Ne îngrijim corpul, îl spălăm în băi cu spumă, îl exfoliem și îl hidratăm cu uleiuri sau loțiuni frumos mirositoare… Ne îngrijim fața, o demachiem în profunzime, o tonifiem, o hidratăm cu creme și seruri… Ne hidratăm cuticulele cu uleiuri speciale… Dar cu buzele cum rămâne?
Recunoașteți, buzele sunt cele mai neglijate, deși ar trebui să fie exact invers, întrucât pielea de pe buze este cea mai subțire și astfel e cea mai ușor deteriorabilă sub influența razelor UV sau a temperaturilor scăzute din anotimpurile reci.
Buzele nu transpiră, datorită lipsei glandelor sebacee din compoziția lor, dar tocmai acest avantaj se transformă în dezavantaj întrucât din această cauză ele se usucă mai repede decât restul corpului.
O îngrijire adecvată buzelor nu implică doar hidratarea, respectiv folosirea unor balsamuri sau unturi pentru buze. Un alt pas important și deloc de neglijat este exfolierea acestora, recomandată o dată la două saptămâni sau ori de câte ori este nevoie, pentru a îndepărta celulele moarte de pe buze(respectiv cojițele acelea albe) și pentru a permite produselor de hidratare să pătrundă mult mai bine în profunzimea lor.
Metode de exfoliere a buzelor sunt multiple, însă eu am ales să vă scriu despre două metode încercate de mine, care au dat rezultate:
1). Exfolierea buzelor cu zahăr grunjos – este o metodă foarte plăcută tocmai datorită gustului dulce și este foarte ușor de pus în aplicare, după cum urmează: puneți o linguriță de zahăr grunjos în palmă, umeziți bine buzele, aplicați zahărul pe buze(cea mai simplă metodă de aplicare a acestuia este să pupați, efectiv, zahărul din palmă), apoi masați particulele grunjoase de zahăr pe toată suprafața buzelor, insistând în zonele mai afectate, după care clătiți cu apă rece.
2). Exfolierea buzelor cu ajutorul unei periuțe de dinți – este o metodă simplă, pur și simplu se trece periuța de dinți peste suprafața buzelor, până la îndepărtarea completă a celulelor moarte de pe suprafața acestora, insistând în zonele mai afectate; acest tip de exfoliere poate fi făcut fie pe buzele uscate, fie pe buzele umede, după preferințe, dar puteți încerca ambele variante, pentru a vedea care este mai eficientă în cazul vostru.
La utilizarea acestei metode de exfoliere recomand utilizarea unei periuțe de dinți cu perii ceva mai soft, că doar nu doriți să vă dea sângele în timpul exfolierii, nu-i așa?
Totuși, dintre cele două metode de exfoliere a buzelor pe care vi le-am pus la dispoziție astăzi, preferata mea este exfolierea buzelor cu ajutorul periuței de dinți, dar pe buzele uscate, deoarece mi se pare mie că în ceea ce mă privește rezultatele sunt mai bune în urma acestei proceduri.
După ce ați încheiat exfolierea buzelor, nu uitați să le și hidratați cu un balsam de buze corespunzător necesităților dvs. Vara recomand să folosiți balsamuri cu factor de protecție solară(deoarece soarele afectează secreția de colagen a buzelor și nu cred că ați fi încântate să aveți buze din ce în ce mai mici din această cauză), iar pe parcursul anotimpurilor reci recomand să le folosiți pe cele intensiv hidratante.
Indiferent ce metodă de exfoliere a buzelor veți alege dintre cele două, rezultatele vor fi peste așteptări! Buzele vor rămâne moi, fine, cu un aspect sănătos și rujul se va aplica mult mai ușor, va aluneca pur și simplu pe buze!
Sper să vă fie de folos postarea mea și dacă cunoașteți și alte metode eficiente de exfoliere a buzelor, nu ezitați sa îmi scrieți!
Vă pup, cu drag!
multumim pentru articol! 🙂
iti multumesc pentru articol foarte interesant
Și eu imi ingrijesc buzele, le protejez iarna vara cu balsam potrivit, chiar si cu SPF.
La momentul actual si eu am in uz doua balsamuri de buze, unul cu SPF si altul fara. 😀