Cum să te îmbraci dacă ești plus size

Plus size era un subiect tabu până mai ieri, multă lume evitându-l pentru a nu stânjeni pe nimeni. În realitate, persoanele care poartă plus size au, în mare parte, probleme de sănătate din cauza cărora sunt supraponderale. Îmbrăcămintea pentru persoanele aflate în situația aceasta era, până odinioară, o mare problemă.

Chiar și în localitatea mea exista un magazin numit ”Haine pentru grași și grăsuți”. Era îmbrăcăminte fără nicio formă, deloc atrăgătoare. Însă de ceva timp, multe firme au făcut demersuri în a îmbrăca cu gust și persoanele plus size. Designerii au studiat ce haine ar avantaja forma corpului persoanelor plus size și au creat minunății.

În ceea ce le privește pe doamne, ținutele elegante erau cel mai greu de găsit. În zilele noastre deja s-a depășit momentul și se găsesc o mulțime de variante, trebuie doar căutate cu atenție. Vin și eu cu câteva sugesii, toate de pe site-ul Rosegal.

Rochie din dantelă

Probabil ați observat că dantela este din nou în vogă, rochiile în special sunt la mare căutare. Dacă sunteți plus size și credeți că nu v-ar avantaja o rochie confecționată integral din dantelă, am o idee.

Este vorba despre o rochie care are numai mânecile din dantelă, în rest fiind confecționată dintr-un material care ”cade”. Croiala acesteia avantajează conformația plus size deoarece ascunde foarte bine zonele problematice. Lungimea este, de asemeni, foarte decentă și poate fi purtată și de toată ziua dar și la ocazii. Dacă vă tentează acest model, este disponibil pe trei nuanțe aici.

Totuși, dacă v-ar plăcea ceva puțin mai îndrăzneț, găsiți aici o selecție interesantă de rochii din dantelă.

Rochie maxi

Cel mai adesea, când vine vorba despre ocazii speciale, femeile plus size aleg rochiile maxi, adică lungi până în pământ. Logica ar fi că își doresc să-și ascundă toate imperfecțunile pentru a nu atrage atenția celor din jur.

Iată un model de rochie care vă scoate din anonimat chiar dacă sunteți plus size și purtați o rochie lungă.

Detaliile din partea de sus a rochiei sunt special create pentru a distrage atenția de la partea de jos. Modelul deosebit cu umerii decupați și mânecile clopot transformă rochia într-una fabuloasă. Așa-i că este deosebită? De aici o puteți achiziționa la un preț neașteptat de bun!

Pe site mai sunt multe astfel de modele de rochii lungi pe care le puteți admira și cumpăra.

Rochie cămașă

Cine-a spus că rochiile tip cămașă sunt numai pentru slăbuțe s-a înșelat! Sau n-a văzut cât de sexy arată o astfel de rochie pe o siluetă plus size.

Atât timp cât are croiala și lungimea potrivită, rochia cămașă poate fi purtată fără probleme și de către plus size. O idee ar fi cea din imaginea de mai jos.

Chiar dacă pare aparent simplă, festonarea și decupajele din partea de jos o scot din anonimat. Desigur, persoanele mai pudice o pot purta cu un colant sau cu un dres negru, nu direct peste piele. Dar părerea mea este că arată tare bine oricum și mi-ar plăcea ca doamnele plus size să poarte așa ceva. Mă gândesc că arată fain și cu mânecile suflecate, nu-i așa?

Dacă vă face cu ochiul aici o puteți analiza din toate unghiurile și o puteți vedea și din lateral.

Desigur, modele mai sunt destule și dacă v-am deschis apetitul pentru rochii cămașă vă puteți cumpăra acum de aici.

Cam atât pentru astăzi despre moda plus size, dar promit că revin cât de curând cu o nouă postare inspirațională. De ce? Pentru că toate merităm să arătăm și să ne simțim bine, indiferent de greutate!

Care dintre cele trei selecții făcute de mine vă place cel mai mult?



20 thoughts on “Cum să te îmbraci dacă ești plus size”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.