Epilare cu miere de mană Apidava

Epilare cu miere de mană Apidava

De-a lungul timpului am gustat multe sortimente de miere de albine, unul mai parfumat și mai gustos decât altul. Nu pot spune care mi-a plăcut mai mult, pentru că v-am mai povestit că nu prea obișnuiam să consum miere. O gustam de curiozitate, după care îi găseam tot felul de întrebuințări externe.

Curând am avut ocazia să încerc un nou sortiment de miere de albine despre care nici nu știam că există. Este vorba despre mierea de mană de la Apidava, un sortiment rar, extrem de sănătos, cu multiple întrebuințări. Este indicată în tratarea anemiilor, răcelilor, afecțiunilor stomacului, dar și în afecțiuni dermatologice, inflamatorii și ale sistemului imunitar.

Mierea de mană de la Apidava

Mierea de mană este mai închisă la culoare, poate avea nuanțe verzui-roșiatice-maronii, fiind diferită de toate celelalte.

epilare miere apidavaGustul acesteia dulce-amărui m-a fascinat și m-a dus cu gândul direct la crema de zahăr ars din copilărie. Nu mi se pare la fel de dulce precum celelalte sortimente de miere de albine, însă pentru mine este perfectă! Pot spune că în sfârșit am descoperit un tip de miere de albine pe care îl agreez.

Mierea de mană cunoscută sub denumirea de miere de pădure este obținută din sevele arborilor și nu conține polen. Printre arborii vizitați de albine pentru conceperea acestui tip de miere se regăsește bradul, molidul, frasinul, arțarul sau stejarul.

Acest tip de miere se diferențiază de celelalte tipuri și prin conținutul bogat de proteine și aminoacizi. Pe lângă acestea, în mierea de mană se regăsesc și uleiuri esențiale, acizi organici, enzime, vitamine și minerale.

Mierea de mană Apidava este singurul tip de miere care poate fi consumat de către persoanele alergice la polen. Are proprietăți energizante, fiind recomandată sportivilor, persoanelor active, copiilor dar și persoanelor în convalescență.

Trecând peste beneficiile consumului intern, vreau să vă arăt și o altă întrebuințare pe care i-am găsit-o mierii. Așa cum ați putut afla încă din titlu, eu obișnuiesc să mă epilez cu miere de albine. În cazul de față am folosit sortimentul de miere pe care îl aveam în casă, respectiv mierea de mană.

Beneficii epilare cu miere de albine

Această procedură a epilării cu miere de albine își are originile în Antichitate, în Orientul Mijlociu. Iată motivele pentru care această tehnică s-a păstrat de-a lungul timpului, folosindu-se și în zilele noastre:

  • Nu are contraindicații – epilarea cu miere de albine poate fi folosită pe orice tip de piele; mai mult decât atât, se poate folosi atât pe corp cât și pe față;
  • Încetinește creșterea părului – acest tip de epilare este apreciat pentru faptul că în timp acționează ca o epilare semi-definitivă; folosit cu regularitate se remarcă o reducere semnificativă a firelor de păr;
  • Are rol de peeling – pe lângă îndepărtarea firelor nedorite de păr, epilarea cu miere ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii.

Rețetă epilare cu miere de albine

În continuare vă voi împărtăși rețeta pe care eu o folosesc pentru epilarea cu miere de albine. Sunt necesare puține ingrediente și se prepară foarte ușor.

Veți avea nevoie de:

  • o lingură de miere de albine;
  • 50 grame de zahăr (10 linguri rase);
  • aprox jumătate de pahar cu apă;
  • zeama de la o jumătate de lămâie.

epilare miere apidavaPrepararea este foarte simplă, oricine o poate face:

  • puneți zahărul într-o crăticioară și apoi cuprindeți-l cu apă, la foc mic;
  • amestecați continuu până când zahărul începe să se caramelizeze și capătă o nuanță aurie;
  • adăugați mierea de albine, zeama de lămâie și mixați până se încorporează;
  • răsturnați amestecul într-un alt recipient, în care să-l lăsați la răcit.

După răcire pasta ar trebui să aivă o consistență elastică pe care să o puteți manevra ca pe o ceară. Dacă vă iese cam ca în imaginea mea, este în regulă.

epilare miere apidavaDin această pastă trebuie să formați o bilă pe care mai apoi să o rulați pe suprafața ce trebuie epilată. Eventual vă puteți ajuta de o spatulă ca să vă ușurați munca. Pe piele pasta ar trebui să arate astfel:

epilare miere apidavaÎntindeți pasta uniform și trageți de ”bandă” în sens opus creșterii firelor de păr. Apoi repetați procedura până la obținerea rezultatului dorit.

Pasta de epilat cu miere de albine și zahăr este foarte avantajoasă deoarece se poate păstra la frigider. În cazul în care v-a mai rămas, vă puteți bucura de ea, la nevoie, până la 2 luni de zile. Aceasta se poate reîncălzi cu ușurință fie la bain-marie, fie în cuptorul cu microunde.

Mai mult decât atât, spre deosebire de epilarea cu ceară tradițională, aceasta este mai puțin dureroasă. Totodată, are calități emoliente, antiseptice, având și rol de peeling, așa cum am menționat anterior. Prin epilarea cu miere sunt curățate și celulele moarte de la suprafața pielii, aceasta rămânând suplă și catifelată. Epilarea cu miere de albine nu irită pielea, astfel că nu este obligatorie aplicarea unei creme post-depilatorii.

Recomandare

Eu sunt foarte mulțumită de această tehnică a epilării cu miere de albine și vă recomand și vouă s-o încercați. Este alternativa sănătoasă și accesibilă a epilării tradiționale, pe care mă bucur că am descoperit-o. Garantat veți fi încântate de rezultat și veți repeta procedura ori de câte ori veți avea nevoie.

Personal, consum și folosesc cu încredere mierea de la Apidava deoarece au în spate 25 de ani de activitate. V-am mai povestit aici despre un alt tip de miere pe care l-am încercat de la ei. Vă recomand să citiți și acea postare, este una de mare interes pentru noi, femeile.

Detalii despre sortimentele disponibile și beneficiile oferite de fiecare în parte aflați și de pe pagina de Facebook Apidava.

Spuneți-mi, cum vi se pare această metodă de epilare? Este cineva care deja a încercat-o?



22 thoughts on “Epilare cu miere de mană Apidava”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.