Cum m-a ajutat uleiul virgin de argan de la Arboria Plant

Probabil că ați realizat faptul că uleiul de argan este foarte mediatizat în ultimii ani, acesta fiind utilizat cu precădere în cosmetică. Ați observat cum a fost suficient ca o persoană să îl ridice puțin în slăvi, ca mai apoi majoritatea firmelor de produse cosmetice să îl includă(cel puțin aparent) în compoziția gamei lor de produse.

Nu cred că am mai spus-o până acum, dar, personal, detest absolut tot ce este gras, atât în mâncare, cât și pe suprafața corpului… Nu îmi cereți o explicație în sensul acesta pentru că nu o am, însă un lucru este cert: urăsc tot ce este uleios.

Dar după cum în viață ești nevoit să mai faci și compromisuri spre binele tău, uite că am început să folosesc uleiuri(momentan numai extern) pentru că doar ele au oferit pielii mele sensibile si uscate hidratarea optimă de care are atâta nevoie…

Am început prin a îmi hidrata corpul după fiecare baie cu ulei de bebeluși, ca mai apoi să mă văd nevoită să încerc a-mi calma zona T cu ajutorul mult-lăudatului ulei de argan.

Am mai spus-o și cu alte ocazii și mă repet: chiar am o problema cu tenul uscat-sensibil, dar cele mai sâcâitoare erau senzația de usturime și cojile din zona T. Uneori aveam impresia că dacă voi continua să mă decojesc în zona respectivă voi ajunge la carne vie – cam așa pot descrie gravitatea problemei….

Ei, ghiciți unde era soluția! În uleiul de argan, evident! 🙂

Am început utilizarea uleiului de argan acum aproximativ două săptămâni. Cum urăsc să îmi rămână un film gras pe față după aplicarea produselor de îngrjire a feței, am ales să îl aplic numai seara, după demachiere, ca să îi las timp să acționeze pe tot parcursul nopții, insistând aplicarea cu precădere în zona cu probleme, zona T.

Ei bine, după aproximativ două săptămâni de respectare a acestui ritual, iată că în sfarșit îmi simt și eu zona cu pricina hidratată și catifelată! Și nici urmă de film gras la suprafața pielii, pentru că la cât de ”însetat” este tenul meu, absoarbe până la ultima picătură de ulei de argan de pe față! 😀

P.S.: Aseară l-am mai utilizat și în alt scop: am încercat calmarea unei mici(dar sâcâitoare) iritații post-depilatorii și ce credeți? A funcționat, astfel că am rămas foarte încântată de efectele acestuia!

Ca sa concluzionez, chiar este bun la casa omului uleiul de argan, așa că am sa fac tot posibilul să nu îmi lipsească.

Mai jos vă las câteva indicații terapeutice ale acestuia:

– împotriva uscării sau îmbătrânirii fiziologice a pielii(este un bun produs antirid), prin menţinerea filmului hidrolipidic de la suprafaţa pielii şi prin aportul nutritiv la nivelul celulelor
– pentru a revitaliza şi stimula hrănirea şi oxigenarea celulară
– pentru a neutraliza radicalii liberi şi pentru a proteja ţesutul conjunctiv
– pentru netezirea/luciul părului
– pentru ameliorarea efectelor acneei sau a varicelei.

În plus:

-a fost descoperit recent un compus al uleiului de argan care are proprietăţi anticanceroase
– este folosit pentru a reduce riscurile de infarct miocardic şi de tulburări cardiovasculare
– este recomandat în caz de risc de ateroscleroză.

Sper să vă fie de folos review-ul meu privind uleiul de argan!

Sănătate multă vă doresc!

LATER EDIT:

Am testat acest ulei de argan și în alte scopuri precum calmarea unor înțepături de insecte și ca ”pansament” în cazul unor tăieturi/zgârieturi, în toate cazurile utilizarea acestuia fiind un succes!

UA010



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.