Tratarea meteorismului abdominal şi a flatulenţei

M-am gândit să tratez un subiect mai delicat, însă cu care toată lumea se confruntă şi anume meteorismul abdominal(balonarea) şi flatulenţa.

Meteorismul abdominal(balonarea) reprezintă acumularea de gaze în intestin, însă peste limita normală. Balonarea poate fi cauzată fie de o anumită afecţiune, fie de un stil de viaţă dezorganizat. Digerarea incompletă a alimentelor şi inghiţirea unei cantităţi mari de aer în timpul mesei este una dintre cauzele care favorizează acumularea acestor gaze. Burta umflată însoţită de durere, ori greutatea în respiraţie pot fi senzaţiile pe care le resimţiţi în urma acestui proces.

Priviţi ce ne îndeamnă prof. dr. Maria Mota: „Meteorismul are cauze multiple, în general digestive. Cum regimul alimentar de crutare digestivă are un rol foarte important, vă sfătuiesc ca până la diagnosticarea afecţiunii care poate să stea la baza meteorismului să respectaţi câteva reguli: mancaţi de 4-5 ori/zi, în cantitate redusă, încet şi mestecând bine, nu vorbiţi în timpul mesei, nu consumaţi alimente prea dulci sau prea sarate, nu consumaţi alimente prea calde sau prea reci, folosiţi condimente aromate (mărar, pătrunjel, leuştean, tarhon), nu beţi lichide în timpul mesei, înlocuiţi apa minerală şi răcoritoarele cu apă plată, evitaţi legumele şi fructele cu celuloză dură (varza, ridichile, castraveţii, fructele necoapte) sau consumaţi-le prelucrate termic sau sub forma de sucuri, până la rezolvarea situaţiei. Mâncaţi la ore fixe, pentru a respecta reflexele secretorii”.

De asemeni, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne dă câteva sfaturi folositoare:

„1. Nu vorbi în timpul mesei, mestecă fiecare îmbucătură încet şi fără să o înghiţi repede;
2. Nu fuma la masă, indiferent că este vorba despre fumatul activ sau pasiv;
3. Nu consuma mult alcool in timpul mesei;
4. Limiteaza consumul de cafea si ceai negru;
5. Nu combina diverse alimente incompatibile, cum ar fi carnea cu cerealele(amidon). Ştiaţi că friptura cu cartofi prăjiţi şi pâine pe care am fost obişnuiţi să le consumăm este una dintre cele mai incompatibile combinaţii care cauzează senzaţia de balonare? De aceea, se recomandă asocierea fripturii cu o garnitură de legume;
6. O altă combinaţie proastă, care este interzisă la evrei, se referă la asocierea cărnii cu brânzeturi la aceeaşi masă. Ambele au o densitate foarte mare;
7. Fructele trebuie consumate întotdeauna pe stomacul gol sau între mese. Ele constituie cea mai bună opţiune pentru o gustare între mese. Nu sunt indicate după sau înainte cu cateva minute de mesele principale. De asemenea, este recomandat să le consumi pe cele tolerate de organismul tău. Se recomandă să consumăm prune, atât proaspete, cât şi deshidratate. Însă atenţie la cele afumate, nu constituie o alegere potrivită;
8. Evită alimentele flatulente, care formează gazele: fasolea, mazărea, soia, lintea;
9. Legumele le poţi consuma cu orice şi în cantităţile tolerate;
10. Orezul brun poate fi o alegere bună.”

Un produs testat de mine, care funcţionează cu adevărat şi de care sunt nespus de mulţumită sunt comprimatele Gasex de la Himalaya Herbal Healthcare(mai jos aveţi imaginea produsului).

Priviţi descrierea produsului:

Compoziţie:
Pulberi de Cowrie bhasma, Shankh bhasma, Piper nigrum, Extracte din Embelia ribes Triphala, Zingiber officinale.

Administrare:
2-3 tablete mestecate după masă, sau la nevoie. Poate fi folosit timp nelimitat.

Indicaţii:
Tulburări digestive însoţite de flatulenţă şi meteorism, stări de greaţă sau arsuri stomacale, sprijinirea terapiilor bolilor ulceroase, pregătirea tubului digestiv pentru examenul radiologic. Determină o mai bună digestie a alimentelor scăzând producerea de gaze. Neutralizează unii produşi de fermentaţie şi putrefacţie din tubul digestiv, instalând un proces de absorbţie a gazelor. Corectează funcţiile digestive, tamponează aciditatea gastrică eliminând disconfortul abdominal.

Se eliberează fără prescripţie medicală şi se poate achiziţiona îndeosebi din Plafar-uri, preţul fiind în jur de 7-8 lei.

gasex comprimate



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.