Remedii pentru punctele albe

Bine v-am regăsit!
Am primit numeroase întrebări legate de punctele albe, cele mai frecvente fiind acestea: ”Ce sunt punctele albe și din ce cauză se formează?” și ”Cunoașteți ceva metode de îndepărtare a punctelor albe? Pentru că despre cele negre ați tot vorbit…”, așa că pentru astăzi mi-am propus să vă scriu câteva cuvinte despre această problemă cu care se confruntă destul de multe persoane + câteva metode de îndepărtare a acestora, testate de mine, simple și la îndemâna oricui.

Deci aceștia sunt inesteticii inamici de care ne dorim să scăpăm, apar cu preponderență pe față și mai cu seamă în jurul ochilor:

puncte_albe.jpgCe sunt ele mai exact? Sunt cunoscute popular sub numele de puncte albe, dar în termeni medicali se numesc comedoane închise și apar ca o reacție de sufocare a glandelor sebacee, când  acestea sunt complet închise, iar grăsimea rămâne sub piele.

Aceste comedoane închise pot avea cauze interne(precum dereglările hormonale ori lipsa vitamine sau de seleniu din organism) sau cauze externe(cum ar fi utilizarea cremelor de față prea grase și deci inadecvate tipului vostru de ten, transpirația sub produsele pentru machiajul feței, etc), dar pot exista și cazuri în care în apariția acestor puncte albe intervine factorul genetic(predispoziția organismului) fapt care presupune existența unor glande sebacee ceva mai leneșe decât a altor persoane, ce se sufocă chiar și la cei mai mici stimuli.

Aceste puncte albe pot fi îndepărtate chirurgical, însă de cele mai multe ori manevrele efectuate nu sunt deloc finuțe, existând astfel riscul agresării zonei respective, ceea ce atrage după sine apariția unei cicatrici, așa că vă pot oferi câteva metode de tratare a acestora în intimitatea căminului vosru, după cum urmează:

  1. oțet de mere – bețișorul cosmetic înmuiat în oțet de mere se poziționeaza pe punctul de grăsime și se tine pentru 5 minute, procedeul se repetă de 2-3 ori pe zi;
  2. zeamă de lămâie – se procedează întocmai ca în cazul oțetului de mere;
  3. apă de trandafiri – înmuiați o dischetă demachiantă în apă de trandafiri și tamponați ușor zona afectată, lăsând pielea să absoarbă surplusul, folosiți dimineața și seara după demachiere;
  4. zeamă de cartof – dați un cartof pe răzătoare, scurgeți-l bine, iar în zeama rezultată înmuiați un bețișor cosmetic pe care mai apoi îl presați peste punctul alb, pentru aprox 5 minute și repetați de 2-3 ori pe zi;
  5. miere de albine – luați o bobiță mică de miere de albine și întindeți-o bine pe punctul alb, lăsați-o să acționeze un sfert de oră(15 min) și apoi clătiți ușor cu apă caldă;
  6. bitter suedez – se aplică local cu un bețișor cosmetic și se lasă să acționeze;
  7. tinctură de propolis – se procedează la fel ca în cazul bitter-ului suedez.

Ce vreau să întelegeți este că indiferent ce remediu ați alege dintre cele mai sus menționate rezultatele încep să se vadă abia după 2-3 săptămâni, comedoanele vor începe încet-încet să se stafidească, după care pielea se va întinde, va reveni la normal, așa că dacă după câteva zile nu observați nicio îmbunătățire, nu abandonați ”tratamentul”. Punctele albe nu dispar peste noapte ci numai dacă perseverați.

Mai cunoașteți și alte remedii pentru aceste inestetice puncte albe? Vă rog să îmi lăsați în comentarii.

Sper ca această postare să vă fie de folos!

Follow my blog with Bloglovin



2 thoughts on “Remedii pentru punctele albe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.