Argintul nu se demodează niciodată

Argintul este un metal prețios care pe mine m-a cucerit iremediabil! Dacă aș fi pusă să aleg între aur și argint, de exemplu, l-aș alege pe cel din urmă. Nu știu de ce, însă auriul nu îmi încântă privirea așa cum o face argintiul.

Primii mei cercei din argint i-am avut la vârsta de doi ani și i-am purtat până prin clasa I. Atunci s-au hotărât ”să mă părăsească”, îmi amintesc că ambii s-au rupt în același loc. Evident, i-am înlocuit cu unii tot din argint, pentru că da, aurul nu m-a atras niciodată.

Dacă atunci când eram mică mama era cea care îmi cumpăra cerceii, începând din preadolescență mi-i alegeam singură. Fiind un metal accesibil, ajunsesem să îmi fac o colecție de cercei pe care îi schimbam în funcție de ocazie.

Între timp nimic nu s-a schimbat. Pasiunea pentru argint a rămas aceeași și am în continuare o colecție impresionantă de bijuterii din argint. Colecția include cercei, inele, lănțișoare, pandantive, broșe și seturi formate din cercei și pandantiv. Cel mai des și în orice anotimp port cercei. Nu ies fără cercei din casă, așa că ei sunt într-un număr mai mare și de diferite forme. La polul opus, broșe am mai puține, pasiunea mea pentru ele fiind ceva mai recentă.

De ceva vreme, însă, am început să-mi doresc să am bijuterii mai aparte și de atunci sunt într-o continuă căutare. În magazinele fizice nu prea am identificat piese care să mă dea pe spate. Continuând căutările în online am descoperit un site cu bijuterii din argint unice sau în ediții limitate. Asta înseamnă că este foarte mică probabilitatea ca să mai aivă cineva o bijuterie identică cu a voastră.

Pentru că știu că nu sunt singura pasionată de bijuterii unice, m-am gândit să împărtășesc cu voi descoperirea mea. Site-ul cu pricina se numește Janette.ro și are o mulțime de superbități, care mai de care mai atrăgătoare. Precis și vouă vă va fi greu să vă hotărâți printre atâtea bijuterii deosebite!

Fiind pasionată de Orientul Antic, eram de mult în căutarea unor bijuterii din argint cu influențe orientale. Iată că pe acest site am găsit perechea de cercei mult dorită, care mă trimite cu gândul la Cleopatra.

Cercei din argint Everly

Această pereche de cercei cu influență orientală m-a atras ca un magnet. Unul dintre motive ar fi acela că nu mai aveam nimic cu un astfel de design în colecție.

Sunt confecționați din argint 925 marcat, antichizat și se închid la spate cu stopper. Deși par masivi, sunt destul de ușori și comozi, având doar 6,4 grame împreună. Dimensiunile acestora sunt de 4,8 X 2,4 cm, ca să vă faceți o idee despre cât sunt de mari. Arată foarte bine pe lobul urechii și scot din anonimat orice ținută. Recomandarea mea ar fi să îi purtați doar atunci când vă îmbrăcați cu ceva elegant. Eu îi văd mult prea prețioși pentru a fi purtați oriunde și oricând, dar rămâne la latitudinea voastră.

De pe la începutul anului am adoptat mai mult outfituri casual din pură comoditate. Însă, de când am acești cercei încerc să creez tot felul de ținute elegante în care să îi integrez. Îmi plac atât de mult încât îmi doresc să îi port cât de des se poate. Pur și simplu reușesc să îmi schimbe starea de spirit și să-mi confere eleganța și feminitatea Orientului Antic. Îmi pare genul de pereche de cercei care nu se va demoda niciodată. Până și denumirea lor – Everly – îmi inspiră acest lucru.

Broșă din argint Felixiana

Vă spuneam că nu de multă vreme am făcut o pasiune pentru broșe, însă doar pentru cele din argint. Gablonțurile oxidează prea ușor și din punctul meu de vedere nu își merită banii. Prefer să investesc într-o broșă din argint decât în mai multe broșe gablonț. Chiar și în materie de bijuterii sau accesorii aleg calitatea și nu cantitatea, pentru că îmi place să mă respect.

De regulă, îmi plac broșele relativ simple, a căror model să se distingă bine la o simplă privire. Niciodată nu mi-au plăcut broșele cărora trebuie să le ghicesc forma și nici cele prea sofisticate. La capitolul broșe eu consider că less is more. Nu mă atrag cele pline de pietricele, fie ele și semiprețioase. Am anumite fixații/preferințe de la care nu mă abat.

De pe site-ul acesta am ales o broșă în formă de libelulă, nu întâmplător. Într-un clasament al insectelor preferate, imediat după fluturi se clasează libelulele. Dacă de broșe în formă de fluture nu duc lipsă, libelulă chiar nu aveam și m-am bucurat când am găsit-o.

Broșa este confecționată din argint 925 marcat, antichizat și se închide cu ac ce dispune de un element de siguranță. Mereu am stat cu teama de a nu pierde broșele, însă aceasta chiar are un sistem de închidere foarte sigur. Felixiana este o broșă masivă de 4,9 grame, iar ca dimensiuni are 3,6 X 5 cm.

Ce îmi place mult la această broșă este că o pot include în aproape orice tip de outfit. Nu este o broșă foarte elegantă care să se ceară a fi atașată doar pe paltoane sau sacouri. Am purtat-o la fel de bine și pe pulovere, geci din blug, jachete casual, cămăși, rochii și tricouri uni. Categoric, și-a dovedit versatilitatea și asta mă face să o ador și să o port destul de des. Îmi este foarte dragă și de aceea am scos-o în lume cel puțin o dată la câteva zile.

Ambalare

Pe lângă calitatea superioară a bijuteriilor comandate, acestea au venit împachetate foarte frumos. Fiecare bijuterie are propria sa cutie din carton roșu cu fundiță și interior din catifea neagră. Au atașate câte o etichetă Janette și o scrisorică de bun venit la care e prinsă o bombonică Rafaello. Mi s-au părut niște gesturi foarte faine, mai ales dacă bijuteriile sunt cumpărate cu scopul de a fi oferite cadou. În acest sens, ambalajele oferite în mod gratuit clar ne scutesc de o grijă în plus.

Disponibilitate

Deși după plasarea comenzii pe site cele două bijuterii alese de mine dispăruseră, astăzi le-am văzut din nou disponibile. Astfel că dacă v-au plăcut și vouă, vi le puteți achiziționa, cerceii de aici, iar broșa de aici. Apropo, nu vă faceți griji pentru livrare, aceasta e gratuită și se face prin curier.

Trebuie să fac o mențiune pentru persoanele sceptice în a cumpăra argint din online. Bijuteriile de pe site-ul Janette.ro sunt verificate și marcate cu sigla BNR de către ANPC.

Eu sunt foarte încântată de alegerile făcute și intenționez să mai plasez o comandă pe site. Asta și pentru că nu vreau să ratez codul de -10% reducere pe care mi l-au oferit!

Care bijuterie vă place mai mult dintre achizițiile mele? Cerceii, broșa sau amandouă?



34 thoughts on “Argintul nu se demodează niciodată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.