Mască pentru păr home made

Ziua bună, dragile mele!

Cunosc faptul că o parte dintre dvs preferă măștile pentru păr realizate în casă fie pentru că le consideră mai eficiente, fie deoarece nu doresc să folosească pe părul lor prea multe produse cu ”chimicale”.

Rețete pentru măști de păr home made sunt destule, însă cea pe care o propun astăzi are ca ingredient principal avocado.

Ingrediente:

  • un avocado foarte copt
  • un gălbenuș de ou
  • două linguri de ulei de măsline(iar dacă nu aveți, îl puteți înlocui cu ulei de migdale dulci).

Preparare și aplicare:

Avocado se zdrobește și se pasează foarte bine până se obține un piure, apoi se adaugă gălbenușul de ou și cele două linguri de ulei de măsline(sau ulei de migdale dulci) și se amestecă foarte bine până la omogenizarea completă. Pasta obținută se aplică pe părul umed și se masează foarte bine, apoi se acoperă cu o cască pentru duș și se lasă să acționeze între 15 și 60 de minute, după care se clătește părul, se șamponează bine, iar la final se poate aplica un balsam pentru păr(acest aspect fiind opțional).

 

avo

 

Masca pentru păr pe bază de avocado este recomandată în special persoanelor cu părul uscat, fragil, casant, deoarece este puternic hidratantă datorită faptului că este bogată în acizi graşi Omega 3, acid oleic, proteine, antioxidanţi, carotenoizi, vitamina C, D și E,  seleniu și zinc și este recomandat a fi folosită cel puțin o dată pe saptămână sau ori de câte ori simțiți nevoia.

A încercat cineva această mască pentru păr?

Ce alte măști de păr home-made mai utilizați?



6 thoughts on “Mască pentru păr home made”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.