Despre corector – alegere și aplicare

Hello, ladies!

Deoarece în ultima perioadă am tot primit întrebări legate de alegerea potrivită a corectorului facial, m-am gândit să dedic acestuia o scurtă postare.

Este clar că tenul perfect nu există, fiecare dintre noi ne confruntăm la un moment dat cu dorința de a ascunde o anumită imperfecțiune a feței – de aici și apariția corectorului.

Acesta este de mai multe tipuri, create în funcție de scopul pentru care intenționați să îl utilizați:

  1. Dacă doriți să acoperiți cearcanele – recomand alegerea unui corector cu o textură mai fluidă, dar rezistentă și cu putere de acoperire medie sau mare;
  2. Dacă doriți mascarea urmelor lăsate de acnee sau a petelor pigmentare – aveți nevoie de un corector cu o textură ceva mai opacă pentru a le ascunde perfect;
  3. Dacă doriți să vă acoperiți anumite zone afectate de roșeață ori zone mai închise la culoare – este necesară aplicarea unui corector cremos;
  4. Dacă doriți să aveți o privire aparent mai odihnită – puteți aplica un BB Cream creat pentru zona din jurul ochilor, care va hidrata, corecta, ilumina și proteja această zonă sensibilă.

Corectorul poate fi aplicat în mai multe moduri: fie cu ajutorul degetelor, fie prin intermediul unei pensule sau al unui burețel de machiaj, prin mișcări ușoare de tapotare. Este recomandată mișcarea de tapotare pentru a nu încărca tenul și a nu face corectorul vizibil în liniile fine, peste zi(asta în cazul corectoarelor mai accesibile ca preț, deoarece cele high-end corectează tenul cu atâta naturalețe încât îl fac de-a dreptul insesizabil).

Și totuși, cele de mai sus nu sunt singurele întrebuințări ale corectorului, îl puteți folosi și pentru a vă sculpta trăsăturile feței astfel: vă aplicați un corector mai închis la culoare pe părțile laterale ale nasului, apoi folosiți puțin iluminator pe centrul acestuia – truc ideal pentru subțierea lui.

De asemeni, pentru a vă ilumina tenul vă puteți aplica un corector cu un ton mai deschis pe zona T, prin tapotarea acestuia.

În plus, aplicarea unei cantități mici de corector pe zona arcadei conferă un ușor efect de lifting al sprâncenelor.

Următoarea întrebare ar fi: cum identificăm nuanța potrivită pentru fiecare necesitate în parte? Nu este greu, trebuie doar să rețineți următoarele aspecte:

  • Pentru camuflarea roșeței pielii aveți nevoie de un corector în nuanța tenului vostru(nici mai închis, nici mai deschis);
  • Pentru mascarea imperfecțiunilor este necesar un corector de nuanța piersicii, dar cu un subton gălbui sau maroniu;
  • Pentru neutralizarea cearcănelor trebuie să folosiți un corector cu un subton galben;
  • Pentru iluminarea zonei ochilor aveți nevoie de un corector cu o nuanță mai deschisă decât cea a pielii voastre;
  • Pentru ascunderea imperfecțiunilor corectorul trebuie să fie, de asemeni, în nuanța pielii.

O „lege” a machiajului spune că produsele cremoase aplicate pe ten trebuie fixate cu pudră, deci așa trebuie procedat și în cazul corectorului: după tapotarea acestuia se fixează cu un strat foarte fin de pudră translucidă, iar în cazul coșurilor vă puteți ajuta chiar de un bețișor cosmetic pentru a-l aplica local.

Cam acestea sunt cunostințele mele despre alegerea și aplicarea corectorului, consider eu destul de consistente. Dacă mai cunoașteți și alte procedee de aplicare sau de alegere a nuanței sau orice alt truc, vă rog să îmi lăsați în comentarii.

Sper să vă fie de folos! <3

Follow my blog with Bloglovin



2 thoughts on “Despre corector – alegere și aplicare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.