Despre tatuajele cu henna

Despre tatuajele cu henna mi-am propus să vă povestesc astăzi, de unde provin și cum au evoluat. Henna este un arbust tropical spinos cu origini necunoscute, cultivat pentru colorantul obținut din frunzele sale uscate și zdrobite. Colorantul obținut se numește tot henna, are o nuanță roșcat-maronie și se folosește pentru colorarea părului sau pentru tatuaje.

Folosită în vopsirea părului, henna protejează și întărește rădăcinile firelor de păr, conferind o nuanță caldă de castaniu. Cel mai frecvent henna este folosită pentru tatuaje, iar originile acestui obicei provin din Occident, din India. Reprezentantele sexului frumos obișnuiau să-și împodobească mâinile și picioarele cu motive florale sau abstracte în zilele de sărbătoare. Obiceiul s-a perpetuat și s-a păstrat, fiind în vogă chiar și în zilele noastre.

Tatuajele cu henna

Pasta necesară realizării tatuajelor cu henna se obține din mixarea pudrei cu apă și zeamă de lămâie. Se mai adaugă și câteva picături de ulei esențial de lavandă pentru a obține o nuanță mai închisă a acesteia. Pasta obținută se introduce în conuri speciale din plastic, iar apoi se țin la frigider pentru 1-2 zile. Ulterior, henna este numai bună de a fi utilizată, se taie vârful conului și se începe pictarea. Eliberarea produsului se face apăsând ușor pe con, puțin câte puțin, din aproape în aproape.

Sigilarea tatuajelor cu henna

Pentru o mai bună rezistență în timp este necesară sigilarea tatuajelor cu henna. Procedura este una foarte simplă: din momentul în care începe să se usuce și să crape, se sigilează. Pentru sigilarea tatuajului este necesar un amestec de zeamă de lămâie, zahăr și folie alimentară. Sigiliul se menține pentru cel puțin 6 ore, după care se îndepărtează. După îndepărtare, tatuajul va avea o tentă portocalie, însă nuanța lui reală se va vedea după 2-3 zile. Aceasta deoarece henna are nevoie de timp pentru a oxida în contact cu aerul.

Este recomandat să feriți tatuajul de apă în primele 12-24 ore și de asemeni să nu frecați zona tatuată. Rezistența tatuajului depinde de mai mulți factori precum întreținerea acestuia, pielea fiecărei persoane și calitatea hennei.

Experiența mea

Cu tatuajele cu henna a făcut cunoștință în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului Galați Beauty Swap. Una dintre surprize se întruchipase în Gety, tatuatoare cu henna, care le-a dăruit fetelor câte un tatuaj la alegere. Eu am fost reținută în a mă picta pe mâini și am ales un fluturaș pe spate. La momentul respectiv m-a ajutat și rochia cu spatele gol pe care o purtam.

tatuaj hennaRezultatul tatuajului meu cu henna a arătat astfel, cu mențiunea că încă nu se uscase complet:

tatuaj hennaFiind amplasat într-o zonă mai greu accesibilă, eu m-am putut bucura de acest tatuaj pentru două săptămâni. La eveniment nu am avut condiții de sigilare a tatuajelor, însă al meu a ținut destul de mult. După curățare nuanța tatuajului meu a fost de un maro deschis și nu s-a estompat în timp. Când s-a curațat, s-a luat tot odată.

Trebuie să recunosc faptul că după ce am văzut tatuajele fetelor de pe mâini parcă îmi surâdea și mie. În viitorul nu foarte îndepărtat cred că îmi voi face și eu ceva frumos pe una dintre mâini. Tatuajele pe mâini conferă o feminitate aparte din câte am observat. Ceva de inspirație orientală ar fi cu siguranță pe gustul meu. Cunoașteți deja pasiunea mea pentru tot ce înseamnă Egiptul Antic.

Vă arăt mai jos doar câteva exemple pictate de Gety în cadrul evenimentului, poate vă servesc drept inspirație:

tatuaj henna

tatuaj hennaAm fost de câteva ori tentată să îmi fac un tatuaj permanent însă zonele unde mi-l doream eu erau dureroase. Tatuajul cu henna mi se pare mult mai ok din toate punctele de vedere. Îmi pot tatua mereu altceva, eliminând astfel riscul de a mă plictisi de el. Și nu este nici foarte costisitor din punct de vedere financiar.

Henna nu are nicio contraindicație, fiind obținută din planta pură nu dăunează în niciun fel. Tatuajele cu henna sunt non-invazive astfel că pot recurge la ele chiar și femeile însărcinate.

Henna Art&Beauty Design By Gety

Așadar, dacă v-au plăcut tatuajele realizate de Gety și vă doriți o astfel de pictură, nu ezitați să o contactați. Asta doar dacă sunteți din zona GL-BR, puteți lua legătura cu ea prin intermediul paginii ei de facebook. Acolo puteți admira multe alte creații ale sale printre care cu siguranță veți găsi ceva cu care să vă identificați. Gety este o persoană caldă și prietenoasă care vă ascultă sugestiile și cu care veți putea ajunge la un consens.

Acum, spuneti-mi, ce părere aveți despre tatuajele cu henna? Sunteți pro sau contra acestora?17 thoughts on “Despre tatuajele cu henna”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.