La ce folosesc eu pliculețele de Silica Gel

Mulți ani de zile am tot aruncat pliculețele acelea albe de Silica Gel pe care le tot găseam în majoritatea cutiilor de pantofi pentru că nu aveam idee la ce se folosesc, mai ales după ce odată țin minte că aveam două astfel de pliculețe și în interiorul încălțămintei, doar că unul dintre ele s-a spart și când m-am încălțat am zis ca mor – nu știam ce sunt bliuțele acelea pe care am călcat cu atâta hotărâre!

free_shipping_household_sundries_298packs_lot_font_b_silica_b_font_font_b_gel_b_font_41057500

Ce sunt, de fapt, aceste biluțe?

Silica Gel sau este un material granular cu porozitate mare obținut prin deshidratare în condiții speciale a gelului de bioxid de siliciu, compoziția chimică a acestuia  putând fi exprimată ca SiO2 ⋅ nH2O.

Silica Gel-ul este un silicat amorf, un material dur și translucid, format din granule cu diametrul de până la 3 mm în care există un număr foarte mare de pori de dimensiune microscopică.

Este folosit în tehnică pe post de absorbant al umezelii și purtător de catalizatori. Când controlează umezeala, la o temperatură de 24 grade Celsius și o umiditate relativă de 20%, silica gelul poate absorbi 35% din greutatea lui în apă. Cu cât umiditatea relativă este mai mare, absoarbe mai multa apă, iar cantitatea de apă absorbită crește cu cât perioda de timp este mai mare.

La un moment dat am schimbat macazul și am început să le colecționez, gândindu-mă că trebuie să aivă și ele vreun folos deoarece sunt chiar așa, de nelipsit și lăsându-le în cutia cu încălțăminte am observat că au eliminat mirosul neplăcut din aceasta. ”BINGO!” mi-am spus! De atunci am început să pun în toate cutiile de încălțăminte astfel de pliculețe și mai nou și în poșete și astfel am scăpat de o problemă care cred că urmărește pe toată lumea.

Mai mult decât atât, pliculețele acestea de Silica Gel elimină și umezeala, așa că sunt numai bune de păstrat în dulapurile poziționate pe pereții predispuși la igrasie, mai ales.

Dacă doriți să evitați întărirea prematură a fardurilor pudră, atunci strecurați-vă un astfel de pliculeț în portfard.

Atunci când accidental vă scăpați telefonul în apă, introduceți-l într-un vas plin cu astfel de biluțe – surprinzător, acestea vor absorbi toată apa din el și astfel vi-l veți salva, fără să fiți nevoiți să ajungeți cu el la service.

De asemeni, mirosurile neplăcute din frigider pot fi eliminate tot cu ajutorul Silica Gel-ului, nu trebuie decât să ”aruncați” câteva astfel de pliculețe în el.

Incredibil, dar adevărat, dacă nu vă funcționează dezaburirea la mașină puteți rezolva această problemă poziționând cateva pliculețe sub parbriz.

În cazul în care vă place să colecționați florile primite în dar după ce acestea  se ofilesc, aflați că le puteți usca mai repede dacă le puneți într-un recipient cu sfere de Silica Gel sau în imediata vecinătate a unor astfel de pliculețe.

În concluzie, pliculețele de Silica Gel sunt chiar foarte utile la casa omului și ar fi indicat să le aveți răspândite peste tot prin casă – ele își vor face singure treaba de acolo de unde le-ați poziționat. Deci nu le mai aruncați, ci profitați de beneficiile acestora.

Cine mai colecționează aceste pliculețe-minune?

 

12395472_1222263071134236_154697133_n11 thoughts on “La ce folosesc eu pliculețele de Silica Gel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.