Jucăriile textile handmade – prietenoase cu natura

Jucăriile textile handmade au început să câștige tot mai mult teren în industria de profil. Observ o tot mai clară orientare a părinților către jucăriile textile și asta nu poate decât să mă bucure. Nici nu este de mirare lucrul acesta, mai ales că sunt singurele certificate și recomandate sugarilor.

Călătorind în timp, pe vremea copilăriei mele, îmi amintesc cum mama obișnuia să-mi creeze diverse păpuși din lână. Mai apoi, când am mai crescut, m-a învățat cum să mi le fac singură și aveam o mare satisfacție. La momentul respectiv nu exista o mare varietate în ceea ce privește jucăriile. De aceea nici nu prea aveam multe jucării confecționate din alte tipuri de materiale, majoritatea fiind textile. La momentul actual jucăriile sunt doar o chestiune de alegeri de care părinții sunt responsabili în mod direct.

Faptul că părinții care optează pentru jucării textile pentru copiii lor reprezintă un câștig pentru mediul înconjurător. După toată propaganda privind toxicitatea materialelor plastice, de ce le-am da copiilor jucării confecționate din acest material? Materialele textile sunt biodegradabile și pot fi reciclate cu ușurință de către orice persoană cu îndemânare. Cu puțină imaginație pot ieși din mâinile unui astfel de meșter tot felul de jucării superbe. Cu siguranță vor atrage copiii ca un magnet, mai ales pentru că sunt diferite de tot ce este pe piață. Și automat sunt și prietenoase cu natura, deci este un dublu câștig și pentru aceasta, și pentru copii.

Jucăriile confecționate din materiale textile sunt moi, prietenoase cu pielea copiilor și nu prezintă niciun pericol. Este eliminat din start riscul de a se răni cu acest tip de jucărie, astfel că sunt cele mai indicate. Mai mult, fiind asamblate de-a întregul, este puțin probabil ca aceștia să înghită vreun corp străin provenind de la acestea. Cel puțin în intervalul 0-3 ani jucăriile confecționate din materiale textile sunt cele mai recomandate tocmai din aceste motive.

Un alt avantaj al jucăriilor textile este acela că pot fi spălate. Sugarii îndeosebi obișnuiesc să bage în gură cam tot ce prind, inclusiv jucăriile. Astfel, curățându-le și dezinfectându-le cu mâna lor, părinții vor fi mult mai liniștiți deoarece copilul nu ingerează diverse substanțe toxice. Și asta nu este tot! Genul acesta de jucării sunt moi, așa că oricât de mult le-ar agita nu se pot lovi/răni cu ele.

Vă vorbesc de câteva minute despre jucăriile textile dar nu v-am dat niciun exemplu concret, nu-i așa? Păi, zic să remediez eroarea. 🙂 O persoană talentată care lucrează cu drag astfel de jucării ori de câte ori îi permite timpul este doamna Vasy. Mai jos puteți admira una dintre creațiile dânsei, pentru a vă putea face o idee.

Jucării textile Handmade by Vasy

Handmade by Vasy este locul unde puteți admira și plasa comenzi de jucării textile precum cea din imagine.

Handmade by VasyAcest ursuleț a fost special conceput pentru un băiețel, însă se poate realiza și pe alte combinați de culori. Dar să vedeți ce păpuți superbe ies din mâinile doamnei Vasy! Mai-mai că mi-aș comanda câteva să le țin în vitrină în loc de bibelouri! Și pentru că sunt sigură că v-am făcut curioase, v-am atașat mai jos câteva imagini inspiraționale!

Handmade by Vasy

Handmade by Vasy

Handmade by Vasy

Handmade by VasyȘi asta nu este tot, consultând pagina mai sus linkuită veți descoperi și diverse alte animăluțe și figurine. Acum spuneți voi, nu-i așa că merită să treceți de partea celor care protejează natura, optând pentru jucării textile? Mie mi se par geniale și categoric le voi lua în calcul pentru ocaziile când va trebui să dăruiesc jucării! 🙂

Ați cumpăra copiilor voștri astfel de jucării confecționate din diverse materiale textile?

 

56 comments on “Jucăriile textile handmade – prietenoase cu natura

  1. Cat de dragute sunt! Prima papusica a fetitei meloe a fost tot handmade, doar cu cusaturti si fara nasturei care sa se dezlipeasca si sa ii puna santatea in pericol.

  2. Cat de frumoasa si de dragalase sunt papuselele textile! O sa arunc si eu o privire sa le vad mai bine si poate sa ii aleg una bebelusului meu!

  3. As cumpara cu mare drag, chiar am pus ochii pe una jumatate fetita si jumatate animalut si numele fetitei ❤ a

  4. Ador acest tip de jucarii, mi se par extrem de finute si de potrivite pentru copii mici si mari, am si eu o pisicuta si mi-e tare draga.

  5. Fetita mea se joaca destul de rar cu jucariile de plus. Cand o face alege personaje cunoscute. Mie imi plac aceste papusele si le gasesc tare interesante. Este un hobby tare frumos si cu siguranta si relaxant

  6. Mi se par superbe aceste jucarii. Au esenta, sunt diferite, nu sunt trase la indigo. Iar daca doresti, pun pariu ca ar fi foarte interesant sa faci papusica sa semene cu fetita ta, de exemplu. Cred ca orice copil s ar bucura sa primeasca o astfel de jucarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Citește Politica de confidențialitate!

*

Sunt de acord!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: