Beauty

Ritual de îngrijirea tenului cu produse doTERRA

Suntem multe cele înzestrate de mama natură cu un ten dificil (mixt, sensibil, acneic) și cunoscătoarele știu că nu e tocmai ușor să le faci față toanelor atunci când ele apar, ba chiar experimentăm și stări de frustrare sau de stimă de sine scăzută când trecem prin perioada aceea neplăcută în care tenul nostru nu ne mai ascultă și o ia razna pentru o perioadă.

Cunosc sentimentul, mi se întâmplă și mie de câteva ori pe an și parcă sunt mai pronunțate capriciile actuale ale tenului meu decât în adolescență când pubertatea ar fi fost justificarea problemelor acestuia.

Totuși, mă gândesc că dacă fiecare dintre noi ar reuși să își identifice corect tipul de ten și mai apoi produsele benefice acestuia, ne-am putea crea un ritual de îngrijirea tenului pe care să îl respectăm cu sfințenie și de la care să încercăm pe cât posibil să nu ne abatem, pentru a-l împiedica să mai refuleze atât de des.

Recent am descoperit două produse pentru îngrijirea tenului de la doTERRA prin intermediul Essentials for Life, companie cunoscută pentru producția de uleiuri esențiale de calitate terapeutică: o mască cu nămol și un scrub revigorant. Am citit despre ele și apoi le-am introdus în rutina de îngrijire a tenului meu, curioasă să le încerc mai ales că am văzut numai păreri pozitive la adresa acestora.

hjh.jpg

Spre binele tenului meu, m-am hotărât ca o dată pe săptămână (de regulă sâmbăta) să-mi aplic o mască de față pentru a-mi detoxifia tenul și a-mi curăța porii. Nu mai încercasem niciodată o mască cu nămol, așa că pentru mine a fost o dublă premieră: folosirea unei măști cu nămol și folosirea unei măști doTERRA.

lkjhgf.jpg

Nu știu de ce am trăit cu impresia că această mască detoxifiantă de la doTERRA ar trebui să fie neagră (precum cea exfoliantă care scoate punctele negre), probabil din cauză că în țara noastră asociem nămolul cu un produs de culoare neagră. Am fost surprinsă să constat că de fapt culoarea măștii este un gri deschis – deci e mai mult un fel de argilă infuzată cu uleiuri esențiale, extracte hrănitoare din plante și minerale purificatoare, iar aplicată pe față arată cam așa:

27460061_1505794942859265_5778826644874319202_n.jpg

Mi-a plăcut mult consistența acestei măști deoarece o face foarte ușor de aplicat și de întins pe ten, plus că nici nu este necesară o cantitate mare de produs pentru a acoperi toată fața.

Am lăsat-o să acționeze pentru aproximativ 10 minute (timp în care s-a întărit) iar apoi am îndepărtat-o ușor cu ajutorul unui burețel înmuiat în apă.

După prima aplicare a acestei măști mi s-a înroșit puțin fața deoarece am cam agresat-o în încercarea mea de a îndepărta argila întărită, însă de la a doua aplicare mi-a venit ideea să încerc mai întâi s-o înmoi ușor cu apă călduță, iar apoi s-o îndepărtez cu buretele și totul a fost în regulă. Care-va-să-zică, învățăm din experiență.

În ceea ce privește scrub-ul revigorant, încă de când l-am desfăcut m-a cucerit cu mirosul acestuia absolut delicios!

ujuyj.jpg

Pe acesta nu l-am folosit numai după îndepărtarea măștii de față cu nămol, ci și ori de câte ori simțeam nevoia să îmi dau un refresh.

Particulele scrub-ului sunt abrazive, dar curăță foarte blând pielea, ajutând la îndepărtarea urmelor de reziduuri de pe ten și a stratului de celule moarte, iar dacă veți insista cu masarea acestuia și acolo unde aveți puncte negre (precum nasul) veți observa că ajută și la curățarea porilor zonelor respective.

Combinația de extract de grapefruit cu peppermint este de-a dreptul răcoritoare, iar mirosul persistă pe piele și după îndepărtarea scrub-ului.

Senzația experimentată după ritualul de îngrijirea tenului cu cele două produse doTERRA este una extrem de plăcută și de satisfăcătoare: tenul se simte curat, revigorat, efectiv parcă respiră mai bine și este foarte fin la atingere.

Utilizarea acestor două produse aduce cu sine numai beneficii, deoarece o piele sănătoasă se vede și se simte. Până și machiajul aderă și arată mult mai bine pe un ten îngrijit corespunzător, pentru că vă vine să credeți sau nu, în ciuda eforturilor noastre, fondul de ten nu reușește să ascundă niște pori dilatați sau încărcați.

Produsele de skincare doTERRA pot fi folosite pe orice tip de ten pentru nu au contraindicații și nu afectează cu nimic, venind la pachet cu o serie de beneficii precum cele menționate de mine anterior, iar dacă în cazul meu au funcționat atât de bine, nu îmi rămâne decât să vi le recomand și vouă cu toată încrederea!

Ați încercat produse pentru îngrijirea tenului sau alte produse din portofoliul companiei doTERRA?

 

 

35 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Citește Politica de confidențialitate!

*

Sunt de acord!

%d blogeri au apreciat: