Fashion

Accesorii rupte din ii

Așa cum vă povesteam și cu altă ocazie, sunt câțiva ani buni de când am observat o reorientare a noastră, a tuturor spre lucrul de mână. Pare-se că am învățat să apreciem mai mult munca oamenilor care se ocupă cu genul acesta de activități și în semn de respect și recunoștință pentru aceștia le cumpărăm și le purtăm creațiile.

Unul dintre motivele pentru care eu aleg articole handmade este acela că (de cele mai multe ori) sunt unicat și îmi place să fiu posesoarea unui obiect pe care știu că nu-l mai are nimeni, mă măgulește admirația celor din jur pentru item-ul ales și îl port cu mândrie.

În mediul acesta al creatorilor de accesorii handmade am descoperit o doamnă cu suflet cald și mâini de aur care, ori de câte ori îi permite timpul, se dedică pasiunii sale și creează bijuterii rupte din ii de care să ne putem bucura. Elza este numele său și să tot fie 2-3 ani de când îi admir creațiile pe pagina de Facebook, fiecare dintre ele având ceva aparte astfel încât n-aș putea spune că îmi place una mai mult decât cealaltă sau cel puțin în cazul meu așa se întâmplă.

Îmi imaginez că luna martie poate fi o corvoadă dat fiind faptul că trebuie să dăruim femeilor dragi din viața noastră mărțișoare de 1-8 martie, însă după părerea mea aceste două ocazii n-ar trebui să presupună daruri scumpe, ci mai cu seamă atenții venite din suflet.

Într-o lume în care domnesc chinezăriile eu sunt convinsă că nu veți da greș dăruind o broșă, un set de cercei cu pandantiv, o brățară sau un semn de carte lucrate manual cu modele tradiționale românești sau cu flori inspirate din folclorul autohton.

Iată aici doar câteva idei culese de pe pagină:

page.jpg

Sunt deosebite aceste modele, nu-i așa? Cred ca deja vă doriți câte unul din fiecare pentru că nu vă puteți decide asupra unuia și nu cred că greșesc când spun asta. 🙂

Recent am avut surpriza să primesc și eu o broșă și un semn de carte, alături de un săculeț de lavandă care mi-a parfumat instantaneu întreaga cameră. Am fost foarte surprinsă deoarece mie imi plac broșele măricele și colecționez semne de carte, astfel că cele două produse mi s-au potrivit mănușă.

ăpoi.jpg

Faptul că cele două articole au fost create special pentru mine mi-a umplut inima de bucurie, mândrie și recunoștință, deoarece este mare lucru ca cineva să își rupă din timpul său prețios pentru a-ți lucra ceva.

Dar să vă arăt cele două articole în detaliu.

Broșa:

jh.jpg

Este masivă, cu iz primăvăratic, baza este metalică cu aspect antichizat pe margini și vine ambalată într-o cutiuță din lemn cu logo-ul Elzei, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

dftghjkl.jpg

Semnul de carte:

oi.jpg

Îmi amintește de broderiile pe care le lucra bunica mea și pare un mileu sau un ștergar în miniatură, îmi place foarte mult, mă duce cu gândul la origini și acum se odihnește între paginile unei cărți cu care mă delectez în timpul liber.

Mă bucur să descopăr oameni frumoși care în loc să dea uitării, readuc la viață tradiții și obiceiuri strămoșești într-o lume mult prea grăbită și occidentalizată.

Ce e de reținut este că Elza este deschisă la orice, astfel că dacă ați găsit prin podul bunicii vreo broderie sau vreun tipar pe care l-ați dori transpus pe o bijuterie, tot ce aveți de făcut este să luați legătura cu ea și cu siguranță veți avea ceea ce vă doriți pentru că n-ar fi pentru aceasta decât o nouă provocare.

Cu siguranță veți fi foarte mulțumite de rezultat, deoarece Elza este o adevărată profesionistă și lucrează cu deosebită atenție și grijă, din dragoste pentru frumos!

De asemeni, aceste creații pot fi dăruite pe tot parcursul anului, nu reprezintă doar o idee pentru aceasta perioadă, fiind întotdeauna daruri aparte pe care cu siguranță orice reprezentantă a sexului frumos le-ar purta cu mândrie și încântare.

Voi aveți sau ați purta o astfel de bijuterie?

26 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Citește Politica de confidențialitate!

*

Sunt de acord!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: