Cinci idei de a consuma cerealele

Cerealele integrale reprezintă un aliment care consumat zilnic poate aduce numeroase beneficii organismului uman. Bogate in fibre, cerealele au rolul de a stimula funcționarea corectă a tractului digestiv, ajutând totodată la scăderea colesterolului. Tot printre beneficii se numără și buna funcționare a sistemului nervos sau prevenirea atacurilor de cord.

Fibrele conținute de cereale conferă senzație de sațietate, ajutând asftel în curele de slăbire și apoi în menținerea greutății.

Cantitatea de cereale zilnică recomandată diferă în funcție de sex. Pentru femei se recomandă aproximativ 180 gr de cereale, iar pentru bărbați 200 gr.

Deși sunt foarte sănătoase, consumate ca atare sau doar cu iaurt pot fi destul de insipide, înecăcioase. Been there, done that, drept pentru care am căutat diverse metode de a le combina pentru a le putea consuma. Se spune că fructele consumate dimineața stimulează, de asemeni, digestia așa că cea mai fericită combinație aceasta a fost.

În supermarket-uri avem de suficiente opțiuni, putem alege fructele care ne plac cel mai mult. Am încercat toate combinațiile posibile, însă astăzi vi le arăt pe cele care mi-au plăcut cel mai mult.

Cerealele cu iaurt și rodie

Rodia are un bogat conținut de antioxidanți, Vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K. De asemeni, conține și minerale precum sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc și acid folic.

Poate fi consumată fie în stare naturală, fie în diverse preparate precum salate, deserturi, sucuri, etc.

Consumul de rodie ajută la scăderea colesterolului LDL și reglează fluxul de sânge în cazul persoanelor cu afecțiuni cardiace. În plus, ajută și la întărirea musculaturii cardiace.

De asemeni, reduce semnificativ deteriorarea celulelor sistemului nervos, a mușchilor și a pielii. De reținut este și faptul că are proprietăți antiinflamatorii, antivirale și antibacteriene.

Cerealele cu iaurt și mango

Mango are în compoziția sa fibre, Vitamina A, Vitamina B6, Vitamina C, Vitamina K, calciu, fier, potasiu și acid folic. De asemeni, conține și doi antioxidanți foarte importanți – betacarotenul și zaxantina.

Consumul de mango asigură normalizarea tensiunii arteriale, sănătatea tractului digestiv, prevenirea cancerului, astmului, oboselii și insomniei. Totdată, fructul de mango contribuie la formarea colagenului și la conservarea rezervei alcaline a organismului.

Cerealele cu iaurt și pepene galben

Pepenele galben conține antioxidanți, fibre, Vitamina A, Vitamina C, acid folic, calciu, potasiu, magneziu, fosfor, dar și câteva substanțe cu efect diuretic.

Consumul de pepene galben aduce cu sine beneficii precum reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, scăderea colesterolului și trigliceridelor. Tot acesta menține acuitatea vizuală, păstrează echilibrul metabolic și regenerează repede celulele pielii.

Pepenele galben este recomandat în curele de slăbire datoriră conținutului ridicat de apă (peste 90%). Cum funcționează? Conferă sațietate și menține hidratarea optimă a organismului.

Cerealele cu iaurt și banane

Bananele conțin fibre, Vitamina A, Vitamina B6, Vitamina C, acid folic, potasiu, fier, magneziu, proteine, mangan, niacină, triptofan și riboflavină.

Consumul bananelor ajută la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea astmului. Conținutul de Vitamina C a bananelor ajută la împiedicarea formării de radicali liberi răspunzători de apariția cancerului. În plus, mențin sănătatea inimii și îmbunătățesc memoria datorită aminoacidului numit triptofan.

Cerealele cu iaurt și toate fructele enumerate anterior

După ce ați identificat fructele care vă ajută să consumați cu plăcere cerealele cu iaurt, le puteți combina pe toate. Organismul vă va fi recunoscător pentru acest boost de energie conferit de mixul de fructe din farfurie. În ceea ce privește gustul acestei combinații de cereale cu iaurt și fructe este… curcubeu pe cerul gurii!

Eu am fost nevoită să consum mai multe fibre din cauza tranzitului meu intestinal lent. Consumul de cereale cu iaurt și fructe combinat cu mișcare fizică a schimbat radicat datele problemei. De când am început să văd rezultate, am continuat să le consum deoarece am simțit pe pielea mea cât bine fac. Vă recomand și vouă să găsiți modalități de a consuma acest aliment aparent fad dar căruia îi puteți schimba gustul. Cum? Simplu: amestecându-l cu un alt aliment pe care îl mâncați cu plăcere. Din experiență vă spun că dă rezultate.

Voi ce alte astfel de combinații faceți? Cum preferați cerealele?

 

 39 thoughts on “Cinci idei de a consuma cerealele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.