Remediu împotriva cicatricilor

Remediu împotriva cicatricilor cu siguranță fiecare dintre noi a căutat la un moment dat. Indiferent de proveniența acestora, cicatricile sunt semne inestetice pe piele de care sunt convinsă că oricine își dorește să scape.

Pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc, care îl acoperă în întregime protejându-l de infecții. De-a lungul timpului, aceasta poate fi agresată într-un fel sau altul, astfel rezultând cicatricile.

Deși avem tendința de a crede că cicatricile arată la fel la toată lumea, realitatea demonstrează contrariu. Modalitatea de formare a cicatricilor depinde de mai mulți factori precum:

  • factori genetici;
  • vârsta;
  • sexul;
  • etnia;
  • dimensiunea ranei.

Cicatricile pot fi de patru tipuri, în funcție de proveniența acestora: hipertrofice, cheloide, contracturi și post-acneice.

Cicatricile hipertrofice sunt localizate la suprafața pielii, au culoarea roșie și nu se extind mai departe de locul traumatismului.

Cheloidele sunt acele cicatrici care străpung pielea și se extind mai departe de zona în care a avut loc traumatismul. Acestea sunt și cele mai periculoase deoarece în timp pot afecta capacitatea de mișcare.

Contracturile sunt cicatricile care apar după arsuri ale pielii și provoacă strângerea acesteia, reducând mobilitatea.

Cicatricile post-acneice nu mai au nevoie de nicio prezentare, le cunoașteți deja proveniența. Probabil știți și faptul că acest tip de cicatrice poate fi adâncă sau superficială.

De-a lungul timpului au fost inventate numeroase remedii împotriva cicatricilor, unele au dat rezultate, altele nu. Prin această postare vreau să împărtășesc cu voi experiența de testare a unui produs care în cazul meu a funcționat. Este vorba despre gelul Scagel de la Cybele pe care îl găsiți în farmaciile Catena, Sensiblu, Punkt și Farmacia Tei.

Remediu înpotriva cicatricilor – Scagel de la Cybele

În afară de cicatricea rămasă în ultima operației de apendicită nu m-am mai confruntat altfel de cicatrici până anul trecut. Anceea Destul de agresivă care m-a chinuit mai bine de jumătate de an mi-a lăsat urme pe chip.E drept că nici n-am fost cuminte. Recunosc, a fost greșeala mea că am stors o parte dintre coșuri, însă îmi stăteau pe creier și erau inestetice.

După ce acneea a intrat în perioada de acalmie, am rămas atât cu cicatrici superficiale, cât și cu unele adânci. Erau asemănătoare cu cele de vărsat de vânt, ca niște gropițe.

Habar nu aveam că există produse concepute special pentru a îmbunătăți aspectul cicatricilor, până l-am întâlnit pe acesta.

ScagelScagel este un gel cu 12% extract de ceapă, conceput pentru ameliorarea cicatricilor de orice tip, inclusiv cele post-operatorii. Recipientul dispune de un vârf ascuțit pentru o mai bună direcționare locală a produsului, fiind foarte ușor de folosit. Vârful poate fi folosit și pentru masarea produsului pe zona vizată.

ScagelDeși are în compoziție extract de ceapă, nu miroase deloc a aceasta, ci aduce cu parfumul Davidoff Cool Water. Este un miros proaspăt, plăcut și deloc deranjant. E foarte emolient, se absoarbe foarte repede în piele, nu rămâne lipicios și nici nu creează peliculă la suprafața acesteia.

Scagel

Experiența de testare

L-am aplicat local cu regularitate de două ori pe zi, dimineața și seara, până când s-a consumat. Este foarte spornic, e necesar să puneți o cantitate mică de gel direct peste cicatrice și masați ușor.

Sincer, nu mi-am pus prea mari speranțe în acest produs, dar acum regret că nu mi-am făcut poze înainte-după. Nu numai că mi-au dispărut cicatricile acelea superficiale, de culoare roșie, dar mi le-a restructurat și pe celelalte. Nu am idee pe ce principiu funcționează, însă aș spune că mi le-a umplut din interior. Dacă odinioară număram vreo 5-6 cicatrici din acelea ușor adânci în piele, acum mai am doar una singură.

Faptul că pe mine m-a ajutat enorm acest gel pentru îmbunătățirea aspectului cicatricilor mă determină să vi-l recomand cu încredere! Nici eu nu mă așteptam ca astfel de afecțiuni ale pielii să aivă un remediu, dar iată că acesta există! Se numește Scagel și poate fi cumpărat de aici sau din Farmacia Tei, să știți.

Acum că m-am convins de eficacitatea acestuia, mi-am propus să folosesc acest gel și pe cealaltă cicatrice. Aș mai avea de îmbunătățit aspectul cicatricii de după operația de apendicită, cu toate că e foarte puțin vizibilă. Vă voi ține la curent, voi face un later edit când va fi cazul.

Voi ați folosit acest produs? Ce alte remedii împotriva cicatricilor mai cunoașteți?

 

 



27 thoughts on “Remediu împotriva cicatricilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.