Slăbire și menținerea greutății cu Gerlinea

Din momentul în care am realizat că metabolismul începe să-mi încetinească în fiecare zi câte puțin și că arderile mele nu mai sunt la fel de rapide precum în adolescență am început să mă preocup din ce în ce mai mult de aspectul meu fizic.

Nu mi-a luat mult timp să înțeleg că un corp armonios începe cu un stil de viață sănătos, ba chiar am conștientizat repede că alimentația se reflectă la exterior. Nu am tras de mine ci am adoptat schimbări treptat, atât în ceea ce privește mișcarea fizică, cât și în alimentație. În cazul în care vă doriți să faceți și voi același lucru ca și mine dar nu știți de unde să începeți, mă gândesc că poate găsiți puțină inspirație aici.

Eliminând din alimentație toate acele mâncăruri care îmi afectau starea de bine într-un fel sau altul și păstrând doar pe acelea cu care organismul meu rezona perfect, am tras concluzia că am început să mănânc cât se poate de sănătos, eliminând prăjelile și grăsimile, alegând doar carne slabă și legume gătite pe grătar, coapte sau fierte.

Cu dulciurile nu mi-a fost ușor, însă nici imposibil. Le-am înlocuit treptat cu fructele, însă îmi mai satisfac unele pofte de genul unei ciocolate, a unei porții de clătite ori a unei prăjituri cu frișcă sau cremă de ciocolată de câteva ori pe lună. Și dacă odinioară nu-mi lipseau din geantă ”crănțănelele” de orice tip pentru acele momente când mi se va face foame pe drum, iată că și acelora le-am găsit un substituient: batoanele proteice, mult mai prietenoase cu silueta.

Am încercat mai multe variante de batoane proteice, unele achiziționate din magazinele de tip Plafar, altele din supermarket, însă niciunele nu m-au convins de utilitatea lor până să le descopăr pe cele care aveau să-mi schimbe total viziunea despre ce trebuie să conțină și cum trebuie să te facă să te simți un astfel de baton proteic.

Vorbesc despre batoanele proteice Gerlinea, preferatele mele fiind cele cu aromă de caramel.

20180114_224647

Batoanele proteice de la Gerlinea sunt create cu o deosebită atenție pentru organismul uman, gândite atât pentru a ajuta la pierderea în greutate (prin înlocuirea a 2 mese pe zi cu câte 2 batoane/masă), cât și pentru menținerea greutății (prin înlocuirea unei mese pe zi cu 2 batoane/masă).

Aceste batoane au un ridicat conținut de proteine tocmai pentru a păstra masa musculară a consumatorului, dar și multiple vitamine și minerale pentru un bun echilibru nutrițional al acestuia.

Mai jos puteți vedea detalii despre conținutul caloric dar și despre aportul de vitamine și minerale ale batoanelor Gerlinea cu aromă de caramel:

capture-20180129-014028.png

Recunosc, o bună perioadă de timp le-am ocolit în supermarket-uri deoarece mi se păreau cam scumpe, asta până când am avut ocazia să le încerc.

Exact așa cum promit, batoanele Gerlinea conferă organismului sațietatea pe care în mod obișnuit ar resimți-o după o masă copioasă, senzație care durează ore bune, deci pot înlocui cu succes 1-2 mese pe zi. Cele despre care am ales să vă vorbesc au gust identic de caramel, sunt plăcute la gust și nu sunt foarte dulci.

Însă aceasta nu este singura metodă de a slăbi sau de a vă menține greutatea – o altă variantă ar fi shake-urile proteice. Sunt convinsă că ați auzit și de acelea și dacă unele dintre ele nu arată prea îmbietor așa încât să vă determine să le consumați, cred că am o soluție și pentru această problemă: milkshake-urile Gerlinea.

20180114_224353

Pe același principiu ca și batoanele, milkshake-urile sunt concepute atât pentru a ajuta la pierderea în greutate (prin înlocuirea a 2 mese pe zi cu câte 1 milkshake/masă), cât și pentru menținerea greutății (prin înlocuirea unei mese pe zi cu 1 milkshake/masă).

Pentru a face consumul și prepararea acestui milkshake și mai prietenoase, Gerlinea a gândit și a lansat pe piață pachete cu shaker inclus, gradate, din plastic calitativ și cu închidere etanș, cu diverse design-uri atractive, așa că aveți de unde alege.

Prepararea unui astfel de milkshake este foarte simplă, tot ce aveți de făcut este să răsturnați conținutul unui plic în shaker, să adăugați 300 ml de lapte degresat și să agitați energic pentru 30 de secunde, după care îl puteți consuma.

Acesta se poate servi fie rece, fie cald, în cel de-al doilea caz fiind necesară încălzirea laptelui la microunde pentru aproximativ 1 minut.

Așa cum probabil ați intuit deja, la rândul lui și acest milkshake conține o serie de vitamine și minerrale pe care le puteți vedea în detaliu mai jos:

1.png

2.png

Ei bine, în cazul meu și această metodă a dat randament, senzația de sațietate după consumarea unui astfel de milkshake este evidentă, îmi place foarte mult textura acestuia fină, cremoasă, ușor spumoasă, dar și deliciosul gust de ciocolată.

Totuși, dacă ar fi să aleg între cele două produse despre care v-am scris, aș alege milkshake-ul – efectiv m-a cucerit!

Pentru că am ajuns la greutatea dorită interesul meu este să mă mențin, așa că am ales să înlocuiesc masa de seară (nu mai târziu de ora 19) cu un milkshake de ciocolată întrucât (cel puțin în anotimpurile reci) pofta de ”ceva dulce” predomină la lăsarea întunericului și atunci îmbin utilul cu plăcutul, cum s-ar zice, deoarece fructele sau prăjiturile obișnuiesc să le consum în prima parte a zilei.

Un aspect foarte important este următorul: aceste produse nu se recomanda a fi consumate mai mult de 3 săptămâni fără avizul medicului, alternanța perioadelor de pierdere și de creștere în greutate fiind nefastă pentru organism.

O singură precizare doresc să mai fac pentru persoanele care își doresc să slăbească folosind aceste produse – batoanele și/sau shake-urile proteice trebuie incluse într-o alimentație echilibrată și variată, rolul acestora fiind acela de a completa o alimentaţie sănătoasă bazată pe alimente neprocesate, nu de a o înlocui!

În cazul meu aceste produse au funcționat de minune, însă poate fi un caz singular. Voi ați consumat produse Gerlinea? Ati fost mulțumite de randamentul acestora? Au avut efectele scontate?

 8 thoughts on “Slăbire și menținerea greutății cu Gerlinea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.