Despre discromia dentară şi albirea dinţilor acasă

Vă scriu astăzi despre o problemă care nu îi afectează doar pe fumători sau pe consumatorii de cafea – discromia dentară(colorarea, îngălbenirea dinţilor).

Cu toţii am auzit despre detartraj – albirea dinţilor la cabinetul stomatologic. Această metodă este una destul de costisitoare dar şi dăunătoare pentru dinţi, deoarece în timp subţiază smalţul acestora, iar dinţii se pătează mult mai repede decât înainte pentru că se sensibilizează şi devin mai poroşi.

Un zâmbet strălucitor se poate obţine însă şi fără o vizită la stomatolog. Ne putem albi dinţii şi acasă, dar din nefericire, nu exista o metodă naturală de albire a dinţilor care să facă minuni, existând însă numeroase metode de a oferi un plus de strălucire dinţilor şi de a îi face o idee mai albi.

Una dintre metodele albirii dinţilor acasă este utilizarea bicarbonatului de sodiu: se înmoaie periuţa de dinţi umedă în bicarbonatul de sodiu, apoi se efectuează aceleaşi mişcări precum la periajul dentar cu pastă de dinţi.

Utilizarea bicarbonatului de sodiu doar o dată pe saptamană deoarece în timp atacă smalţul dinţilor, ESTE UN MIT!

Acizii atacă dinţii, ori bicarbonatul de sodiu este o bază(şi încă o bază neutră), deci se poate folosi zilnic sau ori de câte ori consideraţi că este cazul. Să nu vă aşteptaţi la rezultate rapide! Folosindu-l cu regularitate, veţi observa în timp o diferenţă.

Ce NU VĂ RECOMAND este să utilizaţi bicarbonatul de sodiu în amestec cu înălbitorii naturali(cum ar fi zeama de lămâie sau oţetul), deoarece conţinutul ridicat de acizi din compoziţia acestora dăunează smalţului dinţilor, pentru că prea multă vitamina C va lipsi dinţii de calciul esenţial!

Şi pentru ca efectul albirii naturale a dinţilor să nu dispară repede, vă sugerez să nu consumaţi cu frecvenţă sucuri acidulate(în special Coca-Cola), vin roşu, cafea şi chiar fructe de padure(care pătează puternic smalţul dinţilor).

Puteţi folosi orice fel de bicarbonat de sodiu alimentar. Mai jos aveţi o imagine cu cel pe care îl folosesc eu, după periajul cu pastă de dinţi.

Vă doresc o zi minunată!

bicarbonat-de-sodiu-alimentar

arata_img



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.