Despre monitorizarea stării de sănătate | Brățara fitness

Pentru astăzi mi-am propus să vă vorbesc despre un accesoriu indispensabil pentru schimbarea stilului de viață – brățara fitness. Probabil ați observat și voi orientarea majorității populației spre un stil de viață cât mai sănătos și mai echilibrat. Nu este deloc un lucru rău, dimpotrivă, pe mine mă bucură să constat această conștientizare. În altă ordine de idei ajută la creșterea speranței medii de viață într-o lume bombardată de poluare și de chimicale.

De altfel, suntem îndemnați spre această schimbare și de către mass-media prin intermediul unor spoturi publicitare. Prin intermediul lor ni se comunică să consumăm mai puțină sare, mai puțin zahăr, mai puține grăsimi, ș.a.m.d.

Fitness

sursa foto: internet

În cazul meu, această schimbare a survenit acum aproximativ patru ani de zile. Atunci am exclus definitiv din viața mea băuturile acidulate și sucurile de orice fel. Mai apoi m-am ”împrietenit” cu mișcarea fizică și am renunțat la tot ceea ce înseamnă fast food, chips-uri și snaks-uri.

fitness

sursa foto: internet

Nu demult vă povesteam pe blog despre cele zece alegeri care mi-au îmbunătățit vizibil calitatea vieții. Iată că astăzi revin asupra subiectului, însă centrat pe mișcarea fizică.

Ceva ce aud în mod repetat la debutul primăverii este că oamenii se simt slăbiți fizic. Acuză diverse dureri musculare, articulare, de lombară, de cervicală, etc, punând totul pe seama așa-zisei astenii de primăvară. Părerea mea este că nu ea e responsabilă pentru ceea ce li se întâmplă acestora. Este normal ca aceștia să experimenteze astfel de stări neplăcute. Dacă de pe la începutul toamnei și până la finalul iernii s-au cufundat cumva într-un fel de sedentarism, este explicabil. Singurele drumuri pe care le-au parcurs au fost cele până la serviciu și înapoi, respectiv până la cumpărături și înapoi.

Unii cu siguranță ar întreba dacă nu e și aceasta un fel de mișcare fizică. Răspunsul ar fi că organismul uman are nevoie de mai mult decât plimbarea până la Mall. Trebuie ceva mai mulr pentru ca aceasta să ne ajute efectiv.

Eu, de exemplu, nu consider mișcare fizică faptul că urc zilnic patru etaje, de câteva ori pe zi. O consider a fi o activitate cât se poate de normală. Mișcarea fizică pentru mine înseamnă:

 • să alerg în aer liber;
 • să fac exerciții fizice la sală sau în intimitatea căminului meu cel puțin 30 de minute pe zi;
 • activități care să îmi solicite fiecare mușchi și fiecare articulație, care să-mi îmbunătățească circulația sanguină și tonusul.

Toamna și iarna însăși vremea de afară și zilele tot mai scurte împing la hibernare. În ceea ce mă privește, n-aș putea sista jogging-ul și exercițiile fizice pe parcursul anotimpurilor reci. Mai apoi mi-ar fi foarte greu să-mi recapăt condiția fizică, aș lua-o practic de la zero de fiecare dată. Și nu e un sentiment tocmai plăcut.

jogging fitness

sursa foto: internet

Mișcarea fizică moderată, susținută și continuă este vitală pe tot parcursul anului. Aceasta aduce cu sine multiple beneficii organismului uman precum:

 • dezvoltarea fizică armonioasă în perioada de creștere;
 • menținerea unei greutăți corporale corespunzătoare;
 • îmbunătățirea capacității de concentrare și a performanței intelectuale;
 • îmbunătățirea digestiei și a tranzitului intestinal;
 • îmbunătățirea calității somnului, tonusului muscular, a circulației sanguine și a flexibilității articulațiilor;
 • reducerea tensiunii arteriale și prevenirea hipertensiunii arteriale;
 • reducerea colesterolului dăunător și creșterea celui folositor;
 • îmbunătățirea posturii coloanei vertebrale, ș.a.m.d.

Iată cum vă puteți îmbunătăți starea de sănătate făcând mișcare zilnic sau ori de câte ori vă permite timpul! Corpul vostru poate ”duce” orice, mintea este cea pe care trebuie să o convingeți. Numai că sportul regulat aduce cu sine și alte schimbări, apare dorința de a fi la curent cu date precum:

 • ritmul cardiac;
 • caloriile arse;
 • numărul de pași efectuați;
 • cantitatea de lichide consumate;
 • calitatea somnului (numărul de ore dormite), etc.

Brățara fitness

Cum este posibilă monitorizarea acestor parametri ai sănătății în timp real? Nimic mai simplu: lucrul acesta este realizabil prin intermediul brățărilor fitness. Acestea sunt niște gadgeturi smart create cu scopul de a vă ajuta în acest demers.

Brățară fitness

sursa foto: internet

În documentarea mea pentru alegerea celei mai potrivite brățări fitness am găsit pe internet acest articol foarte explicit. Vă recomand să îl parcurgeți pentru a descoperi ce tip de brățară vi s-ar potrivi cel mai bine. În plus, tot acolo veți găsi informații despre mecanismul acesteia și despre cum funcționează ea de fapt.

Dincolo de utilitatea acesteia, brățara fitness reprezintă un accesoriu modern. Ea poate completa cu succes orice ținută sport, smart-casual sau chiar elegantă, în funcție de design-ul ales. Astfel, vă puteți monitoriza nivelul de activitate pe parcursul întregii zile, nu doar atunci când faceți exerciții fizice sau alergați.

Constatarea mea în ceea ce privește această brățară este că își merită fiecare bănuț. Ținând cont de toate funcțiile pe care le are și că ar trebui să fie un accesoriu de nelipsit. Este un produs unisex, așa că poate fi folosit și de către femei, dar și de către bărbați.

Și acum, curiozitatea mea este dacă dețineți deja o astfel de brățară și dacă vă mulțumește.

 

 

 46 thoughts on “Despre monitorizarea stării de sănătate | Brățara fitness”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.