ESSENS – parfumerie și îngrijire corporală la superlativ

ESSENS este un brand de produse de parfumerie, machiaj și îngrijire corporală care a cucerit deja multe state europene. Lansându-se pe piață în septembrie 2011, Essens a venit în atenția consumatorilor cu parfumuri de înaltă calitate care încântă simțurile. De atunci brand-ul își îmbogățește constant gama de parfumuri, folosind cele mai fine esențe aromatice în concentrație de 20%.

De curând ESSENS a intrat și pe piața din România, eu având oportunitatea de a testa câteva produse în premieră. Este vorba mai exact despre o casetă conținând trei produse. Când am intrat în posesia casetei vă întrebam pe Instagram dacă aveți idee ce se află în aceasta. Nimeni nu a ghicit însă nu este problemă, vă voi dezvălui în cele ce urmează.

Caseta conține trei produse, o apă de parfum, un balsam pentru corp și un gel de duș. Particularitatea acestor produse este aceea că miros identic cu un celebru parfum. Practic, toate parfumurile Essens sunt create din esențe identice cu cele ale marilor case de parfumuri. Astfel, vă puteți bucura de miresmele unor parfumuri celebre plătind mult mai puțin pentru ele. Pentru că da, în cazul parfumurilor originale mai bine de jumătate din preț îl reprezintă brand-ul și recipientul.

Gama Essens W125 – Dior Addict

În momentul în care alegeți să vă abonați la newsletter-ul Essens, primiți pe e-mail o listă cu corespondentul parfumurilor acestora. După ce am consultat lista primită mi-am oprit privirea asupra celui cu codul W125 deoarece era echivalentul lui Dior Addict.

Essens RomaniaVarianta albastră a lui Dior Addict reprezintă parfumul pe care niciodată nu m-am încumetat să dau banii. Deși de câțiva ani îmi cumpăr numai parfumuri originale, acesta mi se pare prea scump. De fapt, orice parfum a cărui preț depășeste 100 de euro mi se pare scump.

M-am bucurat când l-am văzut pe listă și chiar eram curioasă să văd dacă într-adevăr miroase identic cu acela. Dar haideți să vă povestesc experiența de testare a fiecărui produs în parte.

Apa de parfum Essens W125 – Dior Addict

Această apă de parfum vine ambalată într-un recipient din sticlă, având o capacitate de 50 ml. Forma sticlei este finuță și fiind relativ plată este ușor de strecurat în geantă și de folosit la nevoie. La rândul său, recipientul dispune și de o cutie dintr-un carton calitativ, lucios. Până aici e totul bine, îmi place ambalajul acestui produs.

Essens W125 - Dior AddictȘi pentru că sunt convinsă că sunteți curioase dacă mirosul este identic cu cel al parfumului original, răspunsul este DA! Am rămas profund impresionantă de izbitoarea asemănare, practic nu văd nicio diferență între acesta și cel original. Mai mult decât atât, conținutul de esență în proporție de 20% îl face să persiste foarte bine. Pe pH-ul meu și-a menținut intensitatea de la început pentru aproximativ 12 ore. Pe haine se simte mult mai mult, până când le bag la spălat.

Sinceră să fiu, nu am consultat niciodată buchetul olfactiv al parfumului Dior Addict, ci doar l-am mirosit în parfumerii. Chiar și așa, eu l-am perceput ca fiind un parfum floral-oriental și se pare că nu m-am înșelat. Nu este de mirare că este pe gustul meu și că mă reprezintă în totalitate!

Ca să vă faceți o idee despre cum miroase acest parfum, vă detaliez mai jos notele acestuia:

  • note de vârf – rodie;
  • note de mijloc – floare de lotus, orhidee;
  • note de bază – violetă, ambră, mosc, lemn de Mahon.

Dacă și pe voi vă caracterizează folosirea unui parfum puternic, intens, ușor diferit, pe acesta îl puteți cumpăra de aici.

Balsam pentru corp Essence W125 – Dior Addict

Balsamul pentru corp din această gamă are la rândul său un ambalaj deosebit, simplu, dar de bun gust. Vine în dotare cu pompiță de dozare a produsului, aspect care pe mine mă încântă mult. Motivul îl cunoașteți deja – produsul nu oxidează în contact cu aerul pe parcursul utilizării acestuia.

Essens W125 - Dior AddictM-am mirat de faptul că pe recipient scrie ”balsam pentru corp”, dar apoi am descoperit de ce. Conținutul are consistența și culoarea asemănătoare cu cea a unui balsam pentru păr. Mirosul acestui produs este unul foarte intens, identic cu al parfumului și persistă pe piele ore bune de la aplicare. Este foarte emolient, se absoarbe instantaneu în piele și o lasă hidratată și fină la atingere.

Ca un mic pont, puteți folosi produse de genul acesta pentru a vă intensifica mirosul și persistența parfumului. Aplicat înaintea parfumului, acest balsam pentru corp ajută la o mai bună persistență a acestuia. Este un experiment făcut de mine și de aceea vă pot garanta că funcționează.

Pe acesta îl puteți achiziționa de aici, în cazul în care nu doriți să ratați experiența de testare a acestuia.

Gel de duș Essens W125 – Dior Addict

Gelul de duș are recipientul asemănător cu cel al balsamului pentru corp, doar că nu dispune de pompiță. În schimb are un orificiu de eliberare a produsului, fiind necesar să-l poziționați cu acesta în jos. Ideea a fost totuși de diferențiere a celor două, dat fiind faptul că se aseamănă atât de mult.

Essens W125 - Dior AddictCuloarea acestui gel de duș este identică cu cea a apei de parfum, mirosul de asemeni. Mai rar mi-a fost dat să văd un gel de duș care să miroasă atât de puternic și să persiste! Face suficientă spumă, curăță bine pielea și o împrospătează, totodată învăluind-o în superbul miros specific al gamei W125 – Dior Addict.

Pentru reîntregirea gamei, de aici vă puteți procura și gelul de duș despre care vă asigur c-o să vă placă. Sau, mai simplu, luați de aici întregul set și nu vă mai complicați, plus că durează mai puțin.

Dacă ar fi să caracterizez într-un singur cuvânt aspectul vizual al acestei game, acela ar fi minimalist.

Concluzii

Nu eram genul care să folosească sau să aivă încredere în produse care promit a fi identice cu cele de brand. Numai că firme precum Essens reușesc să-mi schimbe percepția și convingerile. Acum că am avut ocazia de a testa pe pielea mea gama menționată, m-am convins că sunt și excepții. Vă recomand produsele Essens în cazul în care nu sunteți genul care cheltuie mulți bani pe parfumuri/cosmetice celebre. Sunt ideale și dacă țineți la bugetul familiei, dar v-ar plăcea să mirosiți a parfumurile marilor brand-uri. Ori dacă pur și simplu, vă doriți să folosiți în alt scop diferența de bani dintre aceste parfumuri și cele originale. Este o alternativă de-a dreptul genială și nimeni nu va ști ce ați folosit de fapt. Portofelul nu va avea nici el de suferit, toată lumea fiind în final fericită!

Surpriză

Și pentru că ați rămas cu mine până la finalul acestui articol, am și o mică surpriză pentru voi! Împreună cu Essens v-am pregătit un cod de -10% reducere din valoarea comenzii plasate pe site. Tot ce aveți de făcut este să adăugați codul ”OneDayButterfly10” în căsuța numită ”Vouchere de reducere”. Acum aveți un motiv în plus pentru a intra pe site și a plasa o comandă. 🙂

De asemeni, recomandarea mea este să-i urmăriți și pe pagina de Facebook deoarece au frecvent noutăți și promoții.

De curiozitate, este cineva care a încercat deja vreun produs Essens?40 thoughts on “ESSENS – parfumerie și îngrijire corporală la superlativ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.