Prostata – o glandă importantă. Cum o îngrijim?

Prostata este una dintre cele mai importante glande ale bărbaților, dar pe care aceștia au tendința de a o neglija. Este, mai exact, o glandă a sistemului reproductiv de forma unei castane, situată sub vezica urinară. Prin simplul fapt că sunt deținători de prostată, toți bărbații sunt predispuși la afecțiuni ale acesteia. Numai că un mic procent dintre barbații suferind de afecțiuni de genul acesta recunosc că au o problemă. Foarte puțini sunt cei care acceptă situația și merg la medic pentru tratament.

Iată că pentru astăzi mi-am propus să aprofundez subiectul, sperând că astfel voi trage un semnal de alarmă. Vă recomand să le arătați partenerilor voștri de viață acest articol pentru a îi instiga la conștientizare.

Voi trece mai jos, pe scurt, prin toate aspectele legate de afecțiunile prostatei, cauze dar și prevenție. În finalul articolului am chiar și o sugestie pentru domni, dar vă las să citiți despre ce e vorba.

Cauze

Afecțiunile prostatei pot avea numeroase cauze precum:

  • istoricul familial – tată/frate/unchi cu afecțiune a prostatei;
  • nivelul hormonal – nivel de testosteron cu peste 50% faţă de limitele normale;
  • dieta – grăsimile de origine animală cresc pericolul de afecţiuni ale prostatei;
  • vârsta – bărbații peste 50 de ani dezvoltă cu precădere astfel de afecțiuni;
  • rasa – bărbații negri sunt mai predispuși la afecțiuni ale prostatei.

Afecțiuni

Cele mai des întâlnite afecțiuni ale prostatei sunt:

  • prostatita – la 5-10% dintre bărbați;
  • adenomul de prostată – la 1 din 2 bărbați;
  • cancerul de prostată – la 1 din 6 bărbați.

Prostatita  – inflamaţie/infecţie a prostatei, ce apare frecvent în rândul bărbaţilor tineri/de vârstă mijlocie.

Adenomul de prostată – bărbații cu vârsta între 51-60 de ani vor suferi de această afecţiune; doar jumătate din cei diagnosticaţi sunt nevoiţi să urmeze tratament specific.

Cancerul de prostată – cel mai comun tip de cancer în rândul bărbaţilor, evoluează lent; doar 35% dintre subiecți mor din cauza acestei boli.

Cum arată o prostată mărită, suferindă, care necesită tratament, vă arăt în imaginea de mai jos:

Prostata
Sursă foto: www.romedic.ro

Se poate observa cum în cazul prostatei normale urinarea este normală, pe când cea mărită implică o strangulare a uretrei. Strangularea aceasta conferă bărbaților neplăcuta senzație de golire insuficientă a vezicii urinare, însoțită în unele cazuri și usturimi locale.

Prevenție

Deoarece încă nu au fost determinate cauzele apariției bolilor de prostată, se recomandă respectarea unor reguli pentru limitarea riscurilor.

Dintre acestea cele mai importante ar fi:

  • alimentația echilibrată;
  • igiena zonei intime;
  • administrarea de suplimente alimentare.

Dacă primele două aspecte țin strict de fiecare în parte, în ceea ce privește suplimentele alimentare am o recomandare. Prostatosalm de la Ayurmed este un supliment alimentar destinat bărbaților și conceput special pentru menținerea prostatei în parametri normali.

ProstatosalmProstatosalm contribuie la menținerea sănătății prostatei și a căilor urinare, diminuând senzațiile neplăcute conferite de o prostată mărită în volum. Printre senzațiile neplăcute se pot număra urinările frecvente și dureroase, impresia de golire incompletă a vezicii și scăderea performanțelor sexuale.

Acest supliment alimentar poate fi folosit de bărbații de toate vârstele, dar îndeosebi de cei peste 50 de ani. Este cunoscut faptul că frecvența apariției afecțiunilor prostatei crește odată cu înaintarea în vârstă. Pe lângă beneficiile menționate mai sus, Prostatosalm ajută la eliminarea toxinelor la nivel renal și susține sistemul imunitar.

Conținut

Prostatosalm are în compoziție șase plante ayurvedice și un excipient a căror concentrație o puteți vedea mai jos.

Sursă foto: www.ayurmed.roProprietățile plantelor din compoziție

  • Vetiveria zizanioides (Ushira) – susține circulația sanguină, funcțiile sexuale și eliminarea bacteriilor și fungilor de la nivelul căilor urinare;
  • Cucurbita maxima (Dovleac) – susține funcționarea sistemului reproducător, crește fluxul urinar, îmbunătățeste circulația sanguină pelvină;
  • Piper cubeba (Cubeb) – scade inflamația epiteliului căilor urinare, crește circulația sanguină, are acțiune antioxidantă, neutralizează radicalii liberi endogeni și exogeni;
  • Juniperus communis (Ienupar) – susține diminuarea numărului bacteriilor de la nivelul prostatei și căilor urinare în caz de infecții;
  • Bergenia lingulata (Paashaanbhed) – crește diureza și inhibă procesul de cristalizare și creștere a cristalelor de oxalat de calciu.

Administrare

Dat fiind faptul că vorbim despre un supliment alimentar pe bază de plante, acesta nu are contraindicații. Poate fi folosit de către orice bărbat care își dorește să-și protejeze din timp prostata, această glandă atât de importantă.

Se recomandă administrarea a 1-2 comprimate pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. O altă variantă de administrare ar fi la o oră după mesele principale. O cură optimă ar însemna administrarea de Prostatosalm între 3 și 6 luni.

ATENȚIE! În cazul bărbaților adulți în timpul administrării nu se recomandă consumul de produse lactate, condimente și alcool.

Experiența de testare

Îmi amintesc faptul că pe când eram adolescentă tatăl meu experimenta ceva probleme cu prostata. Fusese la un medic urolog pentru un consult și urmase un tratament la momentul respectiv. Mai apoi nu și-a mai administrat nimic în sensul acesta.

Când ”am făcut cunoștință” cu Prostatosalm direct la el mi-a fugit gândul. I le-am dat să le folosească și mi-a mulțumit spunându-mi că își dorea de multă vreme un astfel de supliment. Numai că nu știa ce anume i-ar fi de folos, pentru că nu este la curent cu acest domeniu. Mă bucur că i-am putut face o bucurie, îngrijindu-mă indirect de sănătatea prostatei lui.

De asemeni, intenționez să-mi conving și partenerul de viață să țină o astfel de cură, măcar o dată pe an. Sunt încântată că am descoperit un supliment prin intermediul căruia pot avea grijă de sănătatea bărbaților din viața mea!

Recomandare

Apropo, dacă mă urmăriți, probabil știți că Ayurmed a devenit unul dintre brand-urile mele preferate. Alte experiențe de testare ale unor produse Ayurmed puteți citi aici, aici și aici. Aruncați o privire și acolo, posibil să vă servească drept inspirație!

Și rețineți, aceste suplimente alimentare fiind realizate doar din plante ayurvedice nu au contraindicații. Vi le puteți administra cu toată încrederea!

Aveți în familie bărbați care folosesc acest supliment?



50 thoughts on “Prostata – o glandă importantă. Cum o îngrijim?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.