Într-una dintre postările trecute lansam teoria conform căreia mâinile sunt cartea de vizită a femeii. O susţin în continuare, drept pentru care această postare o dedic manichiurii.
Toate adorăm să avem unghiuţe impecabile, fapt pentru care unele dintre noi recurg la manichiura în gel(preferata mea, deoarece ţine foarte mult, mai ales pentru că mie îmi cresc greu unghiile 😀 ), altele la cea clasică(majoritatea şi-o fac singure acasă).
Manichiura în gel este într-adevăr deosebită, însă în timp poate afecta patul unghial, deoarece prin procesul de îndepărtare a gelului de pe unghii(care se face fie cu pila abrazivă, fie cu polizorul electric) acesta se subţiază considerabil.
Manichiura clasică este cea mai sănătoasă pentru că nu este deloc dăunătoare unghiilor, ci dimpotrivă: utilizând lac de unghii structura acestora se imbunătăţeşte, ele devenind mai rezistente în timp(nu vor mai fi casante).
Vă puteţi hrăni unghiile şi prin procedee naturiste, unul dintre ele constând în introducerea acestora în zeama de la o lămaie stoarsă pentru aproximativ 10-15 minute(cel puţin o dată pe săptămână).
Dar să revenim la manichiura clasică, cu ojă.
Precis aţi încercat diverse oje, de la cea mai ieftină până la cea mai scumpă, şi în cazul tuturor aţi observat un lucru: toate se cojesc de pe unghii la fel de repede! 🙂
Vă dau un mic sfat(pe testate 😛 ): după uscarea completă a ojei, aplicaţi un strat de lac de unghii incolor(top coat). Pe lângă faptul că va conferi unghiilor dvs un luciu desăvârşit, acesta va da o mai bună rezistenţă ojei.
Eu folosesc lacul de unghii incolor de la Sephora(se poate vizualiza mai jos), achiziţionat absolut întâmplător, dar care m-a mulţumit pe deplin, mai ales prin prisma timpului redus de uscare al acestuia. Îşi merită toţi banii!