Beauty

Apă florală de mentă – MAYIE

În ultimii ani de când poluarea mediului înconjurător a început să fie tot mai mediatizată din cauza extinderii sale extrem de rapide, am remarcat o tot mai mare încercare de întoarcere la natură a populației atât din punct de vedere gastronomic (prin așa-numitele alimente BIO), cât și la nivel de îngrijire personală. Cunoaștem cu toții faptul că acest factor nociv ne afectează existența atât pe interior cât și pe exterior și că ne scade speranța medie de viață, însă observ că s-a speculat foarte bine acest subiect luându-se măsuri pe toate planurile.

În zilele noastre informația este la orice pas, oamenii fiind liberi pentru a se documenta cu privire la subiectele care îi preocupă, putând astfel să-și își ia măsuri care să-i pună cumva la adăpost de acestea.

Dacă în ceea ce privește alimentația lucrurile sunt relativ mai simple, problema se pune la nivel de îngrijire personală, deoarece chimicalele au luat cu asalt și industria aceasta a cosmeticelor. Numai că unele dintre acele persoane preocupate de sănătatea lor au făcut demersuri și au creat produse prietenoase cu pielea, cât mai puțin dăunătoare spre deloc, care să îi aducă acesteia numai beneficii.

MAYIE este un astfel de brand de produse cosmetice naturale care se dorește a fi nici mai mult, nici mai puțin decât hrană pentru piele (#foodforskin).

Am fost încântată să le descopăr gama de produse, îndeosebi apele florale. Eu mai folosisem apă florală însă doar de trandafiri și ca să fiu sinceră, habar nu aveam că mai există sau că se mai pot realiza ape florale și din alte plante.

Dintre toate apele florale disponibile pe site-ul acestora cel mai mult m-a tentat cea de mentă. Mi s-a părut WOW și la primul contact cu aceasta nu știam exact dacă se bea (kidding 😀 ) sau dacă e strict pentru uz extern pentru ca miroase absolut delicios!

Recipientul de apă florală de mentă are 100 ml, este confecționat din sticlă cu atomizor din plastic și arată cam așa:

jhgf.jpg

Apa de mentă este un produs 100% natural obținut în urma distilării frunzelor și tulpinilor de mentă, având proprietăți antibacteriene, calmante și revitalizante, cu rol de stimulare a circulației sanguine, fiind astfel de folos și în cazurile de acnee/psoriazis.

Așa cum vă spuneam, această apă florală are un proaspăt și puternic miros de mentă (comparativ cu tăierea mentei verzi direct de la sursă), putând fi utilizată dimineața, seara sau ori de câte ori simțiți nevoia, fie prin pulverizare directă, fie prin îmbibarea unei cotonete și tamponarea ușoară a zonei unde vă este necesară aplicarea.

În ceea ce mă privește, am folosit această apă florală de mentă pe ten, în locul apei termale, pentru că mi-a conferit exact aceleași beneficii. Simt nevoia să mi-o pulverizez pe față mai ales după ce îmi îndepărtez machiajul cu un demachiant care are în compoziție alcool, pentru că efectiv îmi calmează tenul și îmi neutralizează senzația aceea ușor neplăcută de după demachiere.

Și poate cea mai tare întrebuințare ever pe care i-am găsit-o apei este pulverizarea acesteia prin păr și ghiciți ce – miros a primăvară! 🙂 În afara faptului că efectiv îi conferă un miros deosebit și natural, utilizarea apei florale de mentă la nivelul scalpului îmbunătățește circulația sanguină a acestuia și contribuie la regenerarea părului menținându-l sănătos și puternic.

Recomand tuturor folosirea acestui produs, eu consider că ar trebui să existe în orice casă, deoarece are multiple întrebuințări la care poate că nici nu v-ați fi gândit, este naturală și aduce pielii și părului numai beneficii!

Dacă tot ce ați citit până acum v-a făcut curioase, aflați că o puteți achiziționa și voi de aici.

De curiozitate, voi știați de existența apei de mentă? Ați încercat-o? V-a plăcut?

 

 

 

31 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Citește Politica de confidențialitate!

*

Sunt de acord!

%d blogeri au apreciat: