Ca orice femeie, vreau perle

Ca orice femeie, vreau perle

Motivul pentru care vreau perle este acela că îmi cresc stima de sine și-mi conferă un plus de feminitate. Mai mult decât atât, purtarea unui colier de perle, de exemplu, impune și o oarecare postură și eleganță. După părerea mea, perlele sunt cele mai elegante și mai feminine bijuterii din câte există. Oricât de simplă și de banală ar fi o ținută, un colier de perle îi schimbă cu totul aspectul. Perlele conferă prestanță atât ținutei, cât și persoanei care le poartă.

În ceea ce mă privește, eu am fost o împătimită a perlelor încă de mică. Admiram colierele de perle ale actrițelor din filmele de epocă și am simțit că mă reprezintă și pe mine. Dintotdeauna am fost atrasă de articolele vestimentare și de accesoriile foarte feminine precum rochiile, perlele, încălțămintea cu toc sau poșetele.

Pe când eram mică, neavând acces la perlele naturale și neștiind oricum să fac diferența, purtam frecvent imitații din plastic. Chiar și așa, de atunci înțelesesem că perlele nu se poartă oricum, la orice ținută. Mi-am creat o viziune clară asupra faptului că un colier de perle implică purtarea unei rochii elegante, spre exemplu.

De fapt, dintotdeauna am avut un simț al asortării foarte bine dezvoltat. Încă din preadolescență eram foarte atentă cum combin hainele și accesoriile, insistam să fie din același registru. Un exemplu ar fi acela că nu aș îmbrăca în ruptul capului o bluză din dantelă cu adidași în picioare. Același lucru se aplică și atunci când alegem să purtăm un colier de perle. Nu se pretează oricărui tip de ținută sau oricărui tip de material, eu văd perlele combinate numai cu țesături fine.

Dar să vă povestesc câte ceva despre perlele naturale, ca să învățați și voi să le deosebiți de falsuri.

Despre perlele naturale

Singurele perle care se crează de la natură sunt cele de apă sărată, foarte rare și foarte greu de colectat. Acestea se crează accidental, fără intervenția omului. Atunci când midia se deschide pentru a se hrăni, se întâmplă să intre în aceasta un rest nefolositor. Pentru a se proteja de acesta, midia începe să secrete sidef, ”îmbrăcându-l” în fiecare zi câte puțin. Zilnic îi mai adaugă câte un strat, până ce este perla astfel formată este recoltată de către oameni. De numărul de straturi de sidef depinde dimensiunea finală a perlei. Perlele de apă sărată fiind foarte rare sunt implicit și foarte scumpe.

Însă iată că s-a găsit o soluție pentru femeile care își doreau să poarte perle, dar nu le erau accesibile.

Ingenioși din fire, oamenii au început cultivarea perlelor, dar de data aceasta în apă dulce. De aici vine denumirea de perle de cultură sau perle de apă dulce. Procedura este aceeași ca în cazul scoicilor de apă sărată, numai că ușor forțată, să zicem. Oamenii introduc în scoică o mărgică mică pentru a o determina să secrete sidef și să formeze astfel o perlă.

Diferențe

În ce privește grosimea stratului de sidef, perlele de apă dulce îl au mai gros decât cele de apă sărată. Astfel, îngrijite corespunzător, există probabilitatea de a fi mai durabile în timp, chiar dacă sunt mai ieftine.

Perlele de apă dulce concurează cu succes perlele de apă sărată și sunt din ce în ce mai cumpărate. Asta tocmai datorită asemănării izbitoare cu acestea și a prețului mult mai accesibil. Cele două tipuri de perle nu se deosebesc decât la nivel de nucleu, lucru care este foarte greu de determinat. Singura modalitate de verificare a autenticității celor două tipuri de perle ar fi scanarea cu un dispozitiv cu raxe X. Altfel, niciun bijutier nu ar putea face diferența între o perlă de apă sărată și una de apă dulce.

Cum identificăm perlele false

Diferența dintre perlele naturale și fake-uri este ușor de sesizat:

  • culoarea – dacă toate perlele șiragului sunt absolut identice ca nuanță, vă confruntați cu un fals;
  • simetria – dacă toate perlele șiragului au aceeași formă, este fake;
  • aspectul – dacă suprafața perlelor este perfectă, atunci sunt false;
  • frecarea – dacă frecați două perle una de alta și se simt fine, sunt imitații;
  • mușcarea – dacă vă treceți dinții peste o perlă și se simte fină, nu e adevărată.

La polul opus, cum trebuie să arate perlele naturale:

  • culoarea – chiar dacă perlele sunt albe, ele sunt ușor diferite ca nuanță;
  • simetria – perlele perfect simetrice sunt foarte rare, cele mai multe au forme ușor neregulate;
  • aspectul – suprafața perlelor nu este perfect netedă, acestea au mici imperfecțiuni sau semne;
  • frecarea – frecând două perle între ele trebuie să se simtă dure, nisipoase;
  • mușcarea – mușcând o perlă trebuie să o simțiți nisipoasă.

Colecția mea de perle

De multe ori mi-am spus că este foarte probabil să nu mă fi născut în perioada care trebuie. De ce? Pentru că mă simt foarte atrasă de stilul vestimentar al doamnelor de acum sute de ani în urmă. Dar pentru că nu-mi doresc să ies complet din tipare, încerc să îmbin anticul cu contemporanul în proporții relativ egale. Astfel, am optat pentru bijuterii de perle simple, ca odinioară, dar asortate unor ținute relativ actuale.

Perlele mele sunt comandate pe site-ul Vreau Perle, unde găsiți o mare varietate de bijuterii de perle de apă dulce.  Vin ambalate deosebit și sunt însoțite de un săculeț elegant, dar și de o lavetă pentru întreținerea corespunzătoare a acestora.

vreauperle.roAtât ambalajul, cât și cutia sunt inscripționate cu PC, prescurtarea de la terminologia de perle de cultură.

https://vreauperle.roLa capitolul ”perle” am gusturi destul de clasice, așa că am optat pentru un colier la baza gâtului. Am ales această variantă deoarece am considerat că mă avantajează cel mai bine, eu având gâtul suficient de lung.

vreauperle.roColecția mea de perle este destul de modestă și cuprinde un colier la baza gâtului și o pereche de cercei. Ambele bijuterii au inserții de argint 925, marcat. Avantajul este că pot fi integrate în o mulțime de ținute atât de zi, cât și de seară.

Acest colier de perle poartă denumirea de Gianna, prescurtarea de la Giovanna care se traduce Ioana, deci o fi predestinat? 🙂

vreauperle.roColierul de perle mi se pare cea mai elegantă bijuterie dintre toate câte există. Complimentează foarte frumos atât gâtul, cât și claviculele și decolteul. Eu consider că bijuteriile de perle sunt nemuritoare și nu se vor demoda niciodată

Idee de asortare

Colierul de perle arată superb când este purtat cu un articol vestimentar fără bretele, precum în imaginea de mai sus. Deși nu arată rău deloc nici dacă accesorizează un top din mătase, satin, voal sau dantelă, de exemplu.

Acum stau în dubii dacă să-mi achiziționez și o brățărică din perle de apă dulce sau nu. Mă bate gândul să îmi fac un set din perle de apă dulce albe. Numai că, pentru a nu fi deja prea mult, aș purta brațara numai cu cerceii. Combinația de cercei, colier și brațară mie mi se pare too much. Voi ce părere aveți?

E posibil ca pe o parte dintre voi să vă fi atras colierul pe care vi l-am arătat în imagini. Așadar, vă las trimitere către el aici pentru a-l putea analiza și achiziționa. Oricum, găsiți mult mai multe modele dacă accesați întreaga categorie a colierelor. Nu sunt disponibile numai perle de apă dulce, ci și perle Akoya sau Tahitiene. Acestea sunt ceva mai scumpe dar de o calitate mai ridicată.

Cât privește cerceii, eu prefer modelele pe lobului urechii, cu închidere cu stopper. Ca ai mei găsiți aici și se numesc Madison. Desigur, și în cazul acestora găsiți o mare varietate de modele pe site, pentru toate gusturile. Sunt disponibili atât cercei de perle de apă dulce, cât și de perle Akoya, Tahitiene sau din Marea Sudului.

Concluzii

Închei prin a vă spune că sunt tare mulțumită de calitatea perlelor de apă dulce de pe site-ul vreauperle.ro. Îmi plac tare mult, le port cu plăcere și sunt bucuroasă că le am în colecția mea de bijuterii.

Părerea mea este că niciunei femei nu ar trebui să îi lipsească un colier din perle. Este un accesoriu inedit, luxuriant, care prin simpla purtare vă face să vă simțiți mai bine.

În zilele mohorâte obișnuiesc să port bijuteriile de perle pentru câteva minute și ce credeți? Imediat îmi ridică moralul și îmi redau cheful de viață! Este incredibil cum un simplu colier de perle poate lucra la psihicul femeii și îi poate reda încrederea în sine!

Voi aveți bijuterii cu perle naturale? În general, vă simțiți atrase de astfel de bijuterii?

 40 thoughts on “Ca orice femeie, vreau perle”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.