fitness, aerobic, pilates, yoga, jogging, ș.a.

În ceea ce mă privește, cu siguranță nu mă voi opri aici și voi adăuga și alte articole la colecție. Deja am pus ochii pe o pereche de colanți și o bustieră cu care mi-aș putea crea un set deosebit! Chiar sunt reduceri substanțiale pe site în această perioadă și uneori mai fac și 50-50 la taxa de transport! Deci, tare sau ce?

Cum vi se par articolele alese de mine? Voi aveți vreo comandă la activ pe site-ul Aerobico?

 



10 thoughts on “Aerobico – Importanța echipamentului sportiv”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.