Despre tatuajele cu henna mi-am propus să vă povestesc astăzi, de unde provin și cum au evoluat. Henna este un arbust tropical spinos cu origini necunoscute, cultivat pentru colorantul obținut din frunzele sale uscate și zdrobite. Colorantul obținut se numește tot henna, are o nuanță roșcat-maronie și se folosește pentru colorarea părului sau pentru tatuaje.
Folosită în vopsirea părului, henna protejează și întărește rădăcinile firelor de păr, conferind o nuanță caldă de castaniu. Cel mai frecvent henna este folosită pentru tatuaje, iar originile acestui obicei provin din Occident, din India. Reprezentantele sexului frumos obișnuiau să-și împodobească mâinile și picioarele cu motive florale sau abstracte în zilele de sărbătoare. Obiceiul s-a perpetuat și s-a păstrat, fiind în vogă chiar și în zilele noastre.
Tatuajele cu henna
Pasta necesară realizării tatuajelor cu henna se obține din mixarea pudrei cu apă și zeamă de lămâie. Se mai adaugă și câteva picături de ulei esențial de lavandă pentru a obține o nuanță mai închisă a acesteia. Pasta obținută se introduce în conuri speciale din plastic, iar apoi se țin la frigider pentru 1-2 zile. Ulterior, henna este numai bună de a fi utilizată, se taie vârful conului și se începe pictarea. Eliberarea produsului se face apăsând ușor pe con, puțin câte puțin, din aproape în aproape.
Sigilarea tatuajelor cu henna
Pentru o mai bună rezistență în timp este necesară sigilarea tatuajelor cu henna. Procedura este una foarte simplă: din momentul în care începe să se usuce și să crape, se sigilează. Pentru sigilarea tatuajului este necesar un amestec de zeamă de lămâie, zahăr și folie alimentară. Sigiliul se menține pentru cel puțin 6 ore, după care se îndepărtează. După îndepărtare, tatuajul va avea o tentă portocalie, însă nuanța lui reală se va vedea după 2-3 zile. Aceasta deoarece henna are nevoie de timp pentru a oxida în contact cu aerul.
Este recomandat să feriți tatuajul de apă în primele 12-24 ore și de asemeni să nu frecați zona tatuată. Rezistența tatuajului depinde de mai mulți factori precum întreținerea acestuia, pielea fiecărei persoane și calitatea hennei.
Experiența mea
Cu tatuajele cu henna a făcut cunoștință în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului Galați Beauty Swap. Una dintre surprize se întruchipase în Gety, tatuatoare cu henna, care le-a dăruit fetelor câte un tatuaj la alegere. Eu am fost reținută în a mă picta pe mâini și am ales un fluturaș pe spate. La momentul respectiv m-a ajutat și rochia cu spatele gol pe care o purtam.
Rezultatul tatuajului meu cu henna a arătat astfel, cu mențiunea că încă nu se uscase complet:
Fiind amplasat într-o zonă mai greu accesibilă, eu m-am putut bucura de acest tatuaj pentru două săptămâni. La eveniment nu am avut condiții de sigilare a tatuajelor, însă al meu a ținut destul de mult. După curățare nuanța tatuajului meu a fost de un maro deschis și nu s-a estompat în timp. Când s-a curațat, s-a luat tot odată.
Trebuie să recunosc faptul că după ce am văzut tatuajele fetelor de pe mâini parcă îmi surâdea și mie. În viitorul nu foarte îndepărtat cred că îmi voi face și eu ceva frumos pe una dintre mâini. Tatuajele pe mâini conferă o feminitate aparte din câte am observat. Ceva de inspirație orientală ar fi cu siguranță pe gustul meu. Cunoașteți deja pasiunea mea pentru tot ce înseamnă Egiptul Antic.
Vă arăt mai jos doar câteva exemple pictate de Gety în cadrul evenimentului, poate vă servesc drept inspirație:
Am fost de câteva ori tentată să îmi fac un tatuaj permanent însă zonele unde mi-l doream eu erau dureroase. Tatuajul cu henna mi se pare mult mai ok din toate punctele de vedere. Îmi pot tatua mereu altceva, eliminând astfel riscul de a mă plictisi de el. Și nu este nici foarte costisitor din punct de vedere financiar.
Henna nu are nicio contraindicație, fiind obținută din planta pură nu dăunează în niciun fel. Tatuajele cu henna sunt non-invazive astfel că pot recurge la ele chiar și femeile însărcinate.
Henna Art&Beauty Design By Gety
Așadar, dacă v-au plăcut tatuajele realizate de Gety și vă doriți o astfel de pictură, nu ezitați să o contactați. Asta doar dacă sunteți din zona GL-BR, puteți lua legătura cu ea prin intermediul paginii ei de facebook. Acolo puteți admira multe alte creații ale sale printre care cu siguranță veți găsi ceva cu care să vă identificați. Gety este o persoană caldă și prietenoasă care vă ascultă sugestiile și cu care veți putea ajunge la un consens.
Acum, spuneti-mi, ce părere aveți despre tatuajele cu henna? Sunteți pro sau contra acestora?
Arata superb si eu imi doresc unul
Mi-as dori si eu unu, tot asa intr=un loc mai aparte decat maina, Sunt totusi curioasa cat persista ( aproximativ)
Pentru vacanța de vară, mi-ar plăcea așa un tatuaj!
Îmi plac foarte mult aceste tatuaje, am purtat și eu un astfel de tatuaj vara trecută și am fost foarte încântată de cum arată!
Îmi place cum se vede pe mana aceste tatuaje
Ms pentru informatii, ador aceste tatuaje si o sa imi fac si eu la vara. Tatuajul de pe mana este superb
Eu sunt pro tatuaje in general, fie ele cu henna fie pe bune.
Am cumparat si eu henna, insa nici acum nu m-am incumetat sa o folosesc inca! :)))
Sunt superbe tatuajele cu henna. Eu am fost super incantata sa incerc..si Gety a primit nota 10 din partea mea. 🙂
Arata minunat! Atunci nu am vrut sa imi fac, acum regret.
Nu e tarziu nici acum! 😀
Mi-ar place sa-mi fac un astfel de tatuaj si chiar am incercat la mare, dar era prea mare coada si am renuntat.
mi-a placut foarte mult tatuajul tau
Multumeeesc! 🙂
Imi place tatuajul facut de tine, dar si tatuajele fetelor sunt tare dragute. Eu nu mi-am facut si parca acum imi pare putin rau. Tura viitoare nu voi mai sta pe ganduri
Daaa… Si mie imi pare rau ca nu mi-am facut pe mana! :)))
In realitate n-am vazut pe nimeni sa aiba asa ceva, in poze imi plac foarte mult… desi nu cred ca posesoarea stie ce ” vraja” a inscris pe pielea ei. Din cate stiu – dar nu sunt sigura, totusi – aceste tatuaje aveau rol magic la turci in evul mediu.
Nu am studiat in amanunt problema, mituri sunt foarte multe, dar e interesant ce spui.