Beauty

Galați Beauty Swap #1

Acum aproximativ trei ani și jumătate când într-o seară de 6 august m-am hotărât să-mi înființez blogul One Day Butterfly pentu că am considerat că I got what it takes to do it, nu aveam nici cea mai mică idee despre ce avea să urmeze, despre ce avea să aducă cu sine.

Inițial l-am perceput doar ca pe un mic colțișor personal online unde mă puteam exprima în cuvinte și în imagini, unde puteam povesti internauților fel și fel de experiențe legate de frumusețe și de sănătate și nu speram la mai mult, decât ca postările mele să fie de folos cuiva, la un moment dat.

Apoi, pe măsură ce-mi luam și mai în serios rolul de beauty blogger am început să descopăr că această activitate nu se rezumă numai la atât și că există tot felul de mecanisme de a crește în această industrie, numeroase metode de colaborare cu marile firme, evenimente offline în cadrul cărora poți ”trage lumea de mânecă” astfel încât aceștia să afle că exiști, toate acestea având rolul de a te poziționa undeva pe scara blogosferei.

Dacă în ceea ce privește primele două aspecte stăteam relativ binișor, problema era la ultimul: evenimentele offline. Urmăream evenimentele de acest gen în social media și îmi doream să socializez și în acest mod. Îmi doream să pot participa la ele, însă mă opreau două lucruri: faptul că poate nu eram îndeajuns de cunoscută pentru a adera la ele și distanța, pentru că da, distanța poate fi o problemă atunci când îți dorești să participi la un eveniment, însă el urmează să se desfășoare undeva la vreo 700 și ceva de km distanță de tine.

Pe parcursul anilor am tot urmărit postările beauty bloggerilor despre evenimentele cu pricina, asta până când, știindu-mă foarte organizată din fire și capabilă de a deschide uși, m-am hotărât să am propriul meu eveniment în cadrul căruia să aduc zâmbetul pe buze și mici atenții beauty bloggerilor din zona mea, fiind totodată și gazda evenimentului.

Moldova ca regiune avea astfel de întâlniri, organizate cu precădere în Iași și în Bacău și mi-ar fi plăcut să particip la ele, însă m-am gândit că în loc să mă deplasez sute de km pentru a lua parte la o astfel de reuniune, ar fi mult mai bine pentru mine și pentru zona mea să am un eveniment de genul acesta chiar pe plan local. Zis și făcut! Îmi amintesc zâmbind că în seara de 2 ianuarie m-am mobilizat în a strânge laolaltă beauty bloggerii din orașele vecine Galați și Brăila și am reușit să identific în jur de 20 de persoane, dintre care 18 au confirmat prezența la ceea ce avea să fie Galați Beauty Swap #1.

26730727_1806606729371728_4189804452161436018_n

După ce am avut feedback-ul acestora, mi-am luat rolul în serios, am început să caut locație, parteneri și să gândesc scenariul întâlnirii, pentru că-mi doream ca aceasta să fie un real succes și să vuiască blogosfera și social media despre eveniment. Împreună cu celelalte fete am stabilit ca întâlnirea noastră să se desfășoare în data de 13.01 la ora 13, ignorând orice superstiție legată de această cifră care se pare că a fost cu noroc!

19642642_1997723740490588_4951747762057908363_n

Nu mică mi-a fost mirarea atunci când am realizat că strânsesem, în final, un număr de 27 de parteneri într-un timp foarte scurt.

Presa Galați  și bloggerul Bogdan Pană au dat sfoară în țară ajutându-ne în distribuirea evenimentului.

capture-20180121-231833

Locația aleasă a fost Boulevard Pub – un loc minimalist, cald și primitor, cu personal atent și dedicat, iar afișul evenimentului și ecusoanele fetelor au fost create întocmai după cerințele mele de către IonPeBlog.Ro.

26805027_2009652969061905_6780900191911513738_n

Yves Rocher România în persoana Alinei Grigorescu a deschis evenimentul nostru printr-o prezentare detaliată a brandului de cosmetice franceze, a fost o discuție caldă și prietenoasă, ne-am simțit exact ca între prietene.

DSC_0296

Salonul Y&M prin dl Iulian Neculai a ținut un discurs despre conștientizare, despre cum un profesionist ar trebuie să acționeze cu profesionalism în meseria sa, lăsând la o parte profesia.

DSC_0310

Salonul Cochet prin dna make-up artist Cristina David Iordache ne-a povestit despre cum putem face alegerile potrivite în ceea ce privește machiajul, coafura, ș.a.m.d., oferindu-ne sfaturi sincere și prietenești.

20180113_155221-768x432

Și dacă până aici persoanele menționate care și-au făcut datoria de speakeri au fost de pe plan local, marea mea surpriză a constat în faptul că dna Dr. Mirela Cristina Moraru, managerul companiei Bionike ni l-a trimis pe Alin Mărunțelu tocmai de la București pentru a ne face cunoscut acest brand de produse italienești, concepute în special pentru persoanele predispuse la alergii.

DSC_0345

Acestea au fost bunătățile primite din partea Bionike:

thumbnail (16)

Printre partenerii care nu au fost prezenți fizic la eveniment dar care ne-au răsfățat cu multe surprize s-au numărat:

 • Salonul Mon Charme (tombolă)
 • Sala de forță și fitness OneGym (tombolă)
 • Paula’s Choice (tombolă)
 • BeautyBarometer (tombolă)
 • pagina mea One Day Butterfly Fashion Store (tombolă)
 • Makeup Shop

thumbnail (13)

 • NOTE Cosmetics

thumbnail (12)

 • Green Lab

thumbnail (8)

 • Fragonard

thumbnail (7)

 • Arboria Plant

thumbnail-11-768x576

 • Flormar

thumbnail (5)

 • Gerocossen

thumbnail (14)

 • 7th Heaven

thumbnail (10)

 • Himalaya Herbals

thumbnail (6)

 • Thai Spa

thumbnail (2)

 • Mayie

thumbnail (4)

 • Elemis – ADDA Shop

thumbnail

 • Gerlinea

thumbnail (15)

 • Atelierul Ralucăi

thumbnail (1)

 • Prăvălia cu cosmeticale

thumbnail (3)

 • Klarra Cosmetics

thumbnail
Cam așa a ajuns acasă fiecare bloggeriță care a luat parte la acest eveniment:
20180114_205610
Lăsând, însă la o parte toate aceste daruri frumoase care reprezintă, practic, un generos material pentru viitoarele postări de pe blog, ce s-a vrut a fi, de fapt, evenimentul Galați Beauty Swap?

Ei bine, scopul Galați Beauty Swap a fost acela de a îmbunătăți relațiile dintre beauty bloggerii gălățeni și brăileni, precum și calitatea activității acestora, a influenței și a frecvenței de publicare de noi articole pe blogurile locale, fiind un eveniment în cadrul căruia bloggerii pasionați de frumusețe din Galați și Brăila să se reunească, să povestească, să testeze și să schimbe păreri și produse.

DSC_0321

De altfel, aceasta a fost partea cea mai amuzantă a întâlnirii, când toate bloggerițele își afișau produsele disponibile pentru swap, iar fiecare dintre noi lua la studiat ”oferta” și apoi negocia pentru produsele care o interesau.

Se și vede în imaginea de mai jos concentrarea mea în momentul în care s-a dat start-ul schimburilor…

26239421_10155398457057705_2915948164906868226_n

Eu am venit la swap cu aceste produse:

26943311_2015291188498083_1183579589_n

Și am plecat cu acestea:

thumbnail (9)

Recunosc, am avut o părere de rău că am făcut puține schimburi de produse, dar acest lucru se explică prin faptul că din ipostaza de amfitrioană a evenimentului trebuia să îmi focusez atenția pe multe alte detalii și aspecte pentru ca totul să decurgă conform planului.

Nicio problemă, mi-am propus să recuperez la sfârșitul celui de-al doilea eveniment de acest gen, Galați Beauty Swap #2, pentru că da, nu regret nicio clipă că am luat această inițiativă și după cum prima ediție a acestui eveniment a avut rezultatele scontate, iată că voi pune și bazele celei de-a doua ediții, care va avea loc în data de 10 martie, prilej cu care vom sărbători Ziua Femeii într-un cadru festiv. Deja sunt stabilite locația (Gossip Cafe), ora (13) și câțiva parteneri pe care nu îi voi dezvălui! Îmi doresc să fac din această a doua ediție a evenimentului Galați Beauty Swap una de neuitat pentru toate participantele!

DSC_0339

Până atunci, oricine dorește să fie partenerul evenimentului este liber să mă contacteze fie telefonic la numărul +40 770 561 742, fie în scris pe adresa de e-mail: oneday_butterfly@yahoo.com.

12 Comments

 • Vyo Vyoleta

  Îți mulțumim mult că ai organizat acest eveniment și ai adunat laolalta toți bloggeri din zona. Felicitări pentru tot și munca ta ar trebui răsplătită. Abia așteptam cel de-al doilea eveniment .

  • admin

   Și eu la rândul meu îți mulțumesc pentru prezența la eveniment și pentru aprecieri! :*
   Te aștept cu drag și la următoarele evenimente de acest gen.

 • Oana

  Bravo draga mea, te-ai descurcat minunat cu evenimentul. Succes cu noul blog si succes cu organizarea evenimentului urmator 🙂

 • vavaly

  te ai descurcat de minune si imi place cum ai spus la inceputul articolului: de ce s ama duc eu la sute de kilometri distanta cand pot face aici , la mine acasa :).
  abia astept editia a doua. pana atunci, la treaba cu noi!

 • Lucruri privite de jos in sus

  Draga Ioana,
  Iti multumesc pentru tot, daca nu ai fi fost tu, cred ca nu s-ar fi facut intalnirea asta prea curand sau poate niciodata. Te-ai descurcat de minune, atat cu organizarea cat si cu gazduirea evenimentului. Te felicit din toata inima si abia astept urmatorul eveniment.
  A fost o zi minunata, desi aveam emotii ca nu cunosteam pe nimeni, acolo am intalnit persoane dragute, sociabile si prietenoase.
  Pupici. Succes cu noul blog ( abia acum am remarcat asta 😀 ).

  • Ioana S. Pavel

   Iti multumesc foarte mult pentru toate aceste cuvinte frumoase si pentru aprecieri, ma bucur mult ca esti incantata de tot ce s-a petrecut acolo si cu mare drag te astept si la urmatoarele intalniri de genul acesta. :*
   Te imbratisez calduros!

Poți răspunde aici

%d blogeri au apreciat: